Германски съд забрани да ни връщат бежанци. Защо?

Условията ни били лоши, не сме им давали помощи
10 апр 2017 09:37,
51
Германски съд забрани да ни връщат бежанци. Защо?
Снимка: архив, Reuters

Съдът в северния германски град Хановер постанови забрана за връщане на бежанци в България, съобщава радио Deutschlandfunk, цитирано от "Фокус".

Решението е мотивирано с лошите условия за търсещите убежище, които предлага най-младата държава-член на Европейския съюз, и заплахите, които пред които са изправени бежанците.

Мярката е неоспорима и ще остане в сила за неопределено време, докато ситуацията в България не се промени из основи, подчерта говорител на Административния съд.

Кандидатстващите за закрила в България са изправени пред липса на подслон, достъп до пазара на труда и социално-осигурителните обезщетения, подчертават от редакцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
баба Ванга преди 7 години
След 2 години когато Турция и Русия си поделят балканите .Вие къде ще бягате .Не ви обичат много
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е време и нашите побратими с по-тъмна кожа да се ориентират и да отиват там като бежанци . Хем ще ги осигурят с жилище , работа ,помощи. Хем и ние ще си отдъхнем и вземем малко въздух от тях .Отивайте ,братя докато е време ,че може да се откажат от офертата .
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн.правилно
40
1
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Супер,да се ги държат при тях .Все пак теги извикаха и отвориха границите си ,не ние.Пък и старите съоражения на Дахау,Бухенвалд и Берген- Белзен имат нужда от един основен ремонт и са си готови за експлоатация.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ураааа. .!!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една хубава новина днес!
37
1
 
22
 
! Отговори
Да уточним... преди 7 години
България не е най-младата страна членка в ЕС,а Хърватия.
36
1
 
30
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Идеално ! Да ни вземат и останалата *** !
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ура! Да си ги държат при тях.
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, само да уточним, че бягат, защото още в родината си са платили пътя до Германия. Германия, за която също не знаят нищо, им е била представена за рай от талибаните, които организират каналджиите. Бежанци, регистрирани в България, но стигнали до Германия, обикновено не са прекарали и дни в центъра, за да се оплакват, да не говорим за пазара на труда. Служителите казват, че ги настаняват, а на другата сутрин те са избягали от центъра с багажа си и са си продължили пътя.
33
1
 
28
 
! Отговори
красс преди 7 години
то верно виждам само бежанци-бежанките липсват-да не би жените им на тези маймуни да са по-смели от тях ? И си отговарям-май е така-тези миризливковци освен да убиват жени,деца и безащитни цивилни за друго нямат смелост-да си ги държат в джърмани-достатъчно са ни наще ***!
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата не може да се погрижи за собствените си болни деца, та камо ли за някого другиго! Що за държава е това!? Отново 240 некадърници в НС ще харчат милиони, а за болните деца няма!!!!!
31
1
 
47
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
И слава Богу, че бягат.Имаме си достатъчно наши проблемни сънародници. Не ни трябват още от тези, които не щат да работят, но създават по 15-20 деца и с гордост заявяват, че са дошли в Европа, за да живеят от соц.помощи и да налагат ислям.
30
3
 
47
 
! Отговори
попа преди 7 години
Да благоддарим на Президента ген.Радев че отмени решението на борисов за прием на бежанци и спаси България от нашествието на мюсюлманите !
29
1
 
24
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Super, da doidat v Harmanli, Pastrogor I Voenna rampa da si vzemat I drugite. . .
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"(България не става за живеене даже и за тези хора 7-я свят, от място където има война!) ... браво, глупав народ сме ей."Ако гледаш репортажи от български и западни бежански центрове, ще установиш, че условията в българските са често далеч по-добри. Може някои да казват истината, но предполагам, че повечето лъжат, за да не ги връщат. Един от 10-20 от тях говори счупен английски на начално ниво, повечето не искат да останат, сами бягат от центровете на другия ден, за да търсят каналджиите.
27
1
 
50
 
! Отговори
СС преди 7 години
Май-младата държава, член на ЕС е Хърватия, а не България, господа редактори. :) :)
26
1
 
57
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Германский съд - най-хуманния в света! Браво, преди много години искаха да ни вземат евреите, но сега ще ги компенсираме с мигранти!
25
1
 
51
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Уважаемия съд нещо пропуща, че "бежанците" са у нас на път към тях благодарение на поканата на Меркел ханъм и не е лошо направо да им ги провождаме без ала бала, а и да не пропусна след като са толкова "загрижени" да им пратим и пенсионерите те поне цял живот са работили, ама сега са по-зле и от брадатите.
24
2
 
34
 
! Отговори
Радо1 преди 7 години
Аплаузи на Германците