Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!

САЩ: Не се стремим да сменим режима, но търпението ни приключи
28 апр 2017 22:55,
93
Заплахата от ядрено нападение от Северна Корея – реална!
Снимка: Reuters

Заплахата от ядрено нападение срещу Япония и Южна Корея от Северна Корея е реална, заяви днес пред Съвета за сигурност на ООН държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от световните агенции.

Още по темата
"Заплахата от севернокорейско ядрено нападение срещу Сеул и Токио е реална и е вероятно само въпрос на време преди Северна Корея да развие капацитета си да нанесе удар и по територията на САЩ", каза Тилърсън, който председателства извънредното заседание на съвета на министерско равнище.

Той подчерта, че "всички опции в отговор на бъдещи провокации трябва да останат на масата", предаде Франс прес, цитира БТА.

Съединените щати не се стремят към смяна на режима в Северна Корея, увери Тилърсън, цитиран от ТАСС. Той каза, че САЩ не искат и да заплашват севернокорейския народ, нито да дестабилизират ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Политиката на стратегическо търпение към Пхенян приключи, даде да се разбере в същото време Тилърсън. Той се аргументира, че "ако ние продължим да търпим (сегашното положение), то това ще означава да приемем една ядрена Северна Корея". 

Държавният секретар на САЩ отбеляза, че е настъпил моментът да се упражни нов натиск върху Северна Корея, за да бъде заставена тя да се откаже от опасното си поведение.

Тилърсън призова за нови санкции срещу Пхенян и предупреди, че ако Съветът за сигурност на ООН не съумее да предприеме действия срещу севернокорейските оръжейни програми, това ще има катастрофални последствия, предаде Асошиейтед прес.

Необходимо е международната общност да продължи да засилва финансовата изолация на Пхенян, призова Тилърсън. Той даде да се разбере, че САЩ няма да се поколебаят да наложат санкции на други страни, подкрепящи незаконните дейности на Северна Корея, и призова държавите да понижат равнището на дипломатическите си връзки с КНДР.

Очаквам бъдещи действия от Китай, основния търговски партньор на Северна Корея, каза още Тилърсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Нфб1. Какъв да е ЗРК на коя да е страна може теоретично да прехване на 40 км крилата ракета2. И Дамаск и Летището дето беше атакувано са на стотици километри от Лактакия и Таурус където са С-400 и С-300 няма дори Теоретична възможност да прехванат ракети около по-близкия Дамаск ЕХХ ЧЕТЕТЕ БРЕ
59
0
 
0
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
интересното е че Русия не прихвана нито една ракета в Сирия...а трябваше или просто не можеше ...защо и бе тогава да праща и разполага СС 400..а ако летяха срещу руската база...освен това имаха и военен ангажимент със Сирия..
58
0
 
0
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
редно е руски и китайски ядрени подводници спешно да се разположат край бреговете на сащ за да пазят сащ от ядрения арсенал на Северна Корея
57
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Какви нови санкции бе господине?Санкциите не променят завоевателната политика на Ким и Путин.Изтривайте, докато не е късно.
56
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До не знам коя си година в ООН Тайван се наричаше РЕПУБЛИКА КИТАЙ. Преглътнаха ли САЩ Комунистически Китай? Да кога? Когато Китай първо се сдоби с ядрено оръжие, а малко по-късно и междуконтинентални балистични ракети достигащи САЩ и какво?Китай е Член на СС на ООН с право на ВЕТО!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не желая мухлясали, консервативини, миришещи на гроб дъртаци, да ми внушават какво им прави Северна Корея!Не се поддавам на неграмотна и преднамерена пропаганда и знам какви последиците от това.Не позволявам да ме въвличат в престъпления костюмирени дрисливи престъпницзци в костюми!
54
0
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до 70 преди 6 години
Никак даже не избухвам. Просто отвреме навреме се забавлявам да разобличавам невежеството и ПРОСТащината, които в този сайт, както и на територията, много се ценят. Иначе си се правете на експерти с другите форумни деградета. От вас нищо не зависи, докате си плямпате тук, а собствениците ви се наслаждават, че при такава окаяна държава с оскотяло население, вас все световната политика ви чеше. А иначе ви мързи да си изчистите градинката пред панелката.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** кай... ;)Пич, кое ти е смешно? Атомните бомби или нещо друго? Руснаците от 50 - те години изпоолзват балистични ракети за носител на ядрените бомби, докато американците наблягат на самолетите. Можеш ли да се сетиш кое е по - ефективно? Можеш ли да се сетиш защо не са използвали ядрено оръжие във Виетнам? Как обичам да натривам носове и *** на необразовани душици ;) Лалугерче ;)
52
5
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
Свин Чуг Ун ще яде шаманите най накрая. Съвсем логично.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж колко американци са загинали в виетнамската война, над 40000, пък никой политик не е умрял по тоя повод. На Тръмп и тези дето му дърпат конците му дреме за войниците, а за корейците изобщо, с лекота ще пожертват още няколко милиона както през 50те. книжки чети индианец
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в първия ден на войната във Виетнам САЩ губи 140 самолета. Официално имат над 50 000 жертви и още незнам колко безследно изчезнали. И губят войната във Виетнам. Статистиката казва, че там са хвърлили повече бомби отколкото всички страни във втората световна взети заедно. Махнаха се, щото си вземаха дълг, какъвто беше на път да ги убие икономически, а и вътрешнополитическата им обстановка се нажежи здраво. За хуманизма им може да забравиш. Никога не са били хуманисти. Примери безброй.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако русото си мислеше, че Северна Корея има опасно оръжие, едва ли щеше да рипа така. А камоли да изпрати там 50 000 американчета да ги жертва. Смятай ако го направи американците как ще му реагират.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русото не блъфира. Налита на бой и се прави на мъжкар на слабички, при това в коалиция. Не сте ли забелязали?
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пустиняка избухва нещо. Пич, вземи си пий ракията, както ти каза човека, че не отиваш на добре ;)
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ся, и мен да ми дишаш във врата, заплашваики да *** изненадаш отзад, заплахата да ти пръсна главата ще реална. САЩ не си научиха урока във Виетнам. Сигурно и сега в Корея няма да го научат. За сметка на това всички останали ще им плащат дълговете. Лошо няма.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от стратегическите мъдрости на Сун Дзъ беше, ако смяташ да унищажиш врага атакувай бързо и до край. Никога не поставяй врага си в ъгъла без изход, защото тогава хората са способни на отчаяни крайни действия и героизъм, който могат да ти струват големи ресурси.Та за какви още мерки и изолация говорим... те отдавна са в ъгъла
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русото блъфира, иска да се изкара голем играч. С такива разнопосочни действия, никой не може да предвиди следващите му ходове или истинските му намерения. Подобни действия няма да се харесат и на съюзниците му.. (историята помни и такива). фащ използват сладки, приспиващи и заплашителни приказки - поведение на "хиена", която не смее да нападне директно, щото ще я ступат.
43
4
 
9
 
! Отговори
do 62 преди 6 години
,,сащ не пречат на двете кореи да се обединят,,А кой ги раздели - марсианците? хаха
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, пускай томахавките!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора, наред ли сте? как се обединиха двете германии? източна пусна бомба в западна и я окупира ли? корея ще се обедини едва след като кукувицата, който се мисли за бог, изчезне от лицето на земята. защо не питате за двете ирландии или за албания и косово?