Актриса с BG произход – жертва на расова омраза

"Чуждестранна уличница" чула тя в германски магазин
20 мар 2017 07:15,
160
Актриса с BG произход – жертва на расова омраза
Бокол с бившия си съпруг и сина им. Фотография: Logan Mock-Bunting

Радост Бокел, която е играла няколко роли в германското кино, е станала жертва на расистки обиди в супермаркет във Франкфурт.

Родената в бившата ГДР актриса, която по кръв е половин българка, разказа за инцидента на страницата си във Facebook.

Бокел била в магазина заедно с 8-годишния си син Тайлър, който е тъмнокож. На щанда за тестени изделия малкият взел един сладкиш и започнал да го яде.

"Това трябва да се плати!" и "Не всичко в Германия е безплатно", чула тя гневен глас.

Последвала вулгарна улична ругатня по неин адрес, която на български в най-мек вариант може да се преведе като "чуждестранна уличница". За капак вербалният агресор изпънал ръка в хитлеристки поздрав.

Постът на 41-годишната актриса в социалната мрежа предизвика множество коментари. Бокел обясни, че обидите били изречени не от мъж, не от служител на магазина, а от жена – друга клиентка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 7 години
Е защо тази скучна снима сте сложили. Мадамата има доста по-пикантни снимки в нета...иф ю ноу уот ай мийн
104
1
 
6
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Добре са и го казали. Идват други времена. Вече не е толкова модерно да си толкова толерантна. На всяка която и се искаше черна палка досега можеше да гледа гордо нагоре и да говори за антирасизъм и да се прави на велика. След 5-10 години ще се чудят тия същите къде да си крият мелезите.
103
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заглавието едно, а от написаното става ясно, че "чистокръвната" клиентка първо погнала детето заради цвета му, после видяла майка му и двете жени си разменили реплики и поздрави, а най-накрая станало ясно кой кой е
102
7
 
7
 
! Отговори
Към вас преди 7 години
Много ограничени хора са коментирали тук, всички се оказахте много възпитани и морални.Нали за възпитание говорите а вие самите нямате такова.Кой възпитан и себеуважаващ се човек може да обижда по подобен начин 8 годишно дете?Кои сте вие че без да знаете цялата история съдите и ригаете?Знаете ли дали майката е щяла или не да плати за изяденото?Да от хигиенна гледна точка не е правилно да яде в магазина, но това вашето е прекалено.В кой век живеете?В щатите така правят и после си плащат на касата
101
4
 
7
 
! Отговори
Ной преди 7 години
Какво,значи бяла раса.черна раса жълта раса...пфффф.крайно време е някой да обясни на журналята неграмотна най-вече.че човешката раса е една и се казва -Хомо сапиенс..друг в въпроса че неандерталци има навсякъде по света..у Бг то. .са много..
100
8
 
8
 
! Отговори
Злобари преди 7 години
Злобата ви е изпила мозъците, бас ловя, че всички сте давали на децата си да ядат нещо, което след това плащате с останалите неща. Да намирате за нормално някаква *** да обижда без повод, определено не говори добре за вашето психично здраве.
99
3
 
14
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
И тук ги има такива ...деца. Разликата е, че се толерират. Инъче е срамота! Възпитание и чудо. То утре ще почне да краде. Тая не е за съжаление, нито чадото й. За порицание са . Грам възпитание нямат! Не да я обиждат, ами направо да я изгонят от магазина е трябвало.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франкфурт е мулти национален град. И когато се изсипе соц- продукт от ИЗТОКА /ГДР , цял живот на ясла/. Веднага се забелязва. Е може да се адаптира но му трябва време.
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички магазини в западна Германия има специално изложени продукти които са за дегустация. Можеш да ядеш от тях безплатно. Не ми е ясно тази гражданка на Франкфурт с какви предубеждения е че е направила забележка!? Сигурно поради факта че детенцето не е бяло затова се е ядосала. Но и тази полусънародничка с кой акъл се е омъжила за негъ.р? Толкова ли нямаше бял мъж за нея. Това детенце е без никакво бъдеще в Германия като ги знам как Германците реагират на такива по тъмни от тях.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то детето на кого да се метне като се знае кой са му родители и как са го възпитали то от баба магистралка и дядо *** какво да очакваш
95
8
 
20
 
! Отговори
Кражба ! преди 7 години
Смятайте докъде е стигнала криворазбраната либералност спрямо малцинствата, че тази жена е направила достояние тази случка....тя дори не е разбрала че нацисткия поздрав е било сарказъм от страна на германката, понеже всеки който направи забележка на цветникож е смятан за нацист....Да се яде в супермаркет е равносилно на кражба, защото докато стигнеш до касата спокойно може да си го изял и никой няма как да докаже че си го взел, освен ако няма камери...Това е КРАЖБА !
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената е самотна майка и е безработна, затова води детето в магазините да се нахрани горкото, защото германците са фашисти. Питайте ЕрдоГаньо, ако не вярвате.))))
93
1
 
6
 
! Отговори
Нов Бургазлия преди 7 години
До Стар БургазлияДа, ама през 60-те нЕмаше нищо по витрините, за това тази история не е имало как да ти се случи ;)
92
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, че тези по-тъмните все са "бивши". Пълно е в Германия с подобни, русокоси госпожи с по едно или две тъмнички дечица и бащата отдавна заминал....
91
17
 
15
 
! Отговори
Зомби преди 7 години
И какъв е проблемът , че детето е взело нещо и яде. Плащаш си на касата по опаковката и готово, напълно нормално е и НЕ Е престъпление !
90
3
 
11
 
! Отговори
shrek преди 7 години
Мдааа, времето на изпънатите ръце настъпи. Скоро ще дойде и времето на трите ККК. Могат да се сърдят само на себе си и собствената си глупост.
89
4
 
39
 
! Отговори
Ели преди 7 години
Детето е на 8 години вече трябва да знае, че не е редно да взимаш в магазина и да се тъпчеш преди да е платено.
88
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТАЯ КАКВО ИСКА-ДЕТЕТО Й ДА СИ ВЗИМА ВСИЧКО ,КАКВОТО МУ ХАРЕСА,А ТЯ ДА НЕ ПЛАЩА.ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА ,А ДА СИ ВЪЗПИТА ПРАВИЛНО ОТРОЧЕТО!
87
1
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
До Adolf PutinНяма как омразата да е расова, германците и българите са от една раса!!! Омразата е на база националност, произход или нещо друго, но не и раса.
86
2
 
46
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Расова сегрегацияИ аз съм на този принцип. Детето трябва да се възпита,че не трябва да яде или взема неща които не е платило. Плаща се на щанда и отвън може да "плюска" колкото иска. И без това не е културно да се храниш вътре директно в магазин и то прав. Много правилно са и направили забележка.