След атаката в Дортмунд: Целите на терора – все по-меки!

След референдума в Турция напрежението може да се засили
12 апр 2017 09:15,
14
След атаката в Дортмунд: Целите на терора – все по-меки!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Напрежението в Европа остава и ще продължи да се развива. Фактът, че се посяга на спортен отбор показва, че целите ще стават все по-меки. Това каза журалистът Николай Кръстев след снощната атака срещу автобуса на футболния "Борусия" (Дортмунд) преди мач от Шампионската лига.

Още по темата

Той отбеляза, че все още не е ясно дали става дума за терористичен акт, но това ще засилва напрежението и неизвестността сред хората.

Николай Кръстев подчерта, че спортните мероприятия са място, на което се събират много хората и не можем да си представим нивото на жертвите, ако атаката е била координирана с няколко бомби на самия стадион.

"През последните 3,5-4 години виждаме диалогът между основните геополитически центрове да става все по-труден и немислим. Дневният ред вече е съвсем различен. Всеки диалог между водещите сили се възприема като част от прокси войната", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според журналиста европейското общество само не се е погрижило за тази част от него, която е наследник на прииждащите мигрантски общности в Западна Европа. Николай Кръстев посочи, че трябва много да се внимава и с тези хора да се работи наистина.

"Политиката на Ердоган след 16 април може да допринесе за засилването на това напрежение и неизвестността в Европа", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тази "попара" ЕС сама си я забърка. Ще трябва и да си я "сърба".... Немогат изглежда още да разберат, че и тези дето в ЕС са родени са "капсулирани инкубатори" на ислямски тероризъм! В "1 прекрасен момент от яйцето се излюпва не пиленце а змия "! Къде тук е "интеграцията"?!
9
0
 
5
 
! Отговори
българка преди 7 години
ОООО, не се притеснявайте - утре сигурно ще си спретна едно шествие за мир и любов, с плюшени мечета и сърчица. Всичко е ОК. Проблеми няма. То вече трябва да се свиква с такива бомби, автомати - още повече че в Германия дойде нова армия от два милиона миролюбиви измъчени атомни физици, сега и семействата си ще докарат - защото имат право и баба Меркел е съгласна.......Всичко е под контрол. То без бомби и без жертви не може - девиците в рая няма да има кой да посрещат.....
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомняте ли си преди година на стадионите какви плакати имаше . "добре дошли бежанци"Сега дали проумяват какво чудо дойде , дали проумяват че исляма дойде да ги избие, а те европейците са едни безумци
7
1
 
13
 
! Отговори
Неда преди 7 години
Меки са ти китките, Кръстев.
6
1
 
9
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Кой този Николай Кръстев, та дава акъл. Аман от пишман коментатори.
5
1
 
8
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 7 години
обясни той пред Bulgaria ON AIR а ти го копира наготово както винаги хаха..........
4
4
 
4
 
! Отговори
ПКК преди 7 години
Имате предвид че Терористичната грипировка ПКК ще се активира повече , това става ясно в Статията ви тоест за Кюрдите в цяла Европа които ще са единствените недоволни от Референдума в Турция
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Кръстев, то още не се знае кои са тези поставили бомбата, ти за работа с тях ми говориш. Ами може и да е работено вече...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това, което наблюдаваме в момента е разрухата на ЕС, който е подложен на нападки от всички страни - САЩ, Русия, Турция, Сирия, Гърция, Италия, Великобритания. вече има достатъчно играчи и то силни при това, които не искат вече да има ЕС или искат той да е слаб и немощен и са на път да постигнат целта си.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кръстев посочи, че трябва много да се внимава и с тези хора да се работи наистина."Уважаеми г-н Кръстев, с мен никога не е "работил" никой. Въпреки това обаче, не съм кисел, агресивен тип с 40-сантиметрова брада. Слочаенос?Моля не ни отоманявайте с тия абсурди, че ние сме виновни, че не "работим" с тия психопати. Ако не е способен да живее в цивилизовано общество, няма място в такова. Не съм длъжен да дундуркам някакъв мирен швед с надеждата, че няма да избухне спонтанно.