Русия и САЩ отново си сътрудничат в сирийското небе

Печат: Русия – втората по значение заплаха за Холандия след тероризма
25 апр 2017 09:33, Елка Василева
60
Русия и САЩ отново си сътрудничат в сирийското небе
Снимка: архив, Reuters

САЩ помолиха Русия за връщане към сътрудничеството в сирийското небе, пише в заглавие "Известия".

Според три източника на вестника от руското външно министерство Москва е подновила още на 13 април действието на механизма за предотвратяване на инцидентите между руската и американската авиация във въздушното пространство над Сирия, блокиран от Кремъл на 7 април след внезапния ракетен удар на САЩ по военното летище "Шайрат" в сирийската провинция Хомс.

Молба за това е отправил при неотдавнашното си посещение в Русия държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Според Москва тази стъпка на Вашингтон се дължи главно на факта, че координацията в сирийското небе е на първо място в интерес на самите САЩ, посочва изданието.

Държавният департамент чудесно разбира, че стратегическата инициатива в небето над Сирия е в ръцете на руските Въздушнокосмически сили, пояснява Игор Морозов от външнополитическата комисия в Съвета на федерацията - руския сенат.

Още по темата

В Естония започна мащабно международно учение по кибернетична сигурност Locked Shields 2016, информира "Независимая газета", като се позовава на центъра за киберотбрана на НАТО в Талин.

Според сценария участниците трябва да осигурят поддържане на ключовите дейности и мрежите във военна база на условна държава при кибератаки срещу електроснабдяването, безпилотните летателни апарати и системите за управление.

Броят на хакерските атаки по време на учението се предвижда да стигне най-малко 2500. Учението ще трае до 28 април с участието на близо 800 души от 25 държави.

Русия е втората по значение заплаха за Холандия след тероризма, заяви шефът на службата за военно разузнаване и сигурност на страната Оно Ейхелсейм, цитиран в "Московский комсомолец".

Ейхелсейм обвини Русия, че е извършила стотици кибернападения срещу Холандия, атакувала е между другото компании производителки на оръжия, холандското външно министерство и министерството на отбраната. Всички атаки обаче са били отразени, твърди разузнаването.

Пентагонът отбеляза професионализма на руските летци, прелитали край Аляска, пише "Комсомолская правда" по повод изявление на говорителя на американското военно ведомство Джеф Дейвис.

По-рано този месец "в течение на четири дни бомбардировачи извършиха серия от три полета край Аляска. Те бяха проведени безопасно, професионално и при спазване на въздушното пространство на САЩ", цитира всекидневникът думи на Дейвис по агенция Спутник.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви по-рано, че президентът на САЩ Доналд Тръмп знае за полетите на руски бомбардировачи в района на Аляска и "това не е нещо необичайно", припомня "Комсомолская правда".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Не мога да разбера руснаците..............
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36 ракети са изчезнали.23 са стигнали до летището.Почти нищо разбито,освен столовата и 2 хангара
29
3
 
1
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 6 години
Що да не го правя?Щом тилърсън го прави на Путин...
28
3
 
1
 
! Отговори
До До Станой от Ахел преди 6 години
Няма нужда да описваш ти какво правиш!
27
1
 
7
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 6 години
Бъркаш!Предложението на сащ към РФ е в стил Николета Лозанова клекнала пред футболист!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и САЩ са като две акули в морето - зъбят се една на друга, побутват се оттук-оттам с носове, но не се изяждат взаимно. Има по-дребни и подходящи за консумация риби в морето :)
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, когато коментирате САЩ и Россия, имайте предвид, че най-големият музей в света - Ермитража е по-стар от декларацията за независимостта на САЩ!
24
1
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Всяко чудо за 3 дни. Тръмп да докаже пред конгреса че не е човек на Путин пусна 60 томахавки който унищожиха 2 хамбара и една столова ,без да засегнат дори пистата и самолетите на нея.Вече в конгреса не се говори за това и отново са си заедно.Типично хвърляне на прах в учите!
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия е втората по значение заплаха за Холандия след тероризма"Този ОННО АЙХЕЛСХАЙМ нещо е мръднал! По-добре да питат по въпроса Гегель, Гейне или Гинденбург.От "Комсомолка" ще им отговорят. Учете езици! Така няма да се излагате! Холандия не е обект на руските интереси, а и военно не е никаква заплаха за РФ. Няколко конвенционални тежки бомби и 1/3 от китната държавица отива под водата. В Санкт Петербург има интересен ансамбъл с вода "Ньове Холланд", нали Холандия е била любима на Петър Велики
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
35 -тия - става дума за 20 томахоука стигнали до сирийската база, другите 30 /или 50, защото има версия за 70 пуска/ са изпадали като павета по трасето, незнайно как ! /само че не е незнайно , а много ясно как !!!/. При това краваря се моли за подновяване на споразумението, не руснаците ! Така че на мокър завой недей да вдигаш прах !
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пляснаха на малкия 59 шамара на голо и сега му се молят да не се сърди :)))
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобивиж съвсем различно щеше да е ако атакуваха Турус или Лактакияa атаките на израелците в Дамаск как ще коментираш каскетче?
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в течение на четири дни бомбардировачи извършиха серия от три полета край Аляска. Те бяха проведени безопасно, професионално и при спазване на въздушното пространство на САЩнормално е да летят така, като знаят че са на екраните на F22 :)
18
4
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
И точно ние с двата танка и единия самолет, много ни бива да анализираме. Америка е голяма. Не ... Русия е по-голяма .. Дрън - дрън. Та, ние няма да видим добро нито от едните нито от другите. От едните - колониализъм, от другите - друг тип колониализъм. Разберете, ние трябва да сме безпристрастни и да не вземаме страна. Ред малки държави го правят. Вижте Словения, Словакия, Естония и Балтика въобще. Не да чакаме Големия Брат, който всъщност просто си ни цака. За това сме на този хал.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво така трябва.
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната дезинформация и хибридна разработка. Щатите показаха, че само с томахавките могат да си правят каквото искат в Сирия, никакво сътрудничество не им трябва. То е изгодно само за путин обаче американците молили. За какво да молиш като томахавките падат където Тръмп им посочи. Поредната гавра с Кремъл. Силни вилни и след два дена върнаха оповестяването. Доматена работа.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помолиха 59 пъти. Путин обича да му се молят. Така се чувства значим.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ninaГлупаче, демонизираме такива като тебе свикнали постоянно да лижат руски зaдници.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби ако се беше родил във великият Съветске Съюз, с твоите технически познания сега той щеше да съществува и да е най-мощната държава във света. Ама няма ли са никакъв късмет руснаците. Сега им се налага постоянно да се оправдават защо оръжията им не вършат никаква работа, защо космическата им програма залязва от ден на ден от сто старта през 1995 година панда на 13 старта през 2016, а тази година може да са под 10.
12
7
 
15
 
! Отговори
nina преди 6 години
Престанете да демонизирате Русия! Или параноята яко ви тресе, или умишлено настройвате света срущу Русия. И защо?-защото отказва да ближе... на запада.