Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея

Сигурността и стабилността са много крехки, предупреди Ван И
26 апр 2017 21:41, Красимир Ангелов
116
Китай зове САЩ да спре военните маневри в Южна Корея
Снимка: БТА

Китайският външен министър Ван И поиска от САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян, предаде Франс прес.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин, където се срещна с германския си колега.

"Най-неотложната задача сега е подновяването на преговорите, в които да вземат участие всички страни в конфликта", каза китайският министър, цитиран от БТА.

"Сигурността и стабилността са много крехки, има голяма опасност от нов конфликт и всеки момент може да стане някой инцидент. Затова призоваваме всички страни да бъдат сдържани, да не прибягват към действия и да не казват неща, които биха довели до нови провокации", допълни той.

Сеул обяви, че ще проведе съвместни учения с американски самолетоносач. Вашингтон изпрати към Корейския полуостров атомния самолетоносач "Карл Винсън" и неговата ударна група, които се очаква да пристигнат до края на седмицата.

Запитан какви са рисковете от въоръжен конфликт, Ван отговори, че "дори един процент риск не може да бъде толериран", защото една война би имала "невъобразими" последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
до бобине се хаби да обясняваш, няма кой да те рсзбере.То и япония общо взето нищо не е открила, но има способността да доразеива и прилага на практика добри идеи за добър краен продукт. Ама как да плюят Япония, пусто не е в списъка....
82
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Боби 100 За първи път чувам ,че има авиационни дизели. Би ли паяснил?
81
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
САЩ не прави военни маневри ,а се готви да унищожи най уродливата ком. държава която избивайки собствения си народ. Я вижте прасето какво е дебело ,а генералите ме кото от Бухенвалд.Кретенчето с идиотската прическа тръгнало да унищожава САЩ с камък ръка..
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вървят на добре нещата! Не са хубави тези работи! Ще вземе да стане някоя беля, после ние всички ще страдаме. Защо света се управлява все от луди хора?!
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АК се произвежда в края на ВСВ, а Т35 е с американска колесна база, но мотора е руски, чупи се често, заработва добре след като го снабдяват с ME40 на компанията Ford.!
78
5
 
3
 
! Отговори
Прав си преди 6 години
"След като се установи, че Путин има четвърт турска кръв веднага беше построена най -голямата джамия в Европа. В чест на баба му - Джамиле.Затова путин не посегна на брат си - Ердоган.Затова спря да говори за славянство и почна за православие да говори!Ама строи джамия в памет на баба си ...?!Не е много православно това май ..."На Путин не може да се вярва.
77
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
96 ти очевидно имаш проблеми с Русия - влизам ти в положението
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 200 години - САЩ са СилатаЗа 500 години - Русия е блатото в северна Азия.
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АК - краден от немско оръжие.Както всичко руско - зле копирани и крадени образци на западни машини.Затова винаги са били изостанали, защото нямат потенциал да измислят и създават нещо добро и полезно.Русия създава само хаос, убийства, лагери в Сибир, ГУЛАГ, световен тероризъм...
74
4
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Оръжието което направи руснаците победители си беше руско: танк 34, калашник и ракетните системи Катюша.
73
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Каква помощ, какви 5 лева.... Артилерийски теглач лек (АТЛ) - бях механик водач на тази амвриканска машина в БГ армията, когато имаше такава де. Съюзниците са за това да си помагат.... Да се говори обаче че руснаците нямаше да победят без тази помощ е просто политическо заяждане
72
5
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Ние сме долни продажжници, продаваме тъпата България за копейки.
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин клетна пред Ердоган... страхливец!
70
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиляди тонове американска храна беше доставена за СССР , вижте снимките на руснаци как се дивят на шоколада , дотогава не са били чували за шоколад!Ами горива, камиони, патрони, пушки, водка- всичко се е доставяли от Щатите.
69
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка построи заводите на СССР след войната, за да има руснака нещо, но Иванушка е пиян и затри всичко.!Руснаците ги има защото САЩ ги спасиха от Хитлер, но бояришниците бързо забравиха !
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Саддам беше много силен...И Ким е същата сила
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха САЩ през ВСВ руснаците нямаше да могат да оцелеят.Храни, техника, гориво, самолети, мотори ... почти всичко е доставено от Америка!
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин трепери, скрит под масата в кухнята ;)
65
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ми те и германците мислеха така през 2-та световна ама руснаците гинеха за родину и Сталину. СК-ите са надъхани и неинформирани. Дръг е въпросът ако военните спретнат преврат на Прасчо, но той сигурно е взел мерки. При всички случаи реакцията няма да е като в арабските държави и това е добре да се знае от тези които се канят да опитат.
64
7
 
6
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ,ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР СИЛА НА ЗЕМЯТА. Поддръжниците на краварите са нищожество със Столипиновска кръв.