Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?

Въпреки доброто им образование, трудно се реализират
21 апр 2017 12:37,
87
Младите турци: Дискриминирани в Белгия, а в Турция?
Снимка: Reuters, архив

Броят на турските граждани, които решават да напуснат Белгия, след като са се установили тук от дълги години, расте, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че тази тенденция е особено видима при младото поколение турци. През 2015 г. Белгия са напуснали 1351 турци и това е с два пъти повече, отколкото в началото на века. Същевременно броят на турците, които се установяват в Белгия, намалява в последните две години. Разликата между идващите и заминаващите остава положителна, в полза на идващите, но крайната бройка е намаляла четири пъти.

Университетски изследовател по въпроса с турците в Белгия заявява пред медиите, че турците, решили да поемат пътя обратно, биват разочаровани, щом се заселят в Турция. Те установяват, че на място обстановката е твърде различна от онова, което са очаквали да заварят.

Турците, които заминават от Белгия, обясняват, че се чувстват дискриминирани, особено на трудовия пазар. Те се затруднявали да намерят прехрана, въпреки че повечето от тях имали добро образование. Изводът на младите турци е, че не се чувстват у дома нито в Турция, нито в Белгия, предаде БТА.

Статистиката сочи, че в Белгия живеят около 250 хиляди турци. Сред онези от тях, които имат право на глас, близо 78% наскоро подкрепиха идеята за промени в турската конституция в свикания от Анкара референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазни ислямски простотии то с талибаните не става
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да си знае мястото. Учиш тук, работиш тук, плащаш тук, гледаш си децата тук. Нещо като семейството. Никой няма да те посрещне с отворени обятия навън. Само като се преместиш в друг квартал и те изучават месеци да не кажа години, което си е вид дискриминация. На всяко НОВО място почваш от нулата. Докажи, че си добър! После си заслужИ и НЕ петни името сИ. После името ТИ работи за теб! И все пак ....наблюдаван си даже от баба Цеца комшийката.... Дискриминирани били, ем това е сори!
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Rusofilkata e ristitutka :)
57
1
 
10
 
! Отговори
До циник преди 6 години
"Защо отричате арменския геноцид?Защо Ерсдухан избива хиляди кюрди?"Защото нямало ГЕНОЦИД.Знаеш ли пък колко кюрди са полицаи, други държавни служители и т.н.Това, че с подкрепата на запада се създаде няква кюрдска терористична организация...не означава, че се мразят всички кюрди...АБЕ *** КАЖИ МИ PОМИТЕ, АКО СЕ ВЪОРАЖАТ И ИСКАТ ДЪРЖАВА ДА СИ НАПРАВЯТ...ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ...КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ...КАЖИ!!!???
56
0
 
3
 
! Отговори
Поданикът преди 6 години
До *** до 39 Нали и ние внесохме от Испания царско отрече да оправи БГ за 800 дни къде е Царство България с цар Симеон II
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копирам и поставям всякакви статии на Цена 10 ст. на Статия
54
2
 
2
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
предаде БТА а ти само КОПИ-ПЕЙСТВА текста наготово
53
3
 
9
 
! Отговори
evet преди 6 години
Предимно Кюрди са за НЕ защото и те като наще Роми не обичат да спазват Законите в Държавата и затова са против
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има я и тая работа: Турците дори и образовани не спазват технологичните изисквания на производството. Кой неверник ще им казва на тях как да работят? Затова неверниците не ги искат в техните фабрики. Да си ходят в Турция и да си работят както им говори Аллаха!?
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образовани, културни млади хора, независимо от принадлежността им, трябва да бъдат чути. Не бива да се отговаря еднозначно на един предварително конструиран въпрос!? Трябва дискусия, инак е провокация.За това, което се случва, е виновен Западът, защото се втурна да печели и забрави да произвежда млади хора, а произведе хомо.вци.През това време, лукавият изток се възползва. Далекобойна политика, не е за акъла на дърт чиновник. Развиват се технологиите и няма да има нужда от толкова хора.
50
1
 
4
 
! Отговори
ZULU преди 6 години
До Анонимен-MINIMALNATA PENSIA 1000 LEVA LI HA HA,AMI TO ZAPLATATA MINIMALNATA 1400 LIRI BRE OTVOREN,NIE V G TREVA PASEM SIGURNO TAKA SI MISLITE
49
5
 
10
 
! Отговори
А кажете де преди 6 години
Ако си търсиш работа като шейх, на какъв принцип ще те дискриминират? По всякакъв!!! Тогава защо в Белгия да не дискриминират по раса, вероизповедание, произход, народност и всичко?
48
5
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Не бива човек да бъде дискриминиран по етнос, религия и убеждения. Но в Турция бе явно, че "за" гласуваха дълбоката необразована провинция, а с "не" големите градове, европейската част и териториите около морето, където имат пряк досег със западните туристи и цивилизацията.
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е психологически момент, не важи само за турците. Преди няколко месеца едно германско семейство, потомци на германци изселили се от Русия, отидоха в Русия, защото не им харесвала сексуалната просвета на децата в Берлин. Всички руски медии гърмяха, цяла Русия се юрна да помага на това семейство. Издържаха 3 месеца и избягаха обратно. Тайно! Когато живееш при относително добри условия, много бързо забравяш какво е било. И започва недоволство и легенди.
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво приказваме за турците, нашите млади хора да не благоденстват тук, у нас? Всичката ни е наред, та обсъждаме другите.Бил съм в Турция и знам, че минималната социална помощ НЕ Е 1000 лири, а сигурност има най-вече за държавни служители - полиция, армия, лекари, учители. За останалите не е лесно и не са по-богати от нас, да кажем.
45
6
 
40
 
! Отговори
Таси преди 6 години
78%гласували за Ердоган,а после ,ау било лошо в Турция.Ето поредното доказателство,че хора,които не живеят в държавата,не трябва да гласуват на избори в нея.Нашите политици да си правят изводите и да не слушат крещящи протестъри.Напълно подкрепям закона за уседналост,дасе направи референдум за него и живеещите в България даси кажем мнението.
44
4
 
18
 
! Отговори
Циник до 46 преди 6 години
Имам си дом - в престижен квартал на Франкфурт! Колегите ме уважават!Шефовете също!В България ме "дискриминираха" нискочели пишманбизнесмени - не благодаря!КЩе си остана във Франкфурт!
43
5
 
16
 
! Отговори
Циник до 44 преди 6 години
Никой не те и кара такова нещо!Факт е обаче, че междувременно мюсюлмански убийци почерниха живота на стотици семейства!В атентата в Берлин например загинаха , и МАЙКАТА, И БАЩАТА на 20годишна немска студентка!Оставили са и задължения за жилището, и други сметки!Заавлийката!
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Домът е всичко. Няма значение къде отидеш и с какво образование, винаги ще си чужденец.
41
2
 
24
 
! Отговори
Анкета преди 6 години
Колко белгийци са емигрирали в Турция ? А колко немци ? Ей тая статистика им липсва на комшиите...А за нас, българите- колко от нас са емигрирали в ЕС и колко в Русия. И става ясно къде е по-хубаво, без да слушаме политиците.