Марин Льо Пен сдаде лидерството на Националния фронт

Решението е временно, ще привлича повече избиратели
25 апр 2017 07:23,
21
Марин Льо Пен сдаде лидерството на Националния фронт
Снимка: Reuters, архив

Кандидатката за президент на Франция Марин льо Пен обяви, че временно напуска поста си на председател на крайнодясната партия Национален фронт, предаде Асошиейтед прес.

Това решение изглежда цели да привлече по-широк кръг потенциални избиратели за втория тур на изборите на 7 май, на който тя се изправя срещу независимия центрист Еманюел Макрон, отбелязва АП.

Още по темата

"Тази вечер вече не съм председател на Националния фронт. Аз съм кандидат за президент", заяви Льо Пен.

В миналото Марин льо Пен вече е казвала, че не е кандидат на партията си и подчертава, че мерките, които излага, не са на партията й, а нейни.

Льо Пен се стреми да привлече гласоподаватели от левицата и десницата от няколко години и за целта изчиства облика на Националния фронт, който е приеман като расистка и антисемитска партия, отбелязва АП.

Същевременно допитване на агенция Елаб показва, че на втория тур на 7 май центристът Еманюел Макрон ще победи Льо Пен с 64 срещу 36 процента. По-рано днес допитване на ИФОП показа, че Макрон ще спечели с 60 срещу 40 процента, предаде Ройтерс. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
дедо Мано преди 6 години
До долу пишещите партийни *** от ГРОБ /може и да са десни амеби де/ Какво е дала Франция на света ли? Ами дала е гилотината и геноцида наречен "френска революция". А дали трябва да се дава акъл на франсетата това е друга бира. Принципно трябва щото нали сме едно уж. Та какво е Макрон който хвалите? Ами Макрон е ЕВРЕЙСКА *** . Какво е Льо Пен ами тя е разумен човек който не харесва вашта измислица - култи мулти. Е това са кандидатите. Единия банкерска амеба другия народен човек.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи французите с лек хумор показаха кадри от предавания на руската телевизия в деня на изборите в неделя. Първото нещо беше че RT показа кадри от някакви протести и сблъсък с полицията в дена на изборите в Париж. Цяла Франция знае, че такова нещо не е имало. Второто нещо беше че RT показа 24 процента победа за Льо Пен. Това беше достатъчно за 10 секунди да се покаже на французите какви лъжи се разпространяват за тях в Русия и кой има интерес от победата на Льо Пен.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези които се опитват да дават акъл на французите им препоръчвам да бъдат по-скромни, защото те не разбират как се излагат. Също така им препоръчвам, ако могат да четат, да положат усилия да научат какво е дала Франция на света, къде сме ние спрямо французите и тогава, ако могат, да се опитат да се изказват за бъдещето на Франция.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западна Европа е яла най -много по парата на крайно десни утреппки. Това да не ви е България след 70 военен режим да гласуват за БСП? Там имат акъл.
8
6
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Чудя се- Щом кремълските храненици вият на умряло,значи нещата се развиват в правилна посока...Разпадането на ЕС се отлага за неопределено време другаре !!!
7
8
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 6 години
Кога франсетата ще се осъзнаят-малко преди да станат Халифат или малко след това?Е,чуденето няма да продължи дълго-скоро ще е!
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отказала се "временно" от лидерството. По-голяма глупост не бях чувал! Отчаян ход, на отчаяна измамничка!
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нито едно ЗЛО, извършено в света, което да не е било замислено,финансирано или извършено от "ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО"- Русия!!!
4
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ САМО ПАРИЖ, НО И ЦЯЛА ФРАНЦИЯ ЩЕ ИМА АФРИКАНСКИ ВИД
3
15
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Хайде сега гроздето е кисело доколкото си спомням това не са и първите избори които ще загуби и винаги %-те и са горе долу толкова явно, че това е максимума за нея. От тук насетне да се помирява с баща си и да *** рани това е .
2
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенка се предаде. Само не знам как ще връща парите на руските банкери които я спонсорираха.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Льо пен иска да запази статуквото като си подава оставката като лидер? А стига бе.