Тръмп за Коми: Той е фукльо и самохвалко!

Служители на ФБР подкрепиха в Сената уволнения си шеф
11 май 2017 22:16, Анисия Иванова
25
Тръмп за Коми: Той е фукльо и самохвалко!
Архив: Reuters

Президентът Доналд Тръмп заяви, че взел решението да уволни директора на ФБР Джеймс Коми преди да получи препоръка за това от министъра на правосъдието Джеф Сешънс и неговия заместник Род Розенстайн, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Щях да го уволня независимо от препоръките. Той е фукльо и самохвалко", каза президентът в интервю за Ен Би Си и добави, че във ФБР царяла бъркотия.

Служители в Белия дом казаха по-рано тази седмица, че Тръмп е поискал мнението на Сешънс и Розенстайн за Коми и го е уволнил по тяхна препоръка, отбелязва АП.

"Знам, че не съм разследван за таен сговор с Русия. Лично аз не съм. Аз не говоря за кампании или за други неща. Аз не съм разследван", каза Тръмп в интервю за Ен Би Си. Той попитал за това Коми веднъж на вечеря и два пъти в телефонен разговор и директорът на ФБР и трите пъти му отговорил: "Не сте разследван".

Уволненият директор на ФБР ръководеше разследването по подозренията за намеса на Русия в изборния процес в САЩ през 2016 г. и за възможен сговор на членове на предизборната кампания на Тръмп с Москва.

Двама членове на сенатската комисия по разузнаването днес заявиха, че ще продължат възможно най-агресивно конгресното разследване на подозренията за руска намеса в изборния процес в САЩ въпреки усложненията, възникнали от уволнението на шефа на ФБР.

Председателят на комисията, републиканецът Ричард Бър, и сенаторът демократ Марк Уорнър казаха това пред журналисти след среща със заместник-министъра на правосъдието Род Розенстайн, посочва Ройтерс.

Изпълняващият длъжността директор на Федералното бюро за разследване Андрю Маккейб опроверга твърдението на Белия дом, че уволненият директор на ФБР Джеймс Коми е изгубил подкрепата на редовите членове на бюрото, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом използва точно този довод, за да оправдае освобождаването на Коми от поста. Маккейб обаче заяви, че това не отговаря на истината, че Коми се ползва с широка подкрепа в агенцията и самият той го уважава изключително много. Да работя под негово ръководство бе най-голямата привилегия в кариерата ми, отбеляза доскорошният заместник-директор на ФБР.

"Дълбоко уважавам огромните му способности и неговата почтеност. Мога да твърдя, че директор Коми се ползваше с широка подкрепа във ФБР и това е така и сега", каза Маккейб, цитиран от Франс прес, на изслушване в Сената.
На изслушването временният шеф на бюрото прие да не осведомява Белия дом за хода на разследването за евентуална руска намеса в американските президентски избори.

Той не беше в състояние да потвърди думите на президента Доналд Тръмп, че Коми няколко пъти му е казал, че той не е обект на разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
на американците: нали искахте човек извън системата...ето ви човек извън системата...
10
8
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ми сега?... На кой ще му стиска да разследва руската връзка? Егати демонстрацията - уволниха шефа на ФБР като подарък за визитата на Лавров. И това ако не е руска хибридизация, кое е?
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коми много приказваше и размъкваше мръсното бельо на Килъри под носа на краварите, сега ще го намерят задушил се във във възглавницита си после демокрацията продължава да се развива.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закономерно перестройката започна и в САЩ!Винаги е така,когато дълго време властва тъ-покрацията-юристи,икономисти,финансисти,философи и всякакви други офисни некадърници-амеби! След Сталин и неговите съратници властта в соц.страните се взема от международната "червена буржоазия"-амеби, до 1989г следва периода на "натрупване" на престъпен клат-ику-рен капитал и перестройка!В резултат на руската перестройка семейства американски политици-амеби "получават" над 300 млрд долара.Следва перестройка!
7
1
 
7
 
! Отговори
ah иване иване преди 6 години
чакай малко бойко да се представи на ердоган.тогава ще говорим и за бойко.ама като направи коалиция с тоя дето буташе бабичките на капъ куле.сега нема скорост.добре че турците са много велики .че не се дразнят от малко.щото иначе парада на путин в москва изобщо немаше да помогне.но нищо ние османлиите помним.и го връщаме тъпкано когато му дойде времето.....
6
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До османКакъв Ердоган те друса,бе ченгене! Трябва да пишат повече за Бойко!
5
5
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 7 ТъпАнгелТи виждаш ли се какво си написал? Тръмп го е уволнил защото той е разкрил Хилъри и му е помогнал да спечели? Или си объркал превода от руски който са ти спуснали за 2 копейки?Вие копейкаджиските *** и фенове на Тръмп сте мно'о, ама мно'о зле
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли му е айкю-то на мистър Тръмп
3
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и това моля ви се е изказ на президент на страна, която претендира да е световен хегемон. Боже опази!!!
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп може да му каже както си иска на тоя самохвалко, той пък ще представи доказателствата за руските хакери пред съда и ще си изчисти името. Къде е проблема нали са демокрация, нали много ги разбират нещата. Самохвалкото е на ход чакаме приготвили сме си бира и пуканки .
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** чакайте бе! Коми не беше ли република в състава на СССР?