Фронтекс бие тревога: Турция може и да не задържи бежанците!

Ситуацията в Турция буди въпроси за споразумението с ЕС
10 апр 2017 16:30,
139
Фронтекс бие тревога: Турция може и да не задържи бежанците!
Снимка: архив Reuters

Агенцията за европейска гранична и брегова охрана Фронтекс бие тревога за сериозна вероятност от анулиране на споразумението между Турция и ЕС за бежанците след отслабването на турските лужби заради чистките след опита за преврат в Турция, предаде БТА.

Тревожният сигнал се съдържа в секретен доклад на агенцията, публикуван в германския в. "Велт".

Още по темата

Frontex предупреждава за вероятността Турция да не бъде в състояние да задържи бежанци, които искат да избягат.

В доклада на агенцията, в който се анализират тазгодишните предизвикателства, свързани с бежанците, се извежда оценката, че ситуацията в Турция "буди въпросителни относно жизнеспособността на споразумението" на ЕС с Анкара.

В него се поставя акцент и върху въпроса за идентификация на бежанци по външните граници на ЕС, като се прави изводът, че повечето от тях са регистрирани по "горещите точки" в Гърция и Италия.

Въпреки това точната идентификация на голям брой мигранти, разполагащи с формуляри за идентичност, остава "значимо предизвикателство", се отчита в доклада. Същевременно според Фронтекс без задоволителна идентификация преместванията на тези хора в границите на ЕС могат да имат съществени последствия за сигурността.

Агенцията алармира, че все още продължава да съществува опасност заедно с бежанците в Европа да пристигат и терористи.

Във връзка с това се преценява, че заради военни поражения на "Ислямска държава" европейски бойци от терористичната организация са започнали да правят опити да се завърнат в родината си.

По тази причина "ролята на граничните власти, осъществяващи контрол над тези премествания става все по-значима", се казва още в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
до тролчетата преди 7 години
Разпад на ЕС за който работят външните агенти- кукли в ЕС (като Валери,Сидера,Льо пен,*** и прочие знайни и не знайни мързеливи продажници) ще донесе масови конфликти в ЕС.Белгия ще се разцепи,Баските,Ира,Румъния ще вземе Добружа обратно,Испания и Англия от сега са на ръба на войната за Гиблартар......ЕС не е лукс а жизненоважна необходимуст!!!
87
0
 
2
 
! Отговори
:((((( преди 7 години
До :)))))Край на Турция означава край на България или по скоро край на бяла християнска България......
86
2
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
направихме за смях Ердоган като не пуснахме партийката му в Парламента с условие за кирилица:))))))кой е виновен,че варварите са неграмотни(те и турски толкова знаят,защото не са дори турци..ама айде:)))парите му отидоха на вятъраизхвърлихме анадолските терористи на ***
85
3
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 7 години
Кюрдите се бият на "правилната" страна и ще има награда - държава и Ердоган е безсиленКюрдистан означава край на Турцияайде сбогом :)))
84
0
 
4
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
За какво Валери направи цирка с дърпане на бабешки чанти ,щото предния ден се оказа ,че фирмите му дето строят великата ограда (мрежа за кокошки на цената на великата китайска стена)се занимават с трафик на бежанци в самосвали с двойно дъно .Ни вест ни кост от шофьора и собственика на камиона и фирмата която строи по националната ни граница....Аре дъ въ вида?!
83
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Скоро бях при южните съседи.Само си мислим,че са зле.Нищо подобно.Високи заплати(минимална заплата и пенсия около 790 лева),ниски цени(с изключение на месото),изгодни кредити и много,много преференции за чуждестранните капитали.А какво ще стане след 2023 година?И как ще ги настигнем...американците...?
82
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Тя,водата,не е от Девин,а от най-близката чешма,за да няма разходи за транспорт...
81
0
 
5
 
! Отговори
Дарвин философ преди 7 години
Повече минерална вода Девин нема да пием не им се затваря рекламата.
80
2
 
8
 
! Отговори
Сот преди 7 години
Целия ЕС взе 1-2 милиона бежанци и се гипсира, а турците хранят 5 милиона от 6 години...
79
6
 
5
 
! Отговори
Мистър 100% преди 7 години
Турция е Гола Вода. ... Ние ще ги задържиме ... със социални помощи.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да идват. Който иска да работи - да работи. Останалите - фърр, със самолетчето обратно. ЕС нали дава пари за огради, ще ги преобразуваме в гориво за самолети.
77
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Русия се интересува от това,калкото може по-скоро да се построи газопровода.Останалото е просто декорация.
76
0
 
25
 
! Отговори
Бивш граничар преди 7 години
Все си мислех,че охраната на границата и спирането на пришълците си е работа на нашата държава и ЕС съответно(като външна граница),пък то излиза,че било работа на Турция и тя решава кой ще мине и кой-не!Чудно нещо,ей!А едно време не беше така...
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Ще ти светне скоро феса като те върнат в Анадола :)
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХИЧ НЕ МИ ПУКА --КОЙ , КАК СЕ КАЗВА , НА КОГО СЕ МОЛИ ....И КОЙ НА КОГО ПЛАЩА!!!НИЕ СИ ГЛЕДАМЕ ----НАЗЕ СИ!ОСТАНЕМ ЛИ ДА ЧЕКАМ----ДРУГ ДА МИ ВЪРШИ РАБОТАТА И ДА ЧЕКАМ ЗА ПАРЧЕ ХЛЕБ ОТ НЕГО ......УМРЕЛ СЪМ!ВЪЛКА СИ ВЪРШИ РАБОТОТО САМ-----ЗАТОВА ЯДЕ МЕСО ..И МУ Е ДЕБЕЛ ВРАТО..!
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе?! Хасан е толкова хубаво немско име? Дори Симеон сакскобурготски си кръсти внука така :)
72
4
 
16
 
! Отговори
АКО ГАНЬО Е ХИТЪР.. преди 7 години
ТРЯБВА ДА СЕ ОРИЕНТИРА , КЪМ ТУРЦИЯ , ЗА ДА СЕ ДОКОСНЕ И ПЕЧЕЛИ И ТОЙ ОТ РУСКИЯ ПАЗАР ...ЗАОБИКАЛЯЙКИ ЕМБАРГОТО НА ЕС!***--ОБАЧЕ Е ПРИМИТИВ И РОБУВА НА СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ, ЗАВИСТ , ЗЛОБА И НАИВНОСТ!ЗАТОВА --ЩЕ ПОДСМЪРЧА И РЕВЕ ....И ЩЕ СИ НАЛЯГА ПАРЦАЛИТЕ!
71
14
 
15
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 7 години
ТУРЦИЯ ПРОИЗВЕЖДА ЕВТИНО И В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА , ПОРАДИ ЗАКУПЕНИТЕ ОТ ЕС-ЛИЦЕНЗИ И ТЕХНОЛОГИИ!ЕС---СЕ СТРАХУВА ОТ ТУРЦИЯ --ЗАЩОТО ЩЕ ПОДБИВА ЦЕНИТЕ И СТОКИТЕ ИМ НА ПАЗАРИТЕ!РУСИЯ --ЗАТОВА СЕ ОРИЕНТИРА ВЕДНАГА КЪМ ТУРЦИЯ ...ЗАЩОТО СА ГЛАДНИ И СА НЕОБЯТЕН ПАЗАР ЗА ТУРЦИЯ!ТУРЦИЯ--ИМА ВЛИЯНИЕ И НАД РУСИЯ ,ПО ВЪПРОСИТЕ В СИРИЯ!ТУРЦИЯ--Е С ОГРОМНО И НЕИЗМЕРИМО БЪДЕЩЕ!ЕРДОГАН Е ПРАВ !!!
70
4
 
4
 
! Отговори
Drago преди 7 години
Nie pak ste pratime na granitzata Valerkata ,Karakachana i Jambaza.Te znayat kak da gi sprat.
69
9
 
13
 
! Отговори
ТУЧИН! преди 7 години
До И после какво."ЕС ще спре преференциалните търговски отношения на Турчата."Ако това се случи, ЕС ще се разпадне за по малко от 3 месеца! Турция държи всички козове в своите ръце, ЕС стои само и чака следващия ход на Турция! Играта а я води Турция а не ЕС