Най-радикалната промяна в Турция от 90 г. – с 51,18% подкрепа!

Републиканската народна партия се обяви против системата
Обновена: 17 апр 2017 10:34 | 17 апр 2017 10:32,
366

Вчера турският президент получи подкрепата на страната за радикална промяна в Конституцията. Официалният резултат е ясен - Реджеп Тайип Ердоган печели с 51,18%.

Според анализатори преминаването към президентска система на управление е най-кардиналната промяна в последните 90 години.

Още по темата

Оказва се обаче, че Ердоган губи подкрепата на големите градове - Анкара, Истанбул, Измир, също и крайните азиатски градове. Подкрепата за Ердоган идва от средната част на страната.

Референдумът пък мина с доста тежки мерки за сигурност, а чуждестранни журналисти не бяха допускани до секциите в страната.

"Този референдум превзе новините преди месеци. Ние сме категорични, че това е твърде, твърде радикално", каза за Bulgaria ON AIR Текин Бингьол, заместник-председателят на най-голямата опозиционна партия в станата - Републиканската народна партия.

"Обясняваме на хората, че това може да промени Конституцията и трябва да мислят, а не да гласуват за партии. Това няма нищо общо с партиите", посочи той.

"Управление на само един човек никога не е добро за една държава", заяви още Текин Бингьол.

Не бих обсъждал един конкретен човек. Ние сме против режима - режима, в който властта е в един единствен човек", каза още той.

Каква е атмосферата в Турция на сутринта след референдума - вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
0
 
! Отговори
extremist преди 7 години
СЛЕД КАТО ИСКАТ КВОТО ЕРДОГАН ИМ ПРЕДЛАГА ИМАТ ПРАВО ДА СИ ГО ВЪВЕДАТ В ДЪРЖАВАТА - СТИГА ТОЗИ РЕД ДА НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. ТОВА СИ Е ТЯХНАТА ДЪРЖАВА И ТЕХНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТАКА ЧЕ УВАЖАВАЙТЕ ПРАВОТО ИМ НА ИЗБОР КАКТО ИСКАТЕ ДА УВАЖАВАТ ВАШЕТО
283
0
 
1
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ БЪЛГАРИ - НАМЕРИ СЕ ЕДИН НАРОД КОЙТО ДОКАЗА ЧЕ Е ПО-ЗАГУБЕН ОТ НАС..
282
0
 
0
 
! Отговори
Кучетата лаят преди 7 години
Това не е ваша работа
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турски васал сме!"Това ни избави от сръбско"??????Какво искаш да кажеш?
280
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Турция се очертава, като новата КНДР Империя! Жалко, че е близо до нас. Не мисля, че резултатите са реални, без манипулации. Това с пликовете без печати ме озадачи и т.н.
279
2
 
2
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Другарят му *** го поздравява с добре дошъл императоре! ниев с Медведев го играеме 15 години тоя цирк
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявам се спрямо доларът 29 % за 1 година
277
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно къде видяха промяна в TRY на седмична база . Такава няма . На годишна база обезценката е 21% спрямо еврото и 23% спрямо доларът
276
1
 
5
 
! Отговори
smej преди 7 години
Eрдоган загуби изборите. 51,18 е стъкмистика в беззаконна държава. Ако 0,20 % по-малко са гласовете, Ердоган губи. Значи да твърдиш, че си спечелил при явна манипулация, преди да минат възраженията на опозицията през съда е само държавен преврат. И след като градовете са против него бъдещето на Ердоган ще е много лошо.
275
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюбрекчията е гюленист и му е жално, че гюленизма ще бъде изкоренен от корен.
274
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влад "Дракула" Цепеш също е бил турски васал. Султанът му помага да вземе трона. После се полакомява и закономерно главата му я кълват гарваните пред султанския дворец забучена на кол.
273
0
 
4
 
! Отговори
Бай преди 7 години
Голяма подкрепа, на 100-те%, половината. Точно фалшифицирането е разликата. Като нашите избори същото. И не знам защо тук някои от малцинствата като обждат на майчиния си език, *** спи дълбоко. Явно е от тях. Снощния.
272
3
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До АнонименИнтересно,дали сега ЕС и САЩ ще обявят Еродган за диктатор както правят с президентите на други държави които държат цялата власт?АМИ КОЙТО ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ И НЕ ДОПУСКА ЧУЖДЕСТРАННА КОМИСИЯ ДО ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ Е ДИКТАТОР ! А АКО ПРЕМАХВА НЕУДОБНИТЕ СЪС СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ Е 100 % ДИКТАТОР !
271
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,дали сега ЕС и САЩ ще обявят Еродган за диктатор както правят с президентите на други държави които държат цялата власт?
270
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДНЕС С КОЛКО ПАДНА СТОЙНОСТТА НА ТУРСКАТА ЛИРА ,Заповядай гюбрекчи:Януари 1$-3,89Сега 1$-3,76Даже се е вдигнала.
269
3
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Интересно и не случайно всичко за История на България в Уикипедия само на български и руски една и съща Информация на други езици съвсем друго нещо пише , дали всичко това не е предварително подготвено от Руснаците за нас тоест готов Материал , примерно информация за Мидхат паша родом от Истанбул но на български и руски родом от Русе
268
4
 
0
 
! Отговори
До 293 преди 7 години
Именно, ако не е бил станал турски васал България е щяла да бъде сръбска. Но въпросът беше друг. Както и да е. Иван Шишман е бил турски васал. Причините са без значение.
267
0
 
2
 
! Отговори
Ahmed преди 7 години
W Turciya stana: Koj ti e... majkata Erdogan na kogo 6te se opla4e6 na Erdogan.
266
4
 
11
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДНЕС С КОЛКО ПАДНА СТОЙНОСТТА НА ТУРСКАТА ЛИРА СПРЯМО ДОЛАРА И ЕВРОТО В СРАВНЕНИЕ С ВЧЕРА ?!ЕРДОГАН ЩЕ ДЪРПА ТУРЦИЯ " НАПРЕД " НА НА КУКОВО ЛЯТО !
265
1
 
1
 
! Отговори
US ARMY преди 7 години
290 коментара , да се уведоми Цацаров това абсолютно незаконно