Москва: Тръмп предал на Лавров тайни? Фалшива новина!

Американски вестници разпространявали измислени "сензации"
16 май 2017 13:15, Елка Василева
56
Москва: Тръмп предал на Лавров тайни? Фалшива новина!
Снимка: архив, Reuters

Съобщенията, че американският президент Доналд Тръмп е предал на руския външен министър Сергей Лавров при срещата им в Белия дом строго секретна информация за планирана операция на "Ислямска държава", са "фалшива новина", съобщиха руските агенции ТАСС и Интерфакс, цитирайки говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата

"Искам да напомня, че на 11 май (ден след срещата в Белия дом - б.р.) аз предупредих: американски медии планират след два дни да съобщят "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп. Замисълът им включваше и "разкрасяване" на "сензацията" с по-малко "секретни" снимки от срещата, което трябваше да придаде основателност и достоверност на поредната фалшивка", писа Захарова на страницата си във Facebook.

"Но ние разрушихме тази част от плана на (тяхната) информационна кампания, като публикувахме снимките, както изискват всички закони на професионалната етика", добавя тя.

Захарова даде съвет да не се четат американски вестници, занимаващи се с разпространението на измислени "сензации".

"Можете да ги използвате по различен начин, но не трябва да ги четете - в последно време това е не само вредно, но и опасно", писа говорителката във Facebook.

Така тя отговори на въпрос как ще коментира публикацията във "Вашингтон пост", в която се твърди, че Тръмп може би е споделил с Лавров и с руския посланик Сергей Кисляк строго секретна информация по време на преговорите в Белия дом.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Някои стават смешни с тяхната мнителност и секретност - защо ли ми напомня на социалистическа България ? - дали някога се разбра кой ни открадна дизайна на мотоциклета Балкан
38
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Едно не мога да разбера. С този материал, сайтът ни уведомява какво е казала Мария Захарова по определен актуален въпрос. А информацията във Facebook е достъпна до всеки, който се интересува от темата. Странен начин да си вадиш хляба като журналист
37
2
 
3
 
! Отговори
14 преди 6 години
Нема да е зле неколко севернокорейски тояги да ударят краварника и да вкарат в размисългрозното лице на демокрацията -ФАЩ
36
0
 
2
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Пич, ти специално не можеш да вярваш на никого. Като ти гледа човек ориентацията няма как да не му се иска да те преметне ;)
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, че на Русия ли трябва да вярвам. Вчера yшанките публикуваха елементи от социално икономическата си програма до 2030 година и какво видях.... Главната икономическа опасност за Русия били.... зелените енергийни технологии с които енергийната свръхдържава Русия не можела да се пребори. Явно трябва да се забранят тези сатанински западни технологии за да се отприщи моща на Русия.
34
0
 
4
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Тръмп предал на Лавров тайни?-----Мумията Срс и неговите пудели съвсем изперкаха!!!!!-)))))
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа е казал "гузен негонен бяга". Щом ушанките така официално отричат значи оня бърборан Тръмп всичко е казал.Тоя до края на годината няма да е президент.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лявото в Америка буквално вече произвежда сензации и "причини" за импийчмънт от нямане какво да прави. Не бях фен на Тръмп, но анти - Тръмп пропагандата мина отдавна всякакви граници и трябва да си крайно неграмотен или интелигентно *** за да се хванеш на подобни фойерверки..!! Демократите в САЩ паднаха на нивото на нашите комунисти, за които компроматът е основно оръжие срещу демокрацията и цивилизованата партийна конкуренция!
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка руска картинка
30
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Поредната преекспонирана американска новина, целяща да търси под вола теле. Както беше и с "руската намеса" на изборите, с химическата атака на Асад в Сирия и много други. На срещи на такова високо ниво за какво се очаква да си говорят с Лавров? Да обсъждат прогнозата за времето ли?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вестниците са прави!Тръмп е толкова охраняван,че и да иска,няма друга възможност да сподели с когото и да е секретна информация освен при лични срещи!Нали така правят истинските шпиони? Иначе как ще ги хванат!...Да-а-а! Много е лошо да се прекалява с хапчетата ... Докторята казват,че боляло глава,получавали се халюцинации,дори и внезапни припадъци като на мисис Хи...От много демокрация и либерализъм ще е !
28
2
 
9
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
Вече дори не е смешно. Жалка работа! Започвам да мисля,че наистина Русия и Путин са най-великите, щом САЩ,ЕС и целият свят са поставени на колене. Американските медии в търсене на сензации така унижават собствения си народ,че е можеш да ги гледаш само с подигравка. Милите мушмороци.....
27
3
 
4
 
! Отговори
Мето преди 6 години
По голем лъжец от дедо Асан от маалата е само бате Бойко и ние затова го уважаваме и убичаме и той бате Бойко пуска най многу фалшиви новини ама ние от маалатга знаеме че са фалшиви и затова още повече му праиме евала евала бате Бойко евала
26
3
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
ФАЩ еманация на лъжата и пропагандата!
25
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската *** е родината на фалшивите новини.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците съвсем изтрещяха, но още повече изтрещяха нашите евроатлантически гъ--зо--ли--зачи, видно от някои коментари. Още по-жалки и гнусни безгръбначни.
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдейки по мижавите коментари денгите на руското посолство май са на привършване :)
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова даде съвет да не се четат американски вестници, занимаващи се с разпространението на измислени "сензации".четете само руски вестници с най-истинската информация :))))
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха.....ЧЕ ТЕ ДРУГИ НЕ МОГАТ, освен фалшиви!!!! Това и президента им го каза!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Ей, въртат и сучат само да измислят повод за импийчмант и да влошат отношенията между изтока и запада !