Взривът в Манчестър с еквивалент на 1 кг тротил

Вероятно извършителят не е успял да влезе в залата
23 май 2017 08:32,
3
Взривът в Манчестър с еквивалент на 1 кг тротил

Съдейки по нараняванията, видни от кадрите след атентата в Манчестър, експлозивът едва ли е бил около тялото на човек, а по-скоро в ниска част, например чанта, или извършителят е бил много нисък, може да е бил младеж.

Това коментира експертът по сигурността полк. Славчо Велков.

Най-малко 19 души загинаха, а около 60 бяха ранени при взрив в „Манчестър арена“ в края на концерт на американската певица Ариана Гранде. Повечето посетители са били младежи. Няма данни за пострадали български граждани съобщиха от посолството във Великобритания.

Още по темата

Може да се заключи, че взривът е бил много мощен, вероятно над 1 кг тротилов еквивалент, посочи Велков.

"Това е най-голямата зала в Европа, но фактът, че взривът се е случил в предверие, на изходите, сочи, че вероятно извършителят не е бил в състояние да проникне в залата. Това, че експлозията става в края на концерта, за да се чуе, сочи показност", посочи експертът пред bTV.

По думите му, съдейки от трагичната цикличност на нападенията в Европа, този атентат е бил очакван. Няма да се учудя, ако в близките дни и седмици се случи нещо подобно, каза Велков. Европа е бременна с тероризъм и трудно и много мъчително ще се освобождава от него.

Може да се направи аналогия с други нападения в Европа на места със струпване на много хора, например парижката зала "Батаклан“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami,ako ya e nosil dete,kakto v Palestina slagat zabradki s avtomat,bivat ubivani i im mahat zabradkite i avtomata i snimat i kazvat evreite strelyat po deca i t n
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
или извършителят е бил много нисък...Това някакво внушение ли е?Говорителката на Кремъл няма ли да реагира?