Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 6 години
патриотите ще направят отряди за самоотбрана на серкорея...с еди куршум два заека...
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм стар планинар. През 50-те години на ХХ-ти век из нашите планини се разнасяха хубави раници и много еднодневки. Американски, едни такива с оксидирани катарами. Имаше и манерки, и чорапи. На Планинската Спасителна служба бяха раздадени чудесни зелени пуловери от камилска вълна. Корейците ни се отблагодаряваха за медицинската помощ.По-късно турците обесиха Аднан Мендерес за турските жертви в Корейската война...
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
203, пий си редовно хапчетата!
180
3
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 6 години
Аве я някой да разясни, как така ракета на твърдо гориво ?!? Тая ракета на дърва ли фърка или със ***? Или може би пък с тия, модерните пелети...
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
корейските ракети като стигнат космоса и стават неуправляеми щото корейчето вътре дето я управлява умира
178
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На корейска ракета, космоса и пречи..
177
7
 
19
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
При най корумпирана съдебна система, неработещо наградно събрание, фиктивна полиция, митници и НАП , *** се тревожи за Северна Корея ?! Наистина простотията е безгранична.
176
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суверенна държава си тества оръжията на своя територия, това ли е голямата новина?
175
1
 
8
 
! Отговори
До увреждат европа преди 6 години
Моля те продължи! имаш потенциал по темата!
174
8
 
24
 
! Отговори
Муриканските преди 6 години
демократизатори удариха на камък в Северна Корея и Македония. Добре че поне пуделчето Боцко продължава да им служи и да ликвидира страната си по план, че иначе съвсем щяха да се сдухат нашите американски съюзници.
173
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това истинска новина ли е, или трябва да настроим простолюдието в оправданието на "заплахата на САЩ от Северна Корея"?Само и само да се нагласят по-наблизо до Китай и Русия?Замислете се - защо винаги останалите "заплашват сигурността " на невинните, миролюбиви, човеколюбиви САЩ?Трябва да си безумен да се подиграваш на страни като Куба и Северна Коря!Те не искат да са такива, но не се подчиняват на една човекоубийствена политика!
172
3
 
8
 
! Отговори
Георги преди 6 години
До увреждат европаА ти колко си изтрещял...
171
19
 
12
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
В скоро време ще замирише на печени кимчовци, а рубларастите пак ще пикаят газззз. Кеффффф!
170
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичката тази галимация е че трумп иска да накара чуждестраните инвеститори да напуснат китай, благодарения на сорос и компания една шепа стари алчни продажни скотове оставиха света без индустрия и направиха китай 1
169
6
 
10
 
! Отговори
Вчера.... преди 6 години
Днес неуспешен опит....,но утре....***.Япония да му мисли....
168
6
 
10
 
! Отговори
до 191 преди 6 години
И как да я свали Ким е изстрелял таз ракета толкова колкото и Саддам имашее химически оръжия.
167
9
 
9
 
! Отговори
xxxx преди 6 години
Ами тактиката на Тръмп действа !! Да наложи санкции на кореа и китай !!! Другия ход е военни действия при които инвеститорите се изнасят от китай.Жълтурите са в загуба и в двата варианта.:))
166
5
 
9
 
! Отговори
такива са червените преди 6 години
До Mr.STARBUCKSкомунисти интернационалисти, така ги е учил вожда ленин. До последно ще защитават последните бастиони Куба, Венецуела и СК. На никой не били пречили, първите 2 ОК, но СК си играе с огъня, изстрелва ракети по съседни дър. обиковено Япония, защото имало яп. окупация преди 100г. примерно, по тази логика ние трябва да изстрелваме по 1 ракета седмично по турция и после да очакваме да няма недоволни. К0мунделска логика нали другари? А през месец заплашват света с ядрен апокалипсис.
165
5
 
6
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Тръмп да вземе да свали следващата ракета. Явно кореецът е тръгнал по пътя на Садам. Ако Тръмп не свърши работата, време е да избират следващия Буш, явно само храстите вършат работа.
164
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дребосъкът за пореден път нарита кравешката мутра, а козяшките *** пак се плюнчат и пенят, но напразно...