Анкара обещава: Демокрация и след референдума!

Промяната в конституцията ще бори структурни проблеми
Обновена: 23 апр 2017 19:17 | 23 апр 2017 19:15,
57
Анкара обещава: Демокрация и след референдума!
Снимка: Reuters, архив

Турският вицепремиер Мехмет Шимшек се опита да успокои безпокойствата около демократичното управление на Турция в периода след референдума, уверявайки, че страната му не се превръща в авторитарен режим, съобщи "Хюриет дейли нюз".

Шимшек каза това в изказване във Вашингтон пред ръководители на водещи западни компании като Abbott, Apple, Boeing и Coca Cola, както и представители на неправителствени организации и академичните среди. 

Вицепремиерът говори на среща, организирана от Търговската палата на САЩ, Съюза на турските борси и палати и Организацията за турско наследство покрай пролетните срещи на МВФ и Световната банка.

"Турция не се превръща в авторитарен режим", каза Шимшек.

"Това, за което Турция гласува, не беше промяна на режима. Турция все още е демокрация. Турция все още е светска държава. Турция все още е ръководена от върховенство на закона и това няма да се промени", заяви още той.

Шимшек спомена и извънредното положение, което е в сила в Турция, като каза, че това е временно положение, нужно за сигурността на страната.

"Турция остава посветена на универсалните ценности, на демократичните правила, върховенството на закона, основните права и свободи", допълни Шимшек, предаде "24 часа".

По думите на вицепремиера конституционната реформа е имала за цел "преодоляването на някои структурни проблеми" в турската политика. Той подчерта, че страната остава част от западния свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в султаната няма демокрация папката за присьединяването кьм ес се затваря за вечни времена турците от европа гласували с ДА да се врьщат в турция да си живеят при султана свобода за 100 000 политически затворници
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво друго да каже,
31
4
 
3
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган каза !МАКРОН ПРЕЗИДЕНТ!СУЛТАНА ТАКА КАЗА!
30
7
 
1
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Аз от майка ми знам за noмията тя много я Обича!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това означава ли,че промените в турската конституция ще са само на хартия?Това също не е законно.Не може да се вярва на обещания за демокрация,докато в конституцията пише,че е диктатура.
28
1
 
1
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Защо триете мен - а гнуса*ка с 37 коментар не?
27
5
 
6
 
! Отговори
конкретен призив преди 6 години
Българи! Може да направите първа стъпка! Аз спрях да си купувам дюнери, направете го и вие. Освен всичко е гнусно да гледате как капе пот от челата на дюнерджиите в дюнерите ви. Последвайте ме!
26
8
 
6
 
! Отговори
булгар до Циник преди 7 години
Аз ман.аф съм без пощада, ще ти го туря у тезгяха и ще хвърчиш от наслада.
25
9
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турция се видя - от алаходупец акъл, и от костенурка козина!
24
8
 
4
 
! Отговори
34 преди 7 години
...конекрадно племе...
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25, хубаво си чувал за тези БЪЛГАРСКИ градове, ама скоро, ще чуеш и за освободен Константинопол, не забравяй, че по тези и по онези земи сте само на гости, време е да си обирате крушите, потомци на диво й некрадно племе и продажни и страхливи ренегати от всички християнски етноси в региона !П. П. Все пак благодарим, че сте ни изчистили от генетичния ***, присъединявайки го към турската,,нация" !
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнадолскиКюрд то Кюрдистан ли? Щото ако не е от Кюрдистан, значи е турчин."Pомите в българия какви са сега...българи или pоми...че на *** фpеканса пак почна да прави пapaзит:-):-):-):-)------------------------------Недей ги затапва така, че на *** мозъка цяла вечер ще дава ерор сега
21
7
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Греда, мойто момче. Това е турко питек, роден в град Батман, Турция. Абе как можете да имате град на име Батман бе аахаххаха-----------------------Нали не мислиш, че хората в Батман са гледали филма на Батман и са решили да го кръстят така хахахах Ей *** *** като първокласник с това ли намери вече да се майтапиш с турците.Но вашите селски и градски имена са още по интересниНапример Лъки, Ягода, Торбалъжи. Сърбогъзи
20
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
То и преди нямаше демокрация в Турция,та сега ли!Впрочем,какво ни интересува-щом турците си харесват това положение-така да бъде!Важното е да бъдат държани далече от Европа,което за съжаление не се прави,а трябва!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Въпросния вицепремиер Мехмед Шимшек е кюрд по произход."Кюрд то Кюрдистан ли? Щото ако не е от Кюрдистан, значи е турчин.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм чувал за градове без турски корен и покриват цялата европейска част на Турция, даже и покриват и регионите зад Босфора.
17
8
 
10
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Акт "Щом турчин го казва че туршиландия е все още светска дьржава значи е льжа!"Да те светна "експертино" !!! Въпросния вицепремиер Мехмед Шимшек е кюрд по произход. Анладънмъ бе амънакодум !!!
16
6
 
11
 
! Отговори
Акт преди 7 години
Щом турчин го казва че туршиландия е все още светска дьржава значи е льжа!
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Този е от български произод."Не е вярно от турски (ромски) произход е.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голем виц - щело да има демокрация в Турция!Може ама като го махнете психопата.