Турският вицепремиер: Няма да прекъснем връзките със Запада!

Новите мерки няма да се превърнат в норми, обеща Шимшек
5 апр 2017 20:45, Анисия Иванова
28
Турският вицепремиер: Няма да прекъснем връзките със Запада!
Снимка: БТА

Турция няма да прекъсне връзките със Запада, заяви в сряда турският вицепремиер Мехмет Шимшек, пише вестник Hurriyet.

"Турция няма да прекъсне отношенията със Запада. Напротив, ние искаме да засилим връзките със Запада", подчерта вицепремиерът на церемонията по откриването на 20-та Евразийска икономическа среща на върха, пише "Фокус".

Коментирайки, че Турция е предприела драстични мерки след проваления опит за преврат през юли 2016 г., Шимшек уточни, че мерките няма да се превърнат в новите норми и че Анкара просто е била принудена да се бори със заплахите.

"Ние няма да приложим изолационистки мерки", отбеляза Шимшек и изрази надежда, че Турция ще се върне към постигането на по-голям растеж в близко бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: превратевропаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
2
 
! Отговори
morelini преди 7 години
Ало ,палачинките..нали бяхте много ербаб...какво нещо сменихте тона.С рогът напред няма да стигнете до никъде,май вече го разбрахте....А най добре ще да е ако свалите от власт...кандидат Султана....с него няма да прогресирате....
18
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Всяко стадо си заслужава овчаря и стригачите
17
5
 
6
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А що така бе, искате връзки с фашисти! Турция трябва да се разпадне
16
0
 
3
 
! Отговори
True преди 7 години
Referendumat e qsen.Mustakatiq laluger pecheli s 90%.Vse pak na nikoj ot prebroqvashtite ne mu se chuka kamani po Diarbekira do jivot.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А те западняжите са много културни - даже няма да кажат на турците как да гласуват. "КОЙТИ КАЗА, ЧЕ НЕ ИМ КАЗМАТ...А НА ТЕБ НЕ ТИ ПОКАЗВАТ ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС:-):-):-)НАПРОТИВ КАЗВАТ ЧИСТО И ОТКРИТО, ПРАВЯТ АГИТАЦИИ ЗА "НЕ":-):-):-)НЕ СЛЕДИШ ЗАПАДНИТЕ ВЕСТНИЦИ:-)
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Военно положение повече от 6 месеца в страната"ДА И ВЪВ ВОЕННОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА КЕНАН ЕВРЕН НА ВРЕМЕТО ВКАРАХА СУМАТИ НАРОД ПО ЗАТВОРИТЕ И СУМАТИ УБИТИ...НО ТИ ПРАВИШЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ "ИЗВЪНРЕДНО" ПОЛОЖЕНИЕ И ВОЕННО...:-):-):-):-):-):-)
13
5
 
6
 
! Отговори
АГАТА преди 7 години
АГАТА ИМА ГОЛЯМ ЯТАГАН С ГОЛЕМИ ТОПКИ.КАПИШ....
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабайт ефенди много смел на приказките ама до там. Айде спри износа за нацистите в Европа ? Нали си отворко :)
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция има силно протекционистична търговска политика, но изнася стоки за стотици милиарди за Европа. Грешния вот на регерендума ще е идеален повод да се резне турския износ и присъствие в Европа.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция няма да прекъсне връзките със Запада, а Запада ще прекъсне връзките с Турция. А дали ще стане второто зависи от резултата от референдума. А те западняжите са много културни - даже няма да кажат на турците как да гласуват. После няма да им кажат и защо си изтеглят инвестициите.
9
2
 
4
 
! Отговори
После ревете преди 7 години
Турция има население от 80 млн души! 57 млн турци 19 млн кюрда. Около 4 млн общо черкези чеченци дагестанци, азери, татари, озгури и т.н. + 5 млн бежанци от Сирия и Ирак. Ситуацията е страшна! Не знам какво цели Ердоган, но той си влиза из държавите както американците и руснаците (сега сороидете и рушофилистите ще ме плюят, ама си е така!) Влизат си без да спазват нито международни договори нито резолюции. После атентати и тероризъм. На малките народи им писна, за това стойте си в къщи!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мехмет Шимшек: със черно фередже!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама в Истамбул няма вече модерно облечени мацки, като миналата пролет. Идущата пролет всичките ще са с фереджета. А иначе не беше лош град.
6
20
 
12
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 7 години
Напротив,Ердоган е полезен за Турция от всякога повече,даже и балканите имат нужда от тежестта на този световен лидер.По някакъв начи той разбива монопола на запада които мислят че сме техни бели роби.Питам ви,ЗАЩО ИСТОЧНА ЕВРОПА СЛУГУВА НА ЗАПАДА?Защо запада привитизира нашата икономика и ни принуди да бъдем техни роби.ФАКТ ЛИ Е?С какво да се гордеем днес че сме равноправни с тези от запада?
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция няма да прекъсне отношенията със Запада. Напротив, ние искаме да засилим връзките със Запада"===Ми що тогава правите всичко възможно да ги прекъснете тия връзки? Нали тия на запад са нацисти, фашисти и какви ли още не? Поредният луд турски политик.
4
3
 
18
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Айде бре кога простият турски народ ще разбере ,че ЕРДОГАН е вреден за ТУРЦИЯ и за *** там ... скапан диктатор пионка на ЗАПАДА без капка морал и образование ! А и като гледам и жена му с какви травестити се събират да си лафят ми става ясно ,че тази ТУРЦИЯ е под всякаква критика от това което трябва да бъде а именно СВЕТСКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА а не ИСЛЯМИСТКА КЛОАКА !
3
8
 
18
 
! Отговори
тоя е луд преди 7 години
Военно положение повече от 6 месеца в страната,арестувани журналисти и опозиция,120 000 заподозрени но не усъдени но в затворите,кюрдските малцинства със орязани права и със постояннен геноцид върху тях.Обиди към ,Германия,Холандия,Белгия и др. държави, над 700 доказани агенти на Турските служби командировани във държави от ЕС от които над 300 само в Германия. Този не гледа ли западна телевизия и не чете ли западна преса.Никой не ви бръсне за слива вече.Въпрос на време е да се спънете.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли пък ще ти има вяра?
1
3
 
19
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
В Турция Ердоган има широка подкрепа, което без съмнение е Анадолски и Азиатски курс, а не Европейски!