Оланд към французите: Докажете, че ще сме по-добре без ЕС!

Европа да напредва по-бързо, препоръчва президентът
25 мар 2017 18:49,
23
Оланд към французите: Докажете, че ще сме по-добре без ЕС!
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Франсоа Оланд, участник в юбилейната среща на върха на ЕС, хвърли от Рим предизвикателство към кандидатите за висшия пост във Франция, призоваващи страната да напусне ЕС - според него е невъзможно да се докаже, че извън общността е "по-добре", предаде Франс прес.

"Иска ли някой да напуснем Европа? Добре, нека те докажат на французите, че ще сме по-добре съвсем сами, че можем да се борим с тероризма без необходимата координация с европейския план, че бихме могли да браним границите си, без да имаме брегова охрана, способна да се справи с този приток от мигранти и бежанци, нека докажат, че без единната валута, без големия пазар бихме имали повече работни места, повече дейности, по-добра покупателна способност", заяви Оланд пред журналисти след срещата по случай 60-ата годишнина от подписването на Римския договор.

"Няма как да докажат това, защото е невъзможно!", подчерта президентът, чийто мандат приключва. Така предупреди за пореден път да не се гласува за Марин льо Пен, кандидатката на крайнодесния "Национален фронт", посочва АФП. Льо Пен се обявява за излизане на Франция от Европейския съюз, "който ни бие и заключва с катинар" (по думите й - бел. ред.), тя осъжда и "дивата глобализация."

"Невъзможно е, защото връщането към национална валута ще доведе до девалвация и загуба на покупателна способност, затварянето на границите ще доведе до загуба на работни места, защото национализмът ще доведе до подновяване на конфликтите", подчерта Франсоа Оланд.

След като подписа декларацията, потвърждаваща европейския ангажимент на 27-те членки на общността (без Великобритания) 60 години след Римския договор, Оланд изтъкна пред журналисти направеното от френските власти по линия на ЕС през петгодишния му мандат.

"В течение на 5 години водих политика, според която Европа трябваше да се промени и тя се промени; според която Европа трябваше да напредне - и тя напредна; според която тя трябваше да остави Гърция в еврозоната, да е способна за нов отскок в икономиката чрез план за инвестиции", отбеляза той.

Сега Европа трябва "да напредва още по-бързо", заключи президентът на Франция.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: срещаесОланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен се изложи с това посещение в Москва и ми прилича на френска комунистка,но днес Путин финансира т нар крайно десни за разлика от СССР,който дестабилизира ЕВРОПА с комунистите ........Аз съм за Фийон макар там да направиха от мухата слон по американски както за Тръмп . ЕС ще го има ,макар това да не е онова за което всички си мечтаехме,но живота е такъв какво да се прави.
17
3
 
1
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 7 години
Нема по-гнусно същество от българския копейkаджия!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз чакам някой да докаже,но от година слушам само : Сорос, едновреме, пълни проводници, светло бъдеще, компоти, лютеница. Някой ще докажели финансово защо извън ЕС е по-добре? Явно няма кой....Само празни приказки,ще виждаме от интересчиии
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оланд към французите: Докажете, че ще сме по-добре без ЕС!Льо Пен веднага ще му докаже че тя е по-добре без ЕС, защото само тя взема невръщаеми кредити от Русия. Предполагам че пази някакви разписки подписани от Путин, че няма никакви задължения да връща обратно и едно евро, единственото и задължение е да извади Франция от ЕС и да подлизва 3адника на Путин, а когато я подгонят французите с камъни и дърве е задължена да извика Русия на помощ, както уж направи Янукович(старият трик с писмата)
14
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
... Време е да направим промяна във нашият живот, заради нашите деца и родители. Какво става с Гърците, когато не са доволни? Блокада, стачки - постигане на целитеРумъния? Няколко дни протести и отмяна на безоловен амнистия!Какво чакаме ние? За кога го чакаме?Просто едни размисли в предизборната нощ!Успех и кураж на всички които искат и търсят по- добри времена за България!!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така значи,на първа скорост,са ограбваЩите,на втора скорост,са помощниците им,на трета и четвърта скорост са ограбваНите в различна степен и на пета...пета е задна,предназначените за захвърляне,където имаме "честта" да се мотаем ние!Ограбиха ни на първа скорост,захвърлиха ни на пета...ама,нали сме си телета!!!
12
0
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Братя Българи,От известно време се включвам някой друг коментар, не кога да разбера обаче едно?: тук чета много коментари на интелигентни хора, със реална представа за нещата.Та въпроса ми е защо си губим времето и енергията да се притеснявам за неща които не зависят от нас, вместо да се съсредоточим върху нашите проблеми? Необходимо е гр. Общество, което да притиска власта за по добри условия на живот! Хора, иниц комитети - непартийни със ясни и реални цели и изисквания към народните предст
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА Един въпрос към теб,какво ще стана ако Ес и Нато се разпаднат лично твое мнение??
10
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ДАНЕ ПИЧ, САМО РУСИЯ ЩЕ НАПУСНЕ ЕС. СЪВСЕМ СКОРО.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЛАНД Е ПАТРИОТ, А ЛЬО ПЕН Е РУСКА МАТРЬОШКА
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ти не докажеш че Франция е по-добре в ЕС. Нали сте в НОТО какво общо охраната и по - доброто.
7
4
 
12
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Ами ДА! Просто Франция трябва да напусне ЕС. За нейно добро е!
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ли това че Франция като беше със собствена валута беше по бедна или че преди да влезе в ЕС беше по зле,нямаше производство,беше със повече атентати и беше по маловажна държава.Според мен той със това изказване помогна на Конкурентката си за съжаление.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или ЕС да се оправя да стане едини по доходи или да свършват мъките и да се разпада а ако искат да правят шеста скорост
4
1
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Меркел ханъм и Оланд са част от проблема на ЕС именно те с неразумната си покана към брадатите инженери докараха съюза до това дередже, а сега седнал да призовава някой да доказва нещо си. Нали първо трябва да го напуснат за да се разбере, въпроса е че нас ни ни нЕма в цЕлата схема.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напредвате Вие за Нас дуки :)
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е човека!
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да го докажат като сте в ЕС, умнико? За да го докажат, трябва първо да излизате от ЕС.