Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, не си е пил хапчетата тоя министър. Скоро ще го изядат с картофи на фурна руските канибали.
207
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия потъва. Там цари мизерия и безправие. Това са последствията на путиновата империалистическа политика.
206
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехх умници погледнетеисториятана САЩ а и всяка по-голяма Капитлистическа страна. За да стане една страна поне локален лидер са и необходими:Капитализъм но не ФИНАНСОВ МОНОПОЛ както беше СССР и както сега САЩ се опитват да наложат по светаЕвтина работна ръкаЕвтини ресурсиВключително евтина енергия(за РФ това е ядрената енергетика)И накрая защита по възможност на пазарите -това става с анти САЩ политика и търговски отношения с всички Анти САЩ страни а за собствения пазар - Санкции/Контраснкци
205
3
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Русия може да се оправи единствено ако Господ стане руснак- болшевик- путинофил. На този коловоз / оправянето на Русия / никога не са минаеали влакове, то и релси няма. С безумията си Путин подписва смъртната присъда на РФ. И ще боли и много хора ще страдат, и чужди страни ще бъдат засегнати. Предстои!
204
3
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До 230:ЕС ако се ' разпадне'( макар тук формата да е друг и " разпадане" не отговаря,но да приемем) държавите се връщат в националнит си граници, но к о г а т о образуванието с център Москва се разпадне, Москва къде ще с е връща?
203
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Браво, позабавлявах се със смехетворните путински коментари.
202
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия вперьод нека ЕС да мисли как да се справя с пришьлците и как да забави разпада си Путин мачкай до дупка сидирасити
201
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С Русия в сърцетоМай ти е в някой друг анатомичен орган!
200
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тебе животът ти е срутен ти за "путколандията" си се загрижил.
199
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путколандия се срутва с всеки изминал ден.
198
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв шоростоид буквално се е побъркал от яд от икономическите успехи на руската държава.
197
10
 
11
 
! Отговори
ами нормално преди 6 години
До трафоПОСТЕто, това изречение на министърът казва всичко за икономиката на Русия:Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни.................Щях да се учудя ако руските алкохолици бяха уппели сами да си произвеждат технологиите ! Но технологичната еволюция тепърва ще дойде и в Русия и след 10 000 години руснаците ще започнат да произвеждат технологии с качеството на днешните германски
196
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко е минималната заплата в Русия, ама знам, чр тока им р 6 пъти по - евтин а газа, който се използва масово в домакинствата защото има инфраструктура и е много удобен и евтин енергиен източник е към 15 пъти по - евтин за крайния им потребител. Понеже имат свръхпродукция на зрнени храни и СОБСТВЕНИ машини за производство на хляб и той е 4 - 5 пъри по - евтин. Турските домати, когато ги внасяха бяха 2 - 3 пъти по - евтини, а по - кчествени. За какво да коментирам повече?
195
5
 
5
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 6 години
Ето, това изречение на министърът казва всичко за икономиката на Русия:Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни.
194
9
 
10
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До дрън дрънКОИ СИ ТИ ЧЕ ОТ КЛОАКАТА НА ЕВРОПА(НИЕ СИ Е НАПРАВИХМЕ ТАКАВА) СЪДИШ ЗА РАСТЕЖА НА РУСИЯ? КОЙ?
193
6
 
9
 
! Отговори
дрън дрън преди 6 години
За този руски " икономически растеж " слушаме вече повече от десетилетие ,но него все го няма !
192
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ги рашките, но какво да се прави. Надменност, високомерие, незачитане. Забравиха кой им да е азбуката. Забравиха кой ги подкрепяше кори когато грешаха. Сега се оплакват по форумите и се надяват на прошка.
191
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия минималната заплата е 7500 рубли, което са 230 лева, а у нас е 460 лева - два пъти повече.
190
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом се хвалят, че ще има 2% ръст смятайте къф глад ги чака ***!
189
16
 
17
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
"Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията"Е, ще има да почака.