Обама говори с младежи за политическото разделение

Това бе първата му публична поява, след като предаде властта на Тръмп
Обновена: 25 апр 2017 06:53 | 24 апр 2017 22:46, Веселина Йорданова
17
Обама говори с младежи за политическото разделение
Снимка: БТА

Бившият президент на САЩ Барак Обама, след няколко месеца ваканция, участва във форум в Чикагския университет, посветен на на гражданската ангажираност на младите хора. Това бе първата публична изява на Обама, след като предаде властта на Доналд Тръмп през януари, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Пред младежите, участващи във форума, Обама каза, че те са ключът към разрешаването на най-тежките проблеми на страната, пораждащи най-големи страхове. Той каза, че планира да работи с младежите в тази насока. После Обама започна да задава въпроси на младите хора за онова, което е оказало най-голямо влияние върху тях.

На проявата дойдоха около 500 души, повечето колежани и студенти, които бяха получили специални покани. Форумът бе излъчван и по телевизията.

Пред тях Обама говори и за политическото разделение в САЩ, предаде ДПА.

Той каза, че според него в личен план има много повече неща, които обединяват американците, отколкото ги разделят, но допълни, че това вече не е в сила, когато става дума за политика и обществен живот.

Обама говори и за ролята на парите в политиката, за специалните интереси и за избирателните райони, начертани така, че една партия да има контрол, докато се пречи на САЩ да се справят с много предизвикателства.

В неделя бившият президент се срещна с млади хора в проблемен квартал на Чикаго, за да говори с тях за насилието, безработицата и образованието, припомня Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: САЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвременният Свят е достатъчно отвратителен , за да мечтаем да се преселим на най-близката аналогична на Земята Планета и да оставим тук еврейската клика и сие да се учат на труд и разум .
11
1
 
5
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
След Кенеди НЯМА американски президент,който да заслужава уважение!Всички са били пионки....евреите добре са се погрижили!И не споменавайте Рейгън,щото все повече става ясно,че още от първия мандат не е бил съвсем адекватен(Алцхаймер).Просто медиен/холивудски продукт.Както и Обама-дадоха на чер.ните президент да му се порадват,полза-никаква.Е,на Господарите работата си върви,естествено....
10
4
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Един ненормален народ като американците не може да излъчи нормален президент.Ако не си избере ***.ймуна ще си избере пс.ихопат ...Побъркана нация, която побърква и света !
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП ЩЕ ИМА ДВА МАНДАТА, ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ОБАМА МОЖЕ ДА СИ ГОВОРИ.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С осем годишното си бездействие на най-важният политически пост на планетата, Обама е главният виновник за политическото разделение в света включително и в САЩ.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - слабият президент .
6
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Еми то не става хората да си карат старите коли и да ги хранят само с приказки колко са велики и на какви демократични ценности са носители. Накрая всичките пари от данъци да отидат за поредната глобална битка от която ще се обогати познай кой.
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-симпатични са ми последния Буш и след него Обама.
4
6
 
2
 
! Отговори
к преди 6 години
Добре красив е
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май-муна, която много силно наподобява на човек.
2
4
 
9
 
! Отговори
журналист преди 6 години
бами, разкажи на лапетиите какво е чувството жена ти да е транссексуална ***
1
4
 
19
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Хм, не ги показват тия "младежи"? Май няма да им е много чист десена...