Белгийци на съд – уморили бебето си с мляко от киноа

7-месечният Лукас тежал малко над 4 килограма
18 май 2017 10:00,
40
Белгийци на съд – уморили бебето си с мляко от киноа
Снимка: Visualhunt

7-месечно бебе, тежащо малко над 4 килограма е починало в Белгия, защото родителите му го хранили с алтернативна диета без глутен.

Майката и бащата от Беверен имали малък магазин за натурални и био храни и настоявали техният син Лукас да бъде отгледан с алтернативни храни.

Храненето на детето включвало мляко от киноа, въпреки че лекари многократно предупреждавали, че не е подходящо за детето. Така Лукас тежал наполовина от своите връстници. Малко преди да почине на 6 юни 2014 г. Лукас е тежал 4 кг и 300 грама.

Аутопсията показала, че стомахът на бебето е бил празен, а детето се е задъхвало в последните си дни. Въпреки това родителите не потърсили медицинска помощ. В памперса на детето била намерена и картичкка с молитва.

Вчера в белгийския съд бе даден ход на делото срещу родителите. Те са обвинени за смъртта на сина си. Обвиненоето твърди, че те сами са заключили, че детето им е с непоносимост към глутена и лактозата.

"Нито един лекар не е имал досие за Лукас, а службите за защита на детето не са знаели за него", твърди се още в обвинителния акт.

Родителите също така са обвинени, че вместо да потърсят лекарска помощ в най-близката болница са карали до другият край на страната, за да потърсят помощ от хомеопат.

Бащата на Лукас, Петер, заявил, че не отишли на лекар, защото не видели нищо необичайно, пише британският "Метро".

Майката, Сандрина, твърдяла, че синът й понякога наддавал, понякога свалял килограмите.

"Никога не сме желали смъртта на нашият син", твърдят родителите. Прокуратурата вероятно ще поиска 18-месечна присъда за родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прадядо ми навремето си правеше попара всяка сутрин с каничка вино, ядеше сезонна храна-каквото има на село и яко домашно месо и живя до 90 и кусур години, и беше як като бик...та тия ли еврорасти ще учат хората какво ядат....
27
0
 
14
 
! Отговори
Мила преди 6 години
Вманиячени вегетарианци, умориха си децата. Тези двамата ограничени родители за съжаление не са единствените.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С малко йога за бебета щяха да го излекуват.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киноата съдържа глупен за глупени.
24
3
 
23
 
! Отговори
88 преди 6 години
Имат късмет, че бебето са си убили. Ако бяха си убили кучето, непременно поне 5 години не им мърдаха.
23
2
 
29
 
! Отговори
13 преди 6 години
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА, ЧЕ ВЕГАНИТЕ И ЙОГИТЕ СА ЗА ЛУДНИЦАТА!!!ТОЗИ СЛУЧАЙ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО!!!ИМАХ ГАДЖЕ - ЙОГА ВЕГАН - ПЪЛЕН УЖАС Е ДА ОБЩУВАШ С ТЯХ!!!НЯМАТ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА СВЕТА, ЗАЩОТО СА НЕПРЕКЪСНАТО Г Л А Д Н И!!!
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
системната липсата на някои аминокиселини, витамини и минерали води до психични отклонения и физически разбираза мен веган = наркоман
21
10
 
3
 
! Отговори
venix преди 6 години
Стига сте въртели стари новини бе! Бебето си заминало на 6 юни 2014!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Горан преди 6 години
До Анонимен 22: Всички волю-неволю ядем каквото има на пазара... След, като сте успели да си родите дете, да ви е живо и здраво, консумирайки това, което се предлага, то не бива да се изпада в крайности, с разните му там обявени за супер храни, като например киноа-та... Явно никаква супер храна не е. От това по-голямо доказателство, здраве му кажи! Още малко и кус-кусът ще го обявят за супер храна... ужас!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е жал за това бебе, че не е успяло въореки родителите си да порасне и само да прави избор за себе си. Но не е лесно да се гледа дете в наши дни- аз имам бебе на 8 месеца в период на захранване и всички- от педиатър, през майки на връстничета, дори литературата по темата гласи, че ако не яде еко-био-хипстър храни, ще се отрови от ГМО и тарансмазнини. Всяка сготвена от мен тиквичка от пазара се счита за убиец. Много здрава психика се иска
18
0
 
22
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Болни са психически, да... Вярват на пропаганди, също... Нямат и капка здрав разум, след като не могат да направят разлика между възрастен човек, и бебе. Смятат, че ако нещо е добро за тях, понеже те са убедени в това със силата на вярата си в Господ, то е добро и за детето. Да, ама не! Хомеопатията също е много опасна, като социопатията, психопатията и така нататък. Фарнацевтиката също не може да помогне винаги, но със сигурност билковите илачи не спасяват от хронично недохранване.
17
1
 
24
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
Веганството, анорексията и бинорексията /мускулните батки/ трябва да бъдат признати за психически смущения и лекувани.
16
1
 
24
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Хората просто са болни - психически. А замисляли ли сте се коя пропаганда ги прави такива - и как влияе и на самите вас?Как ли са живели прадядовците и прабабите ни, които не са знаели какво е глутен?
15
1
 
25
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Леле, 18 месеца затвор, а? Тия са за убиване, или поне за кастриране... Религиозни откачалки, вегани...
14
1
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Недей, че сега ще се окажеш платен сороски ***.
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори проблемът не е толкова в храненето на тези хора , а в цялото им битие- домашно раждане, отказ от ваксини, хомеопатия, често пренебрегване на хигиена и т.н. В една по- зряла възраст човек може да си живее като веган безпроблемно, но не и отричайки напълно науката и медицината.
12
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаджето на дъщеря ми германец е подобен луд ,вегетарианец малко веган,луда работа ,когато си дойдат в отпуск само хранят и милват бездомните кучета и котки и когато видят някоя просешка баба пред магазина за хранителни стоки и напазаруват и и вземат такси до дома и.не можеш една пържола с червено вино да изядеш с него!луди разглезени от уредената Германия скучаещи високо образовани и платени млади хора!
11
7
 
10
 
! Отговори
до 9 Анонимен преди 6 години
Къф бай тошо те гони ве, това в Белгия се случва.Червените *** здраво сте се активизирали напоследък. Във всяка тема се скъсвате да ни обяснявате колко супер е било в тоталитарните времена.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, разбира се, той Господ е много необразован, че ни е направил всеядни. Къде ще се мери със свръхЕнтелигентните вегани.
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой за тая *** ве, що при бай Тошо ги нямаше тея? Щото бяха заети да работят и да са полезни на обществото и нямаше време за лигатни! Само пръчката знае *** ***!