Концертът в Манчестър – с минимални мерки за сигурност

Кметът на Лондон праща повече полицаи по улиците
23 май 2017 12:24, Елка Василева
12
Концертът в Манчестър – с минимални мерки за сигурност
Снимка: Reuters

Чехкиня, която е била на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, след края на който беше извършен терористичен акт, заяви, че мерките за сигурност били минимални, предаде Асошиейтед прес.

"Нямаше почти никакви проверки, пускаха ни и без проверка", каза Никола Трохтова за чешкото радио.

Още по темата

"Единственото, което ги интересуваше, беше дали носим бутилки вода. Почти не проверяваха чантите, не поглеждаха", каза тя.

Чехкинята добави, че напускала залата, когато чула експлозия на входа, но научила подробности едва след като се върнала в хотела си.

Междувременно кметът на Лондон Садик Хан заяви, че ще има повече полицаи по улиците на британската столица след самоубийствения атентат на концерт на Ариана Гранде в Манчестър, в който най-малко 22 души бяха убити и 59 ранени, предаде Ройтерс.

"Поддържам постоянна връзка със столичната полиция, която преразглежда мерките за сигурност в Лондон. Лондончани ще видят повече полицаи по улиците ни днес", написа Хан в Тwitter.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KEL FAIDA
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите по улиците може да задържат група въоръжени мафиоти или да разтърват побойници, но срещу терористи ефективността им клони към 0. Целта е ясна - прах в очите, фалшиво чувство за сигурност. Единствено могат да се надяват да отвлекат вниманието на някой атакуващ мюсюлманин като пушечно месо - вж. атаката преди месец в Париж.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лондончани ще видят повече полицаи по улиците ни днес"Пак ще се играе театър - до следващия път. С показване на полицаи с автомати ако ставаше ...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори да имаше "максимални" мерки за сигурност, просто щяха да ударят на друго място. Не е толкова трудно, като видиш на опашката за концерта, че проверяват щателно, да се взривиш на опашката или да се оттеглиш и да направиш атентат на друго по-пълно с хора и по-неохранявано място. Всеки път може да е различно мястото. А сега обясняват за пропуски в сигурността?! Не може да охраняваме всеки автобус, ресторант и т.н., и да проверяваме десетки милиони хора всеки ден. Бавно е и няма такива ресурси.
7
0
 
6
 
! Отговори
Т. А. преди 6 години
Че няма контрол и бдителност от полицаите е вярно. Но ... и гражданите трябва да помагат............И този път арабите показаха изобретателност.....т. е. гърмят в края на коцерта, когато 99% от пазещите са си казали.......,,Свършихме си работата"......А зрителите.....? Те са бързали за някоя дискотека или да се приберат у дома......Жалко за жертвите.Млади хора, не видели нищо от живота....
6
0
 
10
 
! Отговори
Левак преди 6 години
Пълни леваци! При положение, че знаят какво става в цяла Европа.Даце и в БГ джобат на всеки концерт/мач. И това го пряавят от много години, не е от сега.
5
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Кервана си върви кучетата си лаят.Спрете да ни убеждавате че може да има печаливша тактика срещу съвремения тероризъм.Няма как да защитите обществото.Така ще продължава и за напредТер.акт и след него- бля бляАкт- бля бляАкт- бля бляА и много лицемерни съболезнованияЗаради протокола
4
5
 
11
 
! Отговори
istina преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .
3
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пакистанецьт ще праща повече полицаи когато колата се обьрневсеки си заслужава сьдбата
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно Борис, късноооо!! Изтрепаха сума ти деца. Днес колкото и джандари да пратиш, все тая, няма да ги върнеш. Не закриеш ли всички ислямски центрове, не изгониш ли ВСИЧКО радикално, това масово избиване ще продължава. Не се ли разбра, исляма иска да завладява със страх и убийства. Няма такива наивници като швабите и ингилизите. Ако стоят като Жертвени агънца ще е така, ще броят убитите и ранените.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Късно е, либе, за китка!" е казал българският народ.