Хиляди хвърчила полетяха в небето над Вашингтон

На традиционния фестивал се проведоха и състезания
2 апр 2017 15:30,
4
Хиляди хвърчила полетяха в небето над Вашингтон
Снимка: Reuters

Хиляди хвърчила с всевъзможни форми, размери и разцветки обагриха небето над Вашингтон в рамките на традиционния фестивал, предаде ТАСС.

В празника участваха представители на различни щати, като в него се включиха и новаци туристи.

Професионалистите бяха разпределени в отбори, които се състезаваха помежду си. В тях екипи от по четири двойки трябваше да сразят във въздуха хвърчилата на противника, като самите те продължат да летят. В тези състезания участваха единствено хвърчила под формата на шестоъгълници.
Проведоха се и надпревари по маневриране под музикален съпровод, като победителите получиха специални награди от организаторите.

За новаците бяха организирани работилници за изготвяне на хвърчила от най-прост вид с бяла хартия. На съседен щанд те можеха да ги разкрасят с флумастери. Авариен цех "Доктор хвърчило" отговаряше за ремонта на счупените летящи играчки.

Фестивалът на хвърчилата се провежда във Вашингтон в рамките на празненствата за цъфтежа на вишните, чието начало тази година бе отбелязано на 15 март. Те ще продължат до 16 април, когато ще бъдат закрити със зрелищна заря.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Дърт червен трол преди 7 години
До АнонименНа неграмотен червено-болшевишко-тролски!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До U.N.SТова на какъв език трябваше да бъде?