Бомба рани бившия гръцки премиер Лукас Пападемос

Взривът е бил в колата му, ранен е и шофьорът му
25 май 2017 22:47, Анисия Иванова
6
Бомба рани бившия гръцки премиер Лукас Пападемос
Снимка: БТА

Експлозивно устройство избухна в колата на бившия гръцки премиер и централен банкер Лукас Пападемос, ранявайки него и шофьора му, съобщи гръцката полиция, цитирана от агенция Ройтерс.

"Пападемос и шофьорът му са изпратени в болница", съобщи източник от полицията, пожелал да остане анонимен.
Лукас Пападемос е бивш директор на Гръцката национална банка, бивш вицепрезидент на Европейската централна банка и бивш премиер на Гърция. 

Говорителят на правителството на Гърция Димитрис Цанакопулос определи експлозията, в която в Атина бе ранен бившият гръцки премиер Лукас Пападимос и още двама души, като "нападение", предаде Асошиейтед прес.

Цанакопулос каза, че лекарите, грижещи се за Пападимос, са го информирали, че неговото състояние, както и това на другите двама ранени, е стабилно, че те са в съзнание и са подложени на необходимите медицински изследвания и процедури.

Лукас Пападимос е бивш директор на Гръцката национална банка, бивш вицепрезидент на Европейската централна банка и бивш премиер на Гърция в периода 2011-2012 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
Това което става е, че европейците виждат, че бомбите на а.р.абите почнаха да дават политически резултати и също започват да прибягват до това средство все по-често. За съжаление нещата се влошават...
2
2
 
3
 
! Отговори
Орррррааааа преди 6 години
Враво
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно има сериозна заслуга за моментното състояние на Гърция.