Стрелба в центъра на Париж, убит е полицай

"Шанз Елизе" е блокиран от полицията, хеликоптери кръжат
Обновена: 20 апр 2017 23:50 | 20 апр 2017 22:49,
174

Снимка: Reuters

Един полицай е убит, а друг тежко ранен при стрелба в района на "Шанз Елизе" в Париж, съобщи Ройтерс, цитирайки френски медии.

Нападателят е застрелян.  Новината за стрелбата се появи най-напред в социалните мрежи.

Провежда се спецоперация в района на стрелбата в центъра на Париж. Полицията призова да се избягва района, където се стреля.

По информация на CNN стрелецът, който е убил един полицай и е ранил тежко друг, е ликвидиран. Вторият полицай, който беше ранен при стрелбата, е загинал от раните си, съобщи британският "Телеграф". Говорителят на вътрешното министерство опроверга тази информация, по думите му един е загиналият полицай и двама са ранени.

Пред Skynews свидетел разказа, че е видял мъж да слиза от кола и да стреля с автомат "Калашников".

Според полицията стрелбата е опит за въоръжен грабеж. Говорител на вътрешното министерство заяви, че все още няма информация за мотивите за стрелбата. Неназован представител на полицията съобщи, че ликвидираният стрелец е бил познат на властите.

Skynews съобщи, че полицията претърсва домът на нападателя в източната част на града.

Над френската столица летят хеликоптери, чуват се виещи сирени, съобщават очевидци.

Цял ден в района бе засилено полицейското присъствие, даже част от "Шанз Елизе" беше затворен, което се случва изключително рядко.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е свикал извънредно заседание след стрелбата. Франция е в извънредно положение след терористичния акт на 13 ноември 2015 г. Изъвънредното положение беше удължено до президентските избори, които предстоят в неделя.

По-рано тази сдмица двама мъже бяха арестувани в Марсилия по подозрение, че планират атака перди изборите. Те са притежавали три килограма експлозиви, огнестрелни оръжия и знаме на джихадистката организация "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пийте си урана и много много не се отваряйте да решавате на хората проблемите,замърсената с уран вода също е терористичен акт,а не решавайте на Франция проблемите а вижте вашите ,че ставате за смях.Радиоактивни сте,хляба на есен ще е диодов,сега май ще хапните свежи марули с уран придружени с уранова краставица
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли занимавате всички с вашата Русия? Бсхти комплексарите. Чак жал ми става вече за вас....Да почиват в мир полицаите !
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100, Средната заплата в Москва към днешна дата е 1800 евро даже...
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако аз заплаша някого с бомба, веднага ще бъда обявен за терорист, но ако Жириновски заплаши с изпепеляване САЩ, Лондон, Берлин, Париж и Киев той ще бъде обявен за умен и гъвкав политик.Та ето това е разликата между политик и терорист.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 10 години в ЕС България е първа в света по смъртност на населението - българите са световните шампиони по измиране!
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 99Средна заплата Но в София е 500 евро, бе младеж у България. Средната заплата в Москва знаеш ли колко е? 1500 евро, папагалчо!
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средна заплата в България 500 евро, средна заплата в Русия 86 евро - по ниска от Албания!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
92 Да те светна, че през миналата година Русия има положителен прираст на населението, а ние сме все още с отрицателен. Nice, a?
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е политически труп - факт. Стотици хиляди руснаци излизат в Москва да протестират срещу Путин. Със сигурност може да се твърди, че времето на диктатора Путин изтече. Руснаците искат да живеят свободно както в ЕС и Америка, руснаците мразят Путин и Русия и всеки руснак мечтае да живее като американец или западно-европеец.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
92 У нас на денонощие при катастрофи умират 3-***. Тоест при 7 милиона 3-***, а при 22 пъти повече население в Русия умират не 66 човека, а само 40. Сега си задай тъппия въпрос, колко си ппрост!
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е силна! Крим е руски! Троловете на Сорос повръщат кръв и се давят от злоба!
46
9
 
4
 
! Отговори
Я се огледайте преди 6 години
В Русия умират само от авто катастрофи 40-45 човека на денонощие, така, че истинската и ВСЕКИДНЕВНА трагедия е при горките руснаци, които трябва да понасят Ленин, Сталин, Берия, Путин...От отровен алкохол умират по 20-тина дневно...От наркотици 50-тина...Четете руски новини и гледайте предавания, руски сайтове!Те знаят че е зле, но Путин се е окопал здраво!
45
1
 
2
 
! Отговори
rushi.gonamushi преди 6 години
оооо Шан Зе Лии Зе :)
44
4
 
5
 
! Отговори
Не знам с какъв акъ преди 6 години
Точно за Франция Сорос няма капка вина. Франция пое курс към това, което е по времето, по което Сорос беше никой. Вместо да пишете чужди лозунги прочетете за де Гол и Помпиду. Прочетете и за студентите комунисти-маоисти, които след това станаха професори-хуманитари и тровеха мозъците на поколения французи вменявайки им, че исляма е религия на мира и всички сме равни. Това става далеч преди Сорос да играе срещу рублата и да помогне на путиновите олигарски да си върнат кредитите.
43
2
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 6 години
Атентат е .По БНТ го казаха преди 10 мин .Тук в сайта се мотат.Чукни новината в гугъл.Ислямиска работа.Избили са ги всичките!
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
85 А АТЕНТАТ ЛИ Е ТОВА?
41
1
 
6
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
тоя под която новина коментираш.Сляп ли си?
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 84 Какъв атентат?
39
2
 
10
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Супер много се накефих на победата на Лион .Точно по времето на този Атентат.Ислямистите се молеха като гледаха ръцете си да победят но Лион биха.Ура! Смърт за Мюсюлманите Ураааа
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отдавна не гледам мачове, но преди малко пуснах случайно драмата между бешикташ и Лион...за купата на уефа! Велика драма..в първия мач 2-1 за Лион във Франция, сега в турция 2-1 за Лион и дузпи и при 8-6 франсетата ликуват а туркините по трибуните се оссраха от зложа и мъка! Браво франсета!!