5000 мигранти са спасени за два дни в Средиземно море

Над 46 000 мигранти са влезли в Италия от началото на 2017-а
Обновена: 20 май 2017 19:27 | 20 май 2017 19:22, Анисия Иванова
70
5000 мигранти са спасени за два дни в Средиземно море
Снимка: БТА

Близо 5000 мигранти са спасени в четвъртък и петък, включително нощем, в Средиземно море край бреговете на Либия по време на многобройни операции, организирани от италианската и либийската брегова охрана, предаде Франс прес.

От водата е изваден и трупът на един мигрант, посочиха днес италиански военни от тези сили, които съобщиха последните данни.

След действията на спасителните екипи през нощта срещу събота спасените за денонощието стават над 2100, плавали със 17 кораба и лодки.

Седем души са откарани в болници в критично състояние, включително бебе на 45 дни, уточнява ДПА, като цитира комюнике на властите.

В четвъртък са спасени 2900 мигранти; 2300 от тях, открити в международни води, пътуват за Италия, а други 580, останали в либийска акватория, са върнати в Либия.

От 2016 г. насам мигрантите често тръгват от Либия на вълни: над 13 000 са спасени за пет дни през май 2016 г., 14 000 - за четири дни в края на август, 10 800 - на 3 и 4 октомври, а още 8500 по Великден тази година.

От началото на годината в Италия са пристигнали по море над 46 000 мигранти - с над 30 процента повече, отколкото през същия период на миналата година.

Междувременно най-малко 1244 души са намерили смъртта си тази година край либийските брегове - един смъртен случай на 39 спасени, сочат данни на Международната организация по миграцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 49 преди 6 години
Гибоноидите в Африка на времето са правили ловни набези...и са продавали цели села от кюмюрените си събратя на робовладелските кораби за шепа стъклени дрънкулки! Моралните им устои, и днес не превишават тези на кухненска хл*ебарка! Хит на продажбите в ЮАР са огнехвъргачки за автомобили - защото са зачестили случаите когато на кръстовища черноидите застрелват шофьора за да откраднат автомобила! И такива пълнят Европа!
37
0
 
0
 
! Отговори
дръндю преди 6 години
малко са им 5000 на западняците , кога грабиха и плячкосваха добре им беше , още 100 пъти по толкова да идват , та евро геъовете дето ни учат на демокрация да видят от къде текат галошите , хак да им са
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
звездичките означават скачащо по дърветата на Африка *** обичащо банани.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
звездичките могат да бъдат заменени с всякакъв вид ***.цензурирате дума означаваща черно на испански.палачинката ще се обърне и все повече американски полицаи ще убиват чернокожи,а френските им колеги ще прилагат методът на палката в ..знаете къде му я набутаха на онзи.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато прадедите на тези кандидат европейци са живели по дърветата,португалци и испанци са ги примамвали по бреговете и са ги ловели и товарили на кораби.Жестоко робство и дискриминация в Южна и Северна Америка.После равенство и права.После няма филм без ***.Уестърни с ***,дори цели филми само с ***.Орфей в един филм на Холмарк беше ***.Президент ***.После ги стрелят по улиците като животни.Сега южна Европа почерня.Тия обаче не искат да бачкат.Лошо.Много лошо.
33
1
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
освен това изгониха белите от африка дето с поколения се бяха раждали в африка и се наричаха африканци а сега в южна африка също като нашите шведи ходят изнасилват старици и малки деца, обират, убиват а политците им се смеят буквално също като нашия башмангостин *** ага. хак да им е сега. да умират всичките сърнелки, на мен нема да ми липсват.
32
1
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
какъв глад в африка бе, аз ли имам 24 деца от 4 жени? това в много държави в африка е реалноста. женят се като наще шведи на по 11 и после я има за ядене я не бум бум бум цял рояк шилякоподобни дзомбита които ако оживеят до 18 са толкова стънтнати от глада и голяма мамба на татя че немат никакъв шанс да станат хора. същото е и с 60% от индийците, 90% от бангладешцитге, пакитата и т.н.
31
1
 
10
 
! Отговори
до пустинякът преди 6 години
Сигурно си от врачанско и това казва всичко.Италия почерня.Един такъв спасен гибон закла войник и полицай с кухненски нож.Друг вече станал шведски гражданин закла невинна жена в Лондон.Черните нямат работа в Европа.Виждате какво стана в САЩ.Защо ежедневно бели полицаи разстрелват чернокожи по улиците?Защото им писна.Защото черните 90%са *** занимаващите само с престъпления.Няма нито един чернокож направил нещо велико в световната история.
30
7
 
0
 
! Отговори
Пустиняк до Додо преди 6 години
Не... додо! Така не го разбират четящите и информиращи се хора. Така го разбират само първичните невежи като теб. Вас не ви интересуват истинските проблеми и глад в африка и близкия изток. Вие не се интересувате и от реалните опити да се прави нещо срещу тези проблеми. Само с ганьовизъм не става додо. Трябва и малко възпитание, повечко четене. Тогава може би ще може да станеш и ЧОВЕК.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криворазбран ''хуманизъм'' и ''християнско милосърдие''. Религиозните италианци и гърци си заработват място в рая с тези спасителни акции, но после Брюксел натиска нас и останалите източноевропейци да ги приемем по квоти.Айде стига вече!Май е по-добре да си направим източноевропейски съюз (ИЕС) или вторш СИВ, отколкото да се обременяваме с джихадисти като Зап. Европа.
28
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"5000 мигранти са спасени за два дни в Средиземно море"РАЗБИРАЙ - 5.000 джихадисти за два дни са допуснати необезпокоявано в Европа, да издевателстват над местното население чрез палежи, масови изнасилвания и джихад!
27
1
 
10
 
! Отговори
Доньо Пънт преди 6 години
Римския клуб още 1979 г. заяви че на Европа в началото на 21 век ще и трябват 4 000 000 имигранти,От тогава е и разработен плана как да се набавят.
26
1
 
40
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Щом жабарите са такива се.рс.еми да си пълнят държавата с тар.амбуки от всякакъв вид,що ние трябва да им се вързваме?????Че и ултиматуми ни дават-да им приемаме папл.ачта!Ами да не са ги пускали!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А честито! Приятел в нужда се познава.Каквото посееш това ще ожънеш....
24
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАПОВЕДТА Е ИЗДАДЕНА ЛИЧНО ОТ КАНЦЛЕРА ШМЕРКЕЛ КОЙТО Е ЕДНОЛИЧЕН УПРАВНИК НА ЦЯЛОТО ЕС ЩОТО НЯКОЛКО ДРУГИ ВАЖНИ ДЪРЖАВИ ВИНАГИ ГЛАСУВАТ КВОТО КАЖЕ ГЕРМАНИЯ И ТАКА ГЕРМАНИЯ Е АБСОЛЮТЕН ВЛАДЕТЕЛ НА ЦЯЛОТО ЕС!!!ДОКАТО Е БАБИЧКАТА НА ВЛАСТ В ГЕРМАНИЯ ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА ТОВА Е!!! БАБИЧКАТА ОТРОВИ ЕВРОПА
23
2
 
33
 
! Отговори
али баба преди 6 години
Не разбирам, защо ги спасяват! Та това са само мъже ДЖИХАДИСТИ.
22
3
 
19
 
! Отговори
СВАЩ преди 6 години
ДА ГИ ИЗПРАЩАТ ДИРЕКТНО В СВАЩ , ЗАЩОТО ТЕ ПРЕДИЗВИКАХА ТАЗИ ДЖИХАДИСКА ЕМИГРАЦИЯ.СВАЩ И ВЕЛИКАТА БРИТАНИЯ.ДА СИ ГИ ПРИБИРАТ ТАМ
21
1
 
30
 
! Отговори
Франц преди 6 години
Хубаво, спасяват ги от удавяне. Но защо ги закарват в Италия? Съвсем им улесниха работата на тия плъхове - те вече не се опитват да стигнат до Европа. Трябва само да ги намерят насред морето и готово. Това е черен и мизерен бизнес, а те го подпомагат и толерират. И кой е казал, че Боко Харам не са пуснали свои хора сред тия орди от емигранти? Какво изкривено чувство за хуманност! Така само създават апетит у още милиони африканци да направят същото. А жените и децата на тия остават в пустинята.
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ги спасяват - да си ги гледат. А не да ги разселват и в България. Като се издавят 100-200 хиляди, другите ще спрат да напират!
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2025г.Днес в Берлин,в немския квартал избухнаха вълнения,сирийската полиция използва сълзотворен газ и стълкновенията бяха прекратени!