Един от спасителите – Боб, британец с пакистански корени

Цяла нощ е возил хора безплатно с таксито си до болниците
24
Един от спасителите – Боб, британец с пакистански корени
Снимка: Кадър Нова тв

Един от спасителите, помогнали на ранените от атентата в Манчестър, хората без които жертивите биха били много повече, е таксиметровият шофьор Боб Азен.

Още по темата

Той е карал десетки хора в злополучната нощ до безплатно до болници, до домовете им, до хотели.

На 22 май следобед Боб е приключил смяната си и се е прибирал, за да прекара спокойна вечер със семейството си, но нещата са се развили по различен начин.

"Телефонът ми полудя. Има група на таксиметровите шофьори, където сме над 200 шофьори. Казаха, че нещо става на арената. Че се чул силен гръм и хората бягат от там. Скоро разбрах, че се случва нещо сериозно и че трябва да се организираме, за да караме хората в болниците, до техните хотели и домове", разказва Боб Азен пред Нова тв.

Качва в таксито си ужасени мъже и жени. Започва малко преди полунощ и продължава до 7 сутринта, без да спре.

"Никой не говореше много, но и никой не беше тих. Емоциите им бяха смесени, хората бяха уплашени. Мисля, че и аз бях объркан, исках да помагам на хората. До 5 ч. не осъзнавах ситуацията, но след това, когато всичко стана тихо се запитах какво става и бях изплашен", разказа той.

"Бях толкова зает с това да закарам хората, там където искаха и да ги успокоявам. Казвах им, че независимо от това какво е станало трябва да сме сплотени, да помагаш е в природата ни и не е трудно", споделя още таксиджията.

Боб признава, че дори не е помислял, че някой, който се качва в таксито му, може да не е от пострадалите, а да е атентатор.

"Родителите ми идват от Пакистан в края на 50-те, аз съм роден през 1968 година, гордея се, че съм британец и че съм с пакистански произход", разкри още той. 

Боб и днес продължава да вози хората, ако са тръгнали към болницата за преглед или да даряват кръв, без пари.

В същото време разследването на атентата в Манчестър продължава. Вече официално е потвърдено, че се разследва терористична мрежа, която стои зад убийството на 22-ма души на концерта на Ариана Гранде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Много ***, хейтър и фейк тук бе, хора.Лялят по клавиатурата, заканват се от компа на биячите и насилниците.Ама, ако им се случи на живо пред тях някой някого да удря,тихомълком ще се изнесат.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сред нацистите е имало добри хора. Това променя ли фактите по някакъв начин? Естествено - никой нормален човек не очаква 100% от мюсю.лманите да са екстремисти, но е факт, че такива сред тях има много. И проблема няма да се разреши с палене на свещички и сменяне на снимката във Фейсбук...
13
2
 
6
 
! Отговори
Дими преди 6 години
Това е чисто доказателство, че терористите нямат нищо общо с религията
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е чиста работата, може да е съуастник подходящо прикрите е караш си такси пренасяш терористи, ранени напред назад, герой.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно ги е преджобил докато са били в безсъзнание и в шок.
10
5
 
4
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Наистина се изумявам в умразата на Българите!Защо човека да не е возил цяла нощ хора за без пари? Това направиха и в Париж и в Брюксел. Това, че тука таксиджиите престъпници ще вдигнат тройно цената не може да сложи етикет и на хората в другите държави. Както също не може да сложи етикет, че всеки пакистанез, арабин и т.н. е терорист. Да Ви извадя 10 статии само от последния ден на Българи утрепали роднини, познати или съседи?
9
0
 
9
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Естествено, че има всякакви хора. Не се съмнявам, че и мюсулманите в огромната си част искат да живеят мирно и в добри отношения със съседите си. Проблема е ясен и не мога да разбера защо се заобикаля упорито. Така наречените имами и така наречените молитвени домове, културни центрове, джамии, медресета и други форми.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз само не разбрах, това инфо по разказите на боб ли е изцяло или има и доказателства? иначе за толерстката пропаганда става.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя ги е разкарвал цяла нощ няколко ранени с надежда да пукнат от раните си ама ядец и на сутринта ги е закарал в болниЦата. Та поне да цъфне по медиите.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната пропагандна статия за промиване на мозъците. Целта е пак да се каже , че видите ли те тези са си добрички, само дето тук таме се намира някой препасан с бомба .... Та този "Боб" сега може да е бил спасител, но след време, като се случи някоя случка в живота му, като нищо и той може да стане джихадист
5
3
 
8
 
! Отговори
помак преди 6 години
Завистливи коментари,нали вие сте свикнали да крадете от хората и ви се струва,че всички са като вас,да ама Не.Вижте българските таксита,ще те съблекат ако разберат,че не познаваш града.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а UBER на кви тарифа са возили :))сещам се за един такъв случай в Австралия, по 100$ на км :)
3
3
 
8
 
! Отговори
читател преди 6 години
Всичко което е направено във Великобритания е с усилията на британци с британски корени.Останалите са консуматори.
2
1
 
2
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Хмм, ситуацията добре е обяснена във филма "Четири лъва"...
1
11
 
7
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Съмнявам се да е возил хора без пари , едва ли при положение че Текста е копи-пейст от нова ТВ