Протести пред турското консулство в Брюксел, ранени са кюрди

Нападнали ги привърженици на управляващата партия на Ердоган
30 мар 2017 22:43,
57
Протести пред турското консулство в Брюксел, ранени са кюрди
Снимка: БТА

Пред турското консулство в Брюксел са избухнали протести, след като привърженици на управляващата в Турция "Партия на справедливостта и развитието" (ПСР) са нападнали и ранили трима кюрди, които са отивали да гласуват на референдума за конституционни промени в страната, предава телевизионния канал Russia Today, като се позовава на различни медии.

Тримата кюрди – Махмут Яшар, жена на име Султан Уграш и третият, който не е назован, са получили прободни рани от нож, като се съобщава, че Уграш е била намушкана във врата и е в критично състояние, пише "Фокус".

След случая е имало сблъсъци между привърженици и противници на турското правителство и президента Реджеп Тайип Ердоган.

"Трябваше да се намесим, защото имаше инциденти, имаше ранени и те бяха откарани в болница, в момента върви разследване", заяви говорителят на местната полиция.

Пред сградата на турското консулство са се събрали още кюрди, за да изразят своя протест. На място е пристигнала и жандармерия, като за момента положението е спокойно.

След инцидента нападателите са успели да влязат в консулството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.