По 1 конска сила за всеки 2 кг тегло. Що е то?

Италианска суперкола ще се продава за 120 000 евро
23 апр 2017 18:35,
8
По 1 конска сила за всеки 2 кг тегло. Що е то?
Снимка: Autocar

Италианският производител на състезателни автомобили Dallara завършва изпитанията на първия си "граждански" модел. Официалната му премиера е насрочена за 16 ноември, като датата не е избрана случайно. Тогава основателят на компанията Джанпаоло Далара навършва 81 години.

Въпреки че до премиерата на модела има половин година, а самият тестови прототип все още е покрит със сериозен камуфлаж, изданието Autocar разкри по-голяма част от техническите детайли за модела, както и цените, на които ще се продава, пише Automedia. 

В основата на автомобила е монокок, направен от карбон. За каросерията също ще бъдат използвани композитни материали. Благодарение на това теглото на машината ще бъде в рамките на 800 кг. 

Зад седалките е поставен 2,4-литров мотор на Ford от серията Duratec, който развива 400 к.с. и се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия. Машината ще се предлага в 3 версии – роудстър, тарга и купе, като цените стартират от 120 000 евро.

Автомобилът ще излезе в серия от 600 бройки, които трябва да бъдат произведени за 5 години. За целта фирмата Dallara е купила и модернизирала малка фабрика край Парма. Тя се намира в близост до основния завод на компанията, който произвежда само състезателни коли.

Повече подобни новини четете на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
До Анонимен 7Еднокилограмов кон.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По една конска сила на килограм. Що е то?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не звучи лошо но да дадеш 120000 евро. за нещо което ще се счупи при една обиколка на българските пътища не е най умната идея.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майкооу още една италианска кола. Дано не е трошлива като останалите!
2
6
 
4
 
! Отговори
Тато преди 6 години
Италианците се излагат, това си е спортен пистов модел, да вземат поука от анличаните, те знаят как се прави спортен градски автомобил.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Олд скуул" бегачка.