Канада се готви да легализира марихуаната

Законопроектът: В домовете могат да се отглеждат 4 стръка от дрогата
14 апр 2017 11:23, Анисия Иванова
14
Канада се готви да легализира марихуаната
Снимка: Reuters

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо внесе законопроект, който ще даде право на пълнолетните граждани да притежават 30 грама марихуана на публични места. Ако законопроектът бъде приет, Канада ще стане най-голямата развита държава, в която ще бъде узаконена марихуаната за развлекателна цел, предаде Асошиейтед прес.

Трюдо отдавна бе обещал да узакони употребата и продажбата на марихуана. Миналата година "тревата" бе узаконена в американските щати Калифорния, Масачузетс, Мейн и Невада, а преди това и в Колорадо, Вашингтон, Орегън и Аляска.

Уругвай засега е единствената държава, където развлекателната марихуана е узаконена. Предложеният в Канада законопроект предвижда в къщи да се отглеждат четири броя растения марихуана. На младежи под 18 години, притежаващи малки количества трева, няма да бъдат предявявани криминални обвинения.

Канадците ще могат да пушат законно марихуана от 1 юли 1918 г. Федералното правителство определя за минимална възраст 18 години, но всяка провинция може да вдигне тази граница, посочва АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не давайте свобода на дрогата и разпостранението ѝ!Водете агитация срещу всяка дрога,ако искате да спасите живота и съдбата на хората,децата,населението от тези отрови!Дрогата унищожава,дрогата не помага.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре държавна регулация и стандартизация, отколкото в ръцете на дилъри! Малко ли деца пострадаха вече от тъй наречения "чай", синтетична марихуана в която никой не знае какво има!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все повече се избистря идеята,че хората,обществото са стока,от която може да се печели и да се използва,без оглед на това каква раса или принадлежност е,без оглед колко човешки живота и съдби ще бъдат съсипани.Ако сте го разбрали,хващайте съдбата си в собствени ръце.Изгледайте филма "Матрицата" още веднъж и много внимателно.Пазете духа и тялото си от наркотици!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега се провежда международно изложение за новостите в производството и стандартизацията на марихуаната с цел въвеждането и в аптечната мрежа, включително в Европа. Точат си зъбите за милиарди печалба.Първо създават депресии и неврологични проблеми, заедно с това начините да печелят от нещастието на хората, като го поддържат живо.Пороците са модерната индустрия.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да паднат ограниченията и емигрирам!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
онези с исляма и строгите закони, където дори убиват за малко трева---Пич, в Афганистан хашиша е като ракийката при нас.
4
1
 
18
 
! Отговори
Декриминализация преди 7 години
По-лесно да се управлявали поданиците, че тук като е супер забранена и трудно ли се управляват поданиците, всички пращят от ум, или това поколение живяло и расло по времето на комунизма, което 27 години не разбра за какво става въпрос и как унищожиха страната пред очите му, или онези с исляма и строгите закони, където дори убиват за малко трева, там мн ли са свободни и осъзнати като не пушат марихуана? Когато хората не си развиват ума и не си разширяват съзнанието са лесни за манипулиране.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УРААААААААААААААА
2
2
 
14
 
! Отговори
Машина на времето преди 7 години
"Канадците ще могат да пушат законно марихуана от 1 юли 1918 г."А за списвачите на днеска.бегай достъпът е постоянен и денонощен.
1
19
 
11
 
! Отговори
и преди 7 години
на4ин да се управляват по-лесно поданиците!хитро! навсякъде ще стане така!