Посланикът ни в Лондон към българите: Бъдете нащрек!

Британците са гневни за загубата на свои сънародници, каза дипломатът
Обновена: 23 май 2017 08:02 | 23 май 2017 08:00,
10
Посланикът ни в Лондон към българите: Бъдете нащрек!
Снимка: архив "Булфото"

Българският посланик във Великобритания Константин Димитров посъветва сънародниците ни в страната да са бдителни на обществени места и да внимават какви места посещават.

И той потвърди информацията, че на този етап няма информация за пострадали българи в терористичния акт в Манчестър тази нощ. Както Dnes.bg писа взривно устройство избухна на концерт на Ариана Гранде, уби 19 и рани около 50 души.

Още по темата

Димитров припомни, че Великобритания е в предпоследна степен на готовност за терористичен акт от повече от една година.

"Новото и разтърсващото е обхвата на нападението – 19 загинали и 50 ранени. Имайки предвид, че този акт е извършен в затворено пространство, където са се намирали около 17 000 души, това е особено притеснителното. Ние сме задействали плана с антитерористични мерки. Това е валидно и за посолството на България в Лондон", каза посланикът пред Нова тв.

Димитров обясни, че британците са гневни и тъжни за загубата на свои сънародници.

"Но държавните и обществени структури са много обединени и мобилизирани. Те имат отличен опит в тази посока. Като цяло в страната не може да се каже, че има антиислямски настроения", каза още българският дипломат.

Той прогнозира и че ще бъдат отменени предизборните политически прояви във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
жена преди 6 години
Вгледайте се само в тоалетите на министърката Екатерина Захариева - ***, оранжеви, жълти, камуфлажно зелени и в други ярки цветове роклички като на селска даскалица от педесетте години и си направете извод що за дипломация има правителството на интелект 1 на България.
7
9
 
4
 
! Отговори
човека с бича преди 6 години
Какво сте се разкрякали срещу посланик Димитров, хлапаци прости! Заслужавате по един волски бич и Бойков съботник на картофените ниви за да се научите да уважавате българската дипломация!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посолството да не раздава детектори за нитро-, перхлоро-, пероксо- и други нестабилни, високоенергийни, торзионно напрегнати или способни да бъдат инициирани групи?
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този явно е назначен от Рапона, не защото има качества и интелект, а защото е верен слуга на ***. Ясно е на умните хора у нас, Рапона страда от дефицит на умни и представителни хора. Този глупчо какво да каже, нали първо трябва да се съветва с Рапона, да не каже нещо което няма да му хареса и да си загуби топлото местенце.И как да са нащрек,нека каже.Забрана и вкарване в лагери на всички проявили се като радикални, забрана дейността на имами и ходжи.Ако не, хората сами ще се организира
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дечурлига коментиращи вие на колко годинки сте? Явно за вас живота е почнал през 2010
3
12
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ами виж в Гугъла какъв е този ,,козел" Когато някой е действителноТ.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено. И троленето е майсторлък,млади неудачнико.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много омачкан тоя, като сдъвкан и изплют.
1
5
 
35
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Колко трогателно ! Каква грижа ! От добре бронираното посолство ! Ама тия хора бачкат,Ваше превъзходителство, и ходят на работа с метро,автобус,а не ги вози лимузина като теб...