САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!

Вашингтон винаги се стремял към мир, но сабята е в готовност
Обновена: 19 апр 2017 08:39 | 19 апр 2017 08:37,
141
САЩ: Започне ли Пхенян с ядрено оръжие, ще отвърнем!
Снимка: архив, Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди днес Северна Корея да не подлага на изпитание решителността на въоръжените сили на САЩ, които по думите му ще даде "поразителен и ефективен" отговор на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Пенс заяви на борда на американския самолетоносач "Роналд Рейгън", че правителството на президента Доналд Тръмп ще продължи да "работи усърдно" със съюзници като Япония, Китай и други световни сили, за да окаже икономически и дипломатически натиск върху Пхенян.

Още по темата

"Съединените американски щати винаги ще се стремят към мир, но при управлението на Тръмп щитът стои в отбранителна позиция, а сабята е в готовност", каза вицепрезидентът на САЩ пред 2500 моряци на борда на военния кораб в американската военноморска база "Йокосука" в Токийския залив.

"Тези, които предизвикат нашата решителност и готовност, трябва да знаят, че ще отблъснем всяка атака и ще отговорим по поразителен и ефективен начин на всяка употреба на конвенционални или ядрени оръжия", подчерта Пенс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
редно е руски и китайски ядрени подводници да се настанят край флорида за да пазят сащ....
103
0
 
0
 
! Отговори
Не разбира от войни преди 6 години
И двамата казват че ще отвърнат на удара.С една дума ако на някой не му прещрака пипето у тиквата пръв да хвърли,няма да се хвърлят ядрени бомби.Сега да види чие пипе е по стабилно.
102
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Интересна демагогия - започнаха всичко с това че ще ги бомбят понеже са непослушни, предизвикаха реакцията им, а сега като пазители на мира декларират решителност и готовност да отблъснат всяка атака.
101
0
 
2
 
! Отговори
Нещо ми е неясно преди 6 години
Къде зачезна старото 50-годишно корито "Карл Винеснт" уж самолетоносач? Пореше гордо вълните към КНДР, но там пукна нещо и ето го в Индийския океан - развил рекордна скорост за годините си при това!А как е говорил на борда на "Роналд Рейгън", като той е на ремонт? Изгонили ли са заварчиците и бояджиите?
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби то пък -- с 300 да не би да е нещо особено 40 годишна зенитка с 30 км обсег
99
3
 
4
 
! Отговори
до един гъз преди 6 години
Да,щото държави като Ирак,Либия и други подобни бяха едни прекрасни ислямски кътчета където мюсулманите се множиха като зайци,преди да се намеси САЩ.Дай да ги оставим да станат 20 милиарда и на ден да тръгват към Европа по два милиона гладни бежанци,така ли.Или да оставим разни диктатори да затварят по 20 милиона човека в държави-затвори.Ти северно-корейците питаш ли ги дали им е хубаво да живеят така.Щото например те нямат интернет където да споделят мисли,те имат забрана да мислят квото и да е
98
3
 
6
 
! Отговори
един гъз преди 6 години
До тямноого демократичните американци , преливат от демокрация та чак се поосраха , трябва някой да ги научи да *** където е положено , изпоосраха половината свят
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е длъжен да играе по свирката на САЩ. Те като какви се явяват за да налагат определения , ограничения и заплахи. Освен тях в света има още над 200 държави. Тяхното мнение тежи точно толкова колкото и на Суринам
96
10
 
4
 
! Отговори
Jhon преди 6 години
До обективенАбе необективен-ако русия спре да застава срещу целия сбят с нейното вето,ние нормалните няма да се занимаваме нито с червена Корея,нито със Сирия-понимаеш другарю ***?
95
5
 
14
 
! Отговори
тя преди 6 години
Защо подклаждате бе вашта мама американска!?
94
6
 
11
 
! Отговори
тя преди 6 години
Да им пусне С.Корея няколко атомни бомби , за да видят и американците как се гине при война!
93
5
 
10
 
! Отговори
тя преди 6 години
Тези американци все се въртат около Русия и потклаждат войни!Северна Корея не им е приятел , значи има "режим" и трябва да се "удари"!
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"като латерна си бе, давам ти официална статистика , че Раша намалява с 20 млн от 1989,"------------------------хаха, лъж.ец:) Русия - 1989 е 147 милиона, а през 2013 е 143 млн. Съвсем леко понижение, но не е необратимо. За разлика от нея България изчезва...
91
3
 
13
 
! Отговори
дедо Поп преди 6 години
Ако някоя сутрин видите че слънцето изгрява от запад, да знаете че на Путин не са му издържали нервите,,,
90
17
 
9
 
! Отговори
айде путинофила, преди 6 години
като е толкоз зле тук, чупка При путин! Там има газ, оръжие, православие водка...хахах *** рублев! Колко ти е тарифата, да ми направиш фелацио и на мен! мн. си добър явно!
89
9
 
6
 
! Отговори
а стига преди 6 години
като латерна си бе, давам ти официална статистика , че Раша намалява с 20 млн от 1989, ти си копваш мръсотиите. Като не ти харесва в България и Ес, марш в Русия! Да си отживееш хахаххаха
88
3
 
2
 
! Отговори
защо преди 6 години
ми режеш коментарите, другарю? Пак повтарям - 96 и 97 пишат откровени лъжи! А тва дето америка щяла да ходи боса и гола без китай - смееех!
87
6
 
1
 
! Отговори
до 95 преди 6 години
е де, няма значение темата, важното е да си копнеш опорноите точки, да заработиш рублите... А междувпрочем, знаеш ли, че русия за тези 27 години и тя е намаляла значително по население? От 150 млн вече гони 130. За нея важи също писаното от теб!
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка е задлъжняла към комунистически Китай. В Китай произвеждат дори обувките си. Ще ходят боси и гладни без Народна Република Китай. Капитализъмът се оказа едно недоносче.
85
3
 
8
 
! Отговори
Катин е менте преди 6 години
През 2007 и 2009 г. роднини на полски офицери, разстреляни в Катин, по "заповед на Сталин" сезират Европейският съд по правата на човека. На 18 юни 2012 г. съдът в Страсбург се произнася, че предоставените по времето на Горбачов и Елцин "документи", които сочат, че в разстрела на десетките хиляди полски офицери край Катин е виновен Сталин и съветската държава, се оказали фалшиви. Русия не носи отговорност за масовия разстрел на полски офицери в Катин това e решението на съда.