Украйна получи 10 милиона евро от ЕС

Помощите са за реформи в държавното управление
Обновена: 13 май 2017 21:36 | 13 май 2017 20:49, Петя Славова
61
Украйна получи 10 милиона евро от ЕС
Снимка: Reuters


Европейският съюз отпусна на Украйна първи фиксиран транш за бюджетна помощ на стойност 10 милиона евро от ЕС в помощ на реформите в държавното управление, съобщи пресслужбата на украинското правителство, цитирана от ТАСС.

По думите на министъра без портфейл Олександър Саенко, това е особено важно сега, когато е започнала мащабна реформа на министерствата. Кабинетът планира да привлече най-добрите специалисти чрез конкурс, за да се работи по усъвършенстване на структурите и създаване на нови подразделения за стратегическо планиране и политически анализ.

Европейските партньори на Украйна "отбелязват, че високо ценят усилията за реформа на държавното управление и отбелязват наличие на политическа воля за прилагане на промените", се казва в прессъобщението, цитирано от БТА.

Миналата година посланикът на ЕС в Украйна Юг Мингарели представи обновената структура на европейската подкрепа за реформите в Украйна и обяви подготвяна от ЕС мащабна програма за помощ на стойност над 100 милиона евро.

Брюксел ще осигури експерти за управление на подкрепата за реформите и ще продължи да поддържа групата стратегически съветници, оглавявана от Лешек Балцерович и Иван Миклош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
помощите са за реформи в управлението / демек им ги дават официално декларирани а тия неофициално да ги откраднат
25
0
 
7
 
! Отговори
**** преди 6 години
Е вече с тези пари,Украинците ще се замогна,ще му отпуснат края,ще го ударят на живот.
24
0
 
2
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Таквиз суми ББ ги усвоя сутрин докато чете вестника във ВеЦе-то.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и у нас постъпват пари за реформи.и ние сами виждаме как сме напреднали.скоро България ще остане само една София.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.....С 10 000 000 ли ще бъде потдържана икономически???....Ами прочети, че това не е икономическа поддръжка , а ПЪРВИ транш за реформи в държавното управление. Никой от ЕС не ти изсипва един чувал пари, без отчет за какво си ги изхарчил. Обикновено първоия транш е за проучване и анализ на сегашното положение на обекта за реформи. Това е. но ако не разбираш си е твой проблем. Преди да влезем в ЕС И НА НАС ОТПУСКАХА ПАРИ ПО ТОЗИ НАЧИН. А и сега всички пари от ЕС са на ТРАНШОВЕ.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен34"... за това ще бъде поддържана, политически, икономически и военно"С 10 000 000 ли ще бъде потдържана икономически??? Че то всяка една фирма (дори и не най- големите) могат да извадят такива пари "на момента". Ега ти икономическата потдръжка. Ха давидим пък тогава каква ли ще бъде "политическата и военната" им потдръжка.
20
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските слуги джафкат кати пинчери срещу Украйна. Не разбрахте ли, че тя ще бъде вечен буфер между руската *** и човешката цивилизация и именно за това ще бъде поддържана, политически, икономически и военно.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен32То пък все едно че някой от северозападните райони (Иванофранковск и др. ) пък ги слуша. Едните ги интересува само как да крадат пари, а другите - Как да се сдобият с безвизов режим и да напуснат Украйна. Тия там бандеровци, десен сектор, и другата фашистка *** не ги броят за нищо тия техни "ръководители" в Киев. Докараха я до там, че Украйна да внася въглища от Африка. Все едно Якутия да внася сняг от Аляска. Тъжно и смешно- Само народа страда.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия трябва да им плати 500 милиарда поне за заграбените земи. Не ЕС да плаща !Империята на злото да си плати земята , не да краде. И да дава стимул на други да крадат.
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 9 -Не само в Украйна са 4акали Хитлер като освободител , а всяко 3-то семейство от СССР .Толкова са били пострадалите от репресиите до 1940 г .
16
0
 
12
 
! Отговори
Хех преди 6 години
И от какъв зор? Ще бъдат веднага откраднати. Там е доста по- зле отколкото при нас по отношение на корупцията. Имам един приятел женен за украинка. Баща и и брат и идваха на гости. Такива неща разказаха.... А преди колко добре си бяха? Идваха по нашето черноморие с хиляди. Навсякъде по курортите имаше украинци, а сега едва едва свързват двата края.
15
0
 
12
 
! Отговори
Dj преди 6 години
10 милиона са джобните пари на Порошенко за месеца, за какво става дума изобщо.
14
8
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ В ЕС преди 6 години
ЗАВИНАГИ!(и напук на злобарите)Лека!
13
6
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 6 години
А аз не искам! И за да ти е ясно: украинците и руснаците са толкова "братски", че като нацистите влезли в Украйна през ВСВ, ги посрещнали почти като освободители. Нямам какво да ти кажа повече, освен това, да бъдеш българин и да знаеш историята ни, вместо да пишеш каквото и да е!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZA GLADNITE BILHARI NIAMA LI NEKOE EVRO
11
13
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
А от Русия получи анексиране на Крим, отцепване и заграбване на суверенни територии, като Донецка и Луганска област и т.н. ЕС помага, Русия заграбва! После се чудят колхозниците защо никой не ги ще и защо са изолирани от света!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложиха тъпите украинци на въртележката. Сега ще им приватизират печелившите фирми, ще ги сринат. После ще им дават заеми и стоки второ качество от ЕС. Защото първото като нас няма да могат да си позволят. Гледах клип където в едно малко село имаше училище, поликлиника, столова, ремонтна работилница, колхоз и малка автогара. Ами да се простят с тия неща. И универсален магазин забравих. Ще стане като в България. Ние не сме пълноправни членове в съюза
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кого купиха и за какво?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.. голяма работа. Днес аз пък получих 20!!! ст. бонус от магазина... ама похарчих близо 100 лв. там :-(
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тцтцтцтц