Вместо детски смях – прах: 360° поглед от класна стая във Фукушима

6 години след бедствието учениците нямат намерение да се връщат
28 апр 2017 13:30,
17

 

Изминаха 6 години от опустошителното земетресение от 9-та степен по Рихтер, което на 11 март разтърси Япония.

Още тогава стотици хиляди японци бяха евакуирани - заради заплахата от цунами и изтичане на радиоактивни вещества от АЕЦ "Фукушима".

Ройтерс ни отвежда в една класна стая, опустошена от огромните вълни в Намие, Фукушима. Повече от 3/4 от населението на града няма намерение да се връща и така тази класна стая си остава завинаги така - пуста, в прах.

                                                                                                                                                                    Източник: Reuters

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Фукушимакласна стая
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 16Ано Умни ти както се казва си изцяло прав. Но само и единствено за твърди частици. По отношение на РАДИОАКТИВНА ОБЛЪЧЕНА ТЕЧНОСТ ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ СЕ ИЗЛИВА ТАЗИ ГАДОСТ В ТИХИЯ ОКЕАН!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ти!То и при нас е така, въпреки, че нямахме ни цунами, ни гръмнал АЕЦ!
8
1
 
4
 
! Отговори
До Discovery преди 6 години
Май тиквунът си ти! Тази авария показа човешките грешки, а не на природата. Японците са длъжни да предвиждат и по-тежки земетресения от станалите до момента и по-високи цунами. Последната защита - генераторите също са ги оставили на ниско и водата ги е "удавила". За самите реактори нямам думи! Те са едни от най-простите, но и най-опасните, което е срам за японците! Все едно да произвеждат трабанти! Следващият път използвай ника Animal Planet!
7
0
 
4
 
! Отговори
Костов преди 6 години
До Анонимен 8 Там Дадоха жертни много хора от Съветския СЪюз, а не само от Украйна, която беше една от републиките в този съюз. Ако не се лъжа, около 200 души починаха почти веднага след завършване, или по време на изграждането на предпазните съоръжения. Колко са починали след това - трябва да се види в статистиката. Повечето от тези хора са били доброволци. Предполагам, че след това са се погрижили достойно за семействата им. Лека им пръст и вечна им памет за подвига!
6
2
 
1
 
! Отговори
3 D зръкелников преди 6 години
Оставили радиоактивните лаптопе, па ушушкале чинове и столове.Тва кво джелезо има тама, ама нема кой да го прибере...Ше прата жената, като купи ракията, че она за друго не стаа.Като се връне ше карам без Топло фи к(а)у ш(ц)и м(а)а и ЧЕЗ, ем ше свети ем ше греа.Комшиата(он е у другио сектор) вече пратил неговата да бере дръва...
5
3
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 7:Викаш те японците не са гении, като тебе и затова не са знаели :D. Ходи им обясни как и къде се строят АЕЦ-и виждам, че си по-ербап от тях :D
4
3
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 2:Тикквуне... АЕЦ винаги се строи в близост до големи водоизточници... реки или морета, щото начина им на работа е такъв, че го изисква... просто японците се оказаха егати каръците с това земетресение... то АЕЦ-а не мръдна от земетресението, ама цунамито беше с няколко метра по високо от тва дето са го проектирали... и за тва стана белята
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жестоко, това на истина е 3д снимка; живеем в бъдещето на технологиите.Що се отнася до радиацията, реакторите вече са изтекли в земните недра, така че нито робот нито човек ще може да се приближи в следващите хиляди години, всичко отива в подпочвени води и в океана. Това не ви е черноби запечатан и под похлупак. Ами непоправима катастрофа, генетична бомба.
2
1
 
6
 
! Отговори
Цензурата в БГ преди 6 години
А в Хасково и Велинград има ли радиация или няма?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май са го уцелили с лейзър уепън от фалаут двойката