Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?

Въпреки доброто им образование, трудно се реализират
21 апр 2017 12:37,
87
Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?
Снимка: Reuters, архив

Броят на турските граждани, които решават да напуснат Белгия, след като са се установили тук от дълги години, расте, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че тази тенденция е особено видима при младото поколение турци. През 2015 г. Белгия са напуснали 1351 турци и това е с два пъти повече, отколкото в началото на века. Същевременно броят на турците, които се установяват в Белгия, намалява в последните две години. Разликата между идващите и заминаващите остава положителна, в полза на идващите, но крайната бройка е намаляла четири пъти.

Университетски изследовател по въпроса с турците в Белгия заявява пред медиите, че турците, решили да поемат пътя обратно, биват разочаровани, щом се заселят в Турция. Те установяват, че на място обстановката е твърде различна от онова, което са очаквали да заварят.

Турците, които заминават от Белгия, обясняват, че се чувстват дискриминирани, особено на трудовия пазар. Те се затруднявали да намерят прехрана, въпреки че повечето от тях имали добро образование. Изводът на младите турци е, че не се чувстват у дома нито в Турция, нито в Белгия, предаде БТА.

Статистиката сочи, че в Белгия живеят около 250 хиляди турци. Сред онези от тях, които имат право на глас, близо 78% наскоро подкрепиха идеята за промени в турската конституция в свикания от Анкара референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари