Британският МВР шеф: Салман не е бил сам!

Властите смятат, че вероятно е имал съучастници
24 май 2017 11:45,
71
Британският МВР шеф: Салман не е бил сам!
Салман Абеди. Снимка: NY Daily News

Британският министър на вътрешните работи Амбър Руд заяви, че нападението, убило 22 души в Манчестър, "вероятно" е работа на повече от един човек.

"Това е опустошителен случай. Той е по-изпипан от нападенията, които сме виждали преди. Изглежда вероятно и възможно нападателят да не е действал сам", заяви Руд, цитиран от Франс прес.

Още по темата

По-рано днес британският таблоид The Sun показа първа снимка на атентатора Салман Абеди и го оприличи на Лицето на злото.

Абеди се взриви след концерт на Ариана Гранде в Манчестър в понеделник вечерта във фоайето до входа на залата, при атентата загинаха 22 души, а 119 са ранените. Сред жертвите има  много деца.

Стана ясно, че атентаторът е бил млад и тих студент, учел и бизнес в университета Салфорд в града.

Бил е от религиозно семейство, но впоследствие се е радикализирал. Службите са засекли негово пътуване до Либия наскоро. Неговото семейство е емигрирало от Либия заради режима на Кадафи и е получило убежище във Великобритания. В Манчестър живеят от 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
7
 
! Отговори
упс... преди 6 години
А, спомняте ли си как цяла дребноБритания ревна когато паднаха визовите ограничения за българи и румънци?Спомняте ли си какъв вой до небесата вдигнаха медиите им?Заглавия от рода на "Вар---варите идват"!А, когато дойдоха истинските вар---вари от Бл.Изток ги посрещаха с плюшени мечета и им даваха всичко!Резултата е ОчевАден - Камиларите не желаят да се интегрират (дори и второ, че и трето поколение) в западното общество и култура!
62
1
 
3
 
! Отговори
Аллах е свиня преди 6 години
.....естествено, че не е бил сам. Всички *** са с него!!!!
61
1
 
5
 
! Отговори
99 преди 6 години
62, увлечен в противодействието с путинистите и комунистите не улавяш канавата на случилото се в Манчестър. Предлагам ти да помислиш за аналогия с 11.09.2001 - тъй като в Англия предстоят избори, как атентата може да развърже ръцете на новоизбраните наглосакси за всестранно разширяване на борбата срещу "тероризма" в съюз с новото арабско нато, учредено онзи ден от бай Дончо в СА.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
салих се взривява и вижда аллах. 'това рая ли е?', да, отвръща аллах. 'и ще има 72 девици за всеки от нас?', да, отговаря аллах. 'а защо съм женски дрехи?' ами, много взехте да се взривявате напоследък и девиците не достигат.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
салман ли е, саруман ли е, ама си е местно отгледан и отхранен с данъците, които плащат европейските работници в британия. хайде сега като изгонят всички европейци, после ще се чудят какво им е дошло на главите ***.
58
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските путинисти-комунисти, ***, червени селяни са готови да приемат исляма в борбата си срещу Запада и цивилизацията.Виждаме, че оправдават и дори се радват на всеки ислямистки атентат !
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските путинисти-комунисти са готови да приемат исляма в борбата си срещу Запада и цивилизацията.Виждаме, се оправдават и дори се радват на всеки ислямистки атентат
56
9
 
6
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Толкова лошият Запад от 200 години е в основата на всички достижения на тази цивилизация. Едни неуки и неграмотни хора искат да го променят. Е няма да стане.Западът ще се справи с терора, както се справи и с комунизма. Просто ще го надживее.
55
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен това е рекламен трик на Ариана гранде за повече пополярност
54
2
 
13
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Колко трябва да ти е акъла за да идеш да бомбардираш някой, да му избиеш децата и роднините, и после да го вземеш и да го чакаш да се интегрира...
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изглежда възможно и вероятно нападателят да не е действал сам" в заглавието се е превърнало в "Британският шеф на МВР - Салман не е бил сам". Превръщането на една вероятност според шефа на британската полиция във факт е нещо като да превърнеш медията, която го публикува от средство за масова информация в средство за масова манипулация.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако един ден хората се откажат от религиите и култовете към несъществуващите богове, светът ще стане по-добър.
51
1
 
3
 
! Отговори
един атеист преди 6 години
До АнонименКакви са тези генерализации ..бе, ти имаш ли разсъдък и здрав разум да разделяш трагедиите по религиозен признак? Как не те е срам?
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката ми се вижда добро момче.
49
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Християните твърдят, че познават Любовта, треперят за животеца си и се страхуват от смъpтта, но пускат бомби и избиват и причиняват смъpтта на хиляди деца в Близкия изток.
48
2
 
11
 
! Отговори
М преди 6 години
Тези хора твърдят, че обичат смъртта повече от живота, но това е само защото не познават Любовта.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата ислям и ислямист(и) не се споменава никъде по никакви медии... Мирната религия отново се крие под нечий шлифер.
46
1
 
3
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Поканата е валидна и за целия персонал на сайта, особено за дамите с духовен уклон.)
45
4
 
1
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
до анонимус 30Младеж, внимавай! Линч те вкарва в под астрала и ще станеш негов роб. Ела при мен, ще опознаеш а нала и ще бъдеш свободен и щастлив!
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех тия политици! Вкарвайте ги, давайте им гражданство произволно, те са бомба с часовников механизъм. Дали днес, утре или след 10год. това се случва. Евала на Полша, нека има някакъв контрол.