Тръмп вижда война с Пхенян, но предвижда дипломация

Все пак заяви, че иска мирно да реши кризата със Северна Корея
28 апр 2017 07:45,
29
Тръмп вижда война с Пхенян, но предвижда дипломация
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп каза, че е възможно да се стигне до голям конфликт със Северна Корея заради ядрените и ракетните й програми, но заяви, че предпочита спорът да се реши по дипломатически път.

"Има възможност в крайна сметка да влезем в голям, голям конфликт със Северна Корея. Напълно", каза Тръмп в интервю за Ройтерс преди навършването на 100 дни от началото на неговото президентство утре.

Той все пак заяви, че иска мирно да реши кризата, която тормози няколко американски президенти. Тръмп и неговото правителство наблягат на този подход, като подготвят различни нови икономически санкции и същевременно не изключват военния вариант.

"Много бихме искали да уредим нещата по дипломатически път, но това е доста трудно", каза той.

По думите му Северна Корея е най-голямото му глобално предизвикателство.

Тръмп похвали китайския президент Си Цзинпин за съдействието на Пекин в опитите за обуздаване на Северна Корея. Двамата лидери се срещнаха във Флорида този месец.

"Вярвам, че той полага сериозни усилия. Със сигурност не иска да има размирици и смърт. Не иска да вижда това. Той е добър човек", каза Тръмп.

Според него китайският президент "би искал да може да направи нещо, вероятно е възможно да не може".

Тръмп отхвърли идеята на тайванската президентка Цай Ингвен за нов телефонен разговор между него и нея, като каза, че не иска да създава проблеми на Си в момент, когато Китай, изглежда, помага в усилията за обуздаване на Северна Корея.

Тръмп каза, че иска Южна Корея да плати за американската система за противоракетна отбрана ТААД, която според него струва около 1 милиард долара.

Той заяви, че възнамерява да предоговори или да прекрати споразумението на САЩ за свободна търговия с Южна Корея заради значителния търговски дефицит със Сеул.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** явно наистина ще им е последният президент. Прoст народ слаба държава.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички глупави русофили подскачаха на куц крак от кеф, че Тръмп стана президент. Сега защо не скачате бе умници?
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди изборите симпатизирах на Тръмп. Но се оказа, че жестоко съм се лъгал - тоя е луд.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея иска САЩ да е там! Ако не искаше до сега щяхме да сме чули думата им. ЮК и Япония са претиснени от създаването на ядрени бомби от режима. Тогава много по трудно ще се говори с него. Никой не задължава някой да купува оръжие от САЩ. Като не искаш, не купувай бии се с лопати :))
16
6
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
Целта на сащ беше,да си насадят ТААД в ЮК,под претекста от заплахата от СК и техните ядрени ракети,и си мислят,че Русия или Китай им повярваха на това.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е то истински президент, не като нашия! Защитава си страната от чужди посегателства и си държи на интересите!
14
15
 
19
 
! Отговори
100 преди 6 години
Режима във Северна Корея трябва да падне.
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя нарцис всичко е ясно, не разбирам южно корейците защо са толкова глупави и накрая ще се избият с братята си заради един клоун
12
3
 
10
 
! Отговори
Добрата новина преди 6 години
Хубаво е, че китайският президент е добър човек! Мисля, че при това положение можем да сме оптимисти, че кризата ще се разреши мирно.
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрънкат със оръжие под носа на дебелака със надеждата да им освитка коритото и да запалят световна война.
10
6
 
26
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
*** си ти ако мислиш, че САЩ ще воюва те само ще запалят района и ще се ометат, колкото спасиха Украйна толкова ще спасят и Южна Корея а после ще се оправдаят с Путин.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам усещането,че всички в този форум са завършили"политология"най-малко
8
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Мисла е са решили да думнат СК. Искат да е по неоаквано.
7
13
 
12
 
! Отговори
през това време преди 6 години
Тактически овцевоз нагло потопи съветски разузнавателен кораб под прикритието на слънцето. Това престъпление няма да остане ненаказано. Веднага след като ремонтират Кузя, след около 3 години ще поведем война срещу всички овцевози !
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея не само ще си плати ПРО-то, ами когато Тръмп запали още една регионална война там и си обере крушите и ще продават щедро и оръжия на южнокорейците, кравешкия *** ще дръпне яко напреде. А технологични гиганти като самсунг ще изчезнат и тъй краваристан ще се пребори с конкуренцията с един куршум 5-6 заека както се казва.
5
3
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
А дано да му е светнало нещо под шапката и двете страни да направят крачка назад иначе цената на едно поредно "демократизиране" ще излезе доста солена за всички.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само САЩ имат право да имат ядрено оръжие и да забъркват ядрени войни по света. Е да ама Прасчо ще си направи бомби за да се защити от терористите от краваристан. Червени каскети срещу кравешки терористи е най-много да се избият взаимно. И какво ни интересува нас това.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде било заровено кучето ;) Южна Корея щяла да плаща за ПРО... Тоя ще им вземе паричките на всите тарикати! И на Си, и на Борис Ага, и на еврозелките! Голям тарикат се извъди и досега май ги пуска всички по пързалката, ей тъй на- лекичко.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи щатите доставят противоракетна система, насочена срещу Русия и Китай, пък ще плащат южнокорейците, които въобще не са искали системата.
1
8
 
12
 
! Отговори
ехааа преди 6 години
Война ама.........бате Ким ще отвее перуката на Тръпко!