След Brexit: Вноската ни в евробюджета с ?5-50 млн. повече

ЕС реши за Великобритания за рекордните 240 секунди
Обновена: 29 апр 2017 23:07 | 29 апр 2017 21:54,
36
След Brexit: Вноската ни в евробюджета с ?5-50 млн. повече
Снимка: БТА

Европейският съюз прие за рекордните 240 секунди политическия си мандат за преговорите за напускането на Великобритания на извънредна среща на лидерите в Брюксел днес. Европейският съюз си обеща да бъде единен по време на преговоите, а лидерите се ангажираха да подпишат само едно решение в края на преговорите. То ще изисква единодушното съгласие на 27-те оставащи държави.

Още по темата

"Това беше първият и последен път, в който можем да свършим за толкова кратко време", коментира председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

ЕС смята, че Великобритания ще трябва да продължи да плаща по взетите досега от Съюза задължения дори и след като престане да бъде член на Общността. Очаква се Брюксел да представи на Лондон сметка от около 50 милиарда евро.

Юнкер намекна, че въпросът е сложен и за европейците, тъй като сред членките имало такива, "които не искат да дадат и стотинка повече".

Според анализ на българското Министерство на финансите вноската на България в европейския бюджет ще бъде увеличена с между 5 и 50 милиона евро годишно, след напускането на Обединеното кралство.

Точният размер ще стане ясен, когато се договори как Лондон ще плати дълговете си. И ако евробюджетът остане в същия размер, а не се наложи да бъде намаляван. В момента България плаща около 430 млн.евро в общия бюджет на ЕС.

Евролидерите приеха и декларация, според която ако Ирландия и Северна Ирландия решат да се обединят след Brexit, Северна Ирландия ще стане автоматично член на ЕС, без да трябва да кандидатства. Това не важи за Шотландия, която се колебае какво да стори след раздялата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БрюкселвноскаесBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Един от стадото преди 6 години
Маааааале, малеееееее. Като чета новините всеки ден от 25 години насам и като направя бърза равносметка ИЗЛИЗА, че България е най-богатата държава на света. КАКВО КРАДЕНЕ Е ОТ 25 ГОДИНИ НАСАМ И ОЩЕ КРАДЪТ, И ЩЕ КРАДЪТ,и ВСЕ МАЩАБНО СЕ КРАДЕ, С МИЛИАРДИ.И НЕ СМЕ ФАЛИРАЛИ ОЩЕ. Затова мисля, че сме най-богатата държава.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво спечели и какво загуби България от така нареченото и приемане в ЕС? Тук има икономисти нека обосновано да споделят какво имахме като икономика и пазари когато бехме във СИВ, колко са били вноските във СИВ и сега в ЕС.Сега когато сме в ЕС аз виждам само скелетите на заводите които преди години работеха, за селското стопанство е пределно ясно - внос на всичко що се яде, а преди студенстки бригади ...
22
2
 
15
 
! Отговори
Иван Кузмич преди 6 години
Ами че то какво излиза, че след като Пожарникаря и Паричния фонд/с новото правителство/ ще бъркат в джоба на глупавия българин целогодишно...Ами техните корумпирани ортаци от Брюксел след като си вземат своя дял от тазивноска ще им изпращат ОСТАТЪКА от тези пари във вид на субсидии - за да си ги разпредели управляващата ВЪРХУШКА по-между си !И от цялата история единствени прецаканите сме пак - НИЕ !!!
21
0
 
10
 
! Отговори
И кво стана преди 6 години
Пак ще плащаме
20
3
 
17
 
! Отговори
Пръц преди 6 години
До Анонимен 28Парите ще ги покрият с нови заеми и така по спиралата надолу до точката на пречупване и ексцесии като в Аржентина 2001 г. или смяна на системата и обявяване на външният ни дълг за "омразен", както стана в Еквадор. Тъкмо ще се отървем от всички заеми взети от международните еврейски банки. А и идиoтитe на които им се привиждаше демокрация през 1989г. никога вече няма да подскачат на Орлов мост.
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честитоооо!!! Сега бедна България ще крепи фондовете в Европейския съюз, докато децата ни нямат пари за лечение....и хората тънат в мизерия! Ало, откъде ще вземете парите бе, нали хазната била празна?!!!!!
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 16Къде трябва да четем бе, за да четем някой трябва да го напише и да изнесе тая информация ама нещо я няма никъде, защото яко се краде, а навсякъде дават банкянския селянин да симулира дейност че построил неква спортна зала ?
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 16То българина само тука мързелив и неграмотев, а отворкo а грoбaжийските калинки всички с дела за по 50 млн лева висят и дърпат заеми по 16 млрд на направо щото те най-убави.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има голяма разлика дали ще плащаме по 5 или по 50 милиона. Ако са 5, се пада по по-малко от едно евро на човек на година. Ако са 50, вече става по повече от 7 евро на човек на година. Това е повече от един лев на месец ще плащаме!
15
14
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
То трябва и малко четене с мишкуване и писане на *** постове не става, а и акъл трябва, че иначе си за никъде. Българина го мързи да гледа, ако може да му капе всичко от небето............като си изряден няма какво да те спре, има си лостове
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 11Къде са тия програми бе, защо Боко тиквата не ги рекламира ама навсясъде го дават да реже ленти и слага пръстов отпечатъ.к Къде се кандидств бе къде е тая прозрачност какви срокове има, кой трябва да ги оповести всичко заминава скришом половината се краде другата се дава на наши хора .
13
8
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Кви шаики кви 5 лева ве, тва че нямаш акъл за 3 стинки си е твои проблем, *** мизерен
12
24
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Има програми, тва че си мързелив и не можеш да кандидатстваш по някоя си е твой проблем, на такива като тебе винаги някои друг им е виновен
11
5
 
30
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Я излез на 10 км от София и ми каже за 10 год да речем по 5 млрд. къде са вложени тия пари аз лично не получавам нито стотинка от ЕС под никаква форма Другия проблем е че да речем ходят хда работат в ЕС хората ама работят на половин заплати защо нали всички са равни я сега немците да ни поработят на нас за половив заплати или имат нещо напреки, а ?
10
4
 
9
 
! Отговори
ИЗВЬН преди 6 години
Аритметиката е доста проста,дори за човек с елементарни познания по математика.В момента за "привилегията" да е Бьлгария член на EU,плащаме....след Brexit ще плащаме....и повечко. Ако изгубим тази привилегия и тези пари се разделят на живеещите в страната...хората няма да мислят за насьщният. Колко хора нямат и идея,що е EU ?...движение на хора и стоки(просто идея за нов референдум хи хи хи )
9
3
 
14
 
! Отговори
Ss преди 6 години
Отделен е въпроса, че ние сме от страните, които взимат повече от колкото дават, нищо че парите се усвояват в нечии джоб
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа "драскачите" - Вие може ли да направите разлика между 5 и 50 милиона евро годишно???В БГ-то така се правят новини - без факти или реален икономически анализ!
7
1
 
22
 
! Отговори
до Гурбет преди 6 години
Плаща, ама на управляващата шайка и фирмите им!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Българи аман вие недейте да излизате докато не останете само вие в тоя съюз, че без туй с тази ваша икономика, която се издържа с помощи от ЕС...ако тръгнете да излизате ще потънете хептен...
5
18
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
В момента България плаща около 430 млн.евро в общия бюджет на ЕС.АМА ПОЛУЧАВА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ВСЯКА ГОДИНА НАД 5 МИЛИАРДА ЕВРО ПОД ФОРМАТА НА ФОНДОВЕ И ДРУГИ ВИДОВЕ ПОМОЩИ