Салман отмъщавал на САЩ за Сирия, затова се взривил

Атентаторът бил мил и любящ, твърди сестра му
Обновена: 25 май 2017 09:57 | 25 май 2017 09:00,
37
Салман отмъщавал на САЩ за Сирия, затова се взривил
Снимка: архив, Reuters

Сестрата на атентатора от Манчестър Салман Абеди вярва, че брат й е извършил атаката, защото е искал отмъщение за американските въздушни удари в Сирия. Това каза Джомана Абеди пред "Уолстрийт джърнъл".

В интервюто тя подчертава, че брат й е мил и любящ и че е изненадана от това, което е извършил.

Още по темата

"Мисля, че видя мюсюлмански деца, които умират там, и искаше отмъщение", казва тя.

"Видя експлозиви, които Америка пуска върху деца в Сирия, и искаше отмъщение. Дали го е получил, си остава само между него и Господ", казва още Джомана.

Бащата и братът на Салман Абеди бяха арестувани във връзка с разследването на атентата в понеделник, при който загинаха 22 души, припомня британският в. "Телеграф".

Баща му Рамадан беше задържан в Триполи и се смята, че е бил член на подкрепяна от "Ал Кайда" ислямистка групировка през 90-те години. Той обаче отрича това да е вярно.

По-малкият брат на Салман – Хашим, също е арестуван в Триполи. Предполага се, че той е знаел, че Салман планира атентата в Манчестър.

23-годишен мъж, за когото се смята, че е по-големият брат – Исмаил, е задържан в Манчестър вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
вижда се обсебването преди 6 години
да се огледат кадри отдалече във връзка с обемно черно терористично обсебване..на готвена за свидетелка чрез спец импланти..
21
0
 
2
 
! Отговори
Проверка срочно преди 6 години
Експерти да прослушат тн признание с наличен софтуер ползван з а откриване на набеждаване вкл на близки мъже- братя ,съпрузи от поени със спец наркотици женски вкл убодени вчера..Имали сме много такива случаи у нас подобни оръжия ползват групи з а мръсни поръчки от мвр терористи..
20
0
 
6
 
! Отговори
решението преди 6 години
Да се въведе смърт до пето коляно, та да видим след това дали ще има мрежа, групировка или прочие... Смърт за тероризма! Взривил си се? - Смърт за теб, семейството ти и пет поколения.. пък ми говорете след това той от коя мрежа еИ все пак .. лесно е отстрани да се решават такива неща, но пък като гледам май е по-лесно и нищо да не се прави срещу терористите..
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато на света съществува Кравария мир и благоденствие на земята няма да има! Това трябва да го разберете и да ви е като обеца на ухото. Върнете лентата назад и вижте откъде започна всичко!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как на 11 09 2001 са знаели че ще има атентат в СТЦ и да има камери насочени към кулите?Откъде се появиха толкова хора, които да снимат в този момент?
17
1
 
11
 
! Отговори
помак преди 6 години
Чета коментарите и си казвам:Има още хора!
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Ти дори не знаеш какво е сатанизъм ама карай.
15
1
 
3
 
! Отговори
komentdr преди 6 години
До Европейка; Аз предлагам по-човечен и практичен подход към въпроса и съм уверен,че приложението на моето предложение ще донесе мир в света.А решението е проста :САЩ,Англия,Франция,Германия,Белгия,Холандия и всички пасмини такива да си изтеглят войските от страните от Мюслюманския свят.Решават Палестинския въпросДа оставя природните богатства на народите на тези страни.Спират да създават, въоръжават, обучават и ръководят терористични организаций в този регион и няма да има нужда от терористи.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До komentarВярно е, че всички съвременни диктатори са луди и не им пука за нормалното човечество. За нас тук обаче е най-страховит съседът, дето почва да надминава Хит.ер - Хит.ер май ще ни се стори ангелче в сравнение с него.
13
3
 
16
 
! Отговори
komentar преди 6 години
Жалко,но какво правят САЩ,Русия,Франция,Англия,Германия,Австрия и другите Християнски страни в Афганистан,Ирак,Сирия,Либия? Защо не изпратят войски в Палестина? Защо тези християнски страни с християнски добродетели стрелят по мирното население?Защо бомбардират цели квартали?Защо от 1914 до днес се лее Мюслюманска кръв в Близкия изток и по света? Това ли са прогресивните,хуманните християнски добродетели?Да убиеш за ден 239 мирни граждани на Мусол? Да бомбардираш сватбен конвой в Афганистан?
12
2
 
11
 
! Отговори
КОГАТО преди 6 години
Когато: Палестина,Афганистан,Ирак,Сирия,Либия и друге угнетени и потъпкани народи получат свобода от западните кръвопийци.Окупаторите по тези страни спрат да стрелят с крилати ракети и самолети по мирното население.Унищожените Мюслюмански страни се възродят в старите си граници.9 милиона Мюслюмани бежанци се преберат в родината и заживеят в мир и братство.Западните кръвопийци барабар с ционистките *** спрат да правят планове за дестабилизацията в Близкия изток;ТОГАВА ЩЕ ИМА МИР ПО СВЕТА
11
0
 
15
 
! Отговори
komentar преди 6 години
Чета коментарите и се чудя как в един индивид може да се побере толкова ненавист, омраза, злоба.Коментира се мига на деянието,никой не прави задалбочен анализ на въпроса :"Защо се стигна до тези жестоки атентати?" Кой създаде ДАЕШ?"В света съществува най-дългата и нечовешка окупация-Палестина.За Кипър всички се състезават да решат въпроса, тук никой не попарва.Афганистан е сринат със земята от 1978 г.насам,Ирак, Сирия и Либия са заличени като държави,9 мил. емигранти-Мюслюмани,Земята там гори..
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабите изглеждат глупави, но явно въпреки пропагандата дори живеейки в uk разбират кой е злодея
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А милата и любяща сестричка ще я опандизат ли докато е още цяла или предпочитат да я стържат от стените на някой мол?
8
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Хаха на САЩ искал той.........да ама не .Нали бил либиец, и против Кадафи .Че тя Килъри му подписа некролога.А и защо взриви английски мелезчета и имигрантчета от кол и въже.Отива до камарата на лордовете и и гърми на воля.Така поне може и да утрепе истински англичанин .Зле замислено и зле изпълнено.А за сестрата ..обезглавяване ,*** забрадена е знаела за атентата
7
1
 
30
 
! Отговори
българина преди 6 години
Цял свят има да отмъщава на сащ, обаче отмъщенията са все на неамериканска територия!!?? Кога ще има война в сащ питам?
6
0
 
33
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Малии представям си ако не беше мил и любящ ...
5
0
 
33
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Цяло семейство джихади.Трябва жесток контрол на всички влизащи в Европа,ситна цедка и масова депортация.Но няма политици за това.Искал да отмъсти на САЩ,а убил английски деца.Да отиде да гърми при Тръмп.
4
1
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Оххх...пък аз помислих, че е "за спорта"!И някой що не светна тарамбуката, че Манчестър е малко встрани от САЩ.Сега чакам "открехнатите" пак да мрънкат за сирийските дечица!Аз не съм пращал самолети да бомбардират никого...не вярвам и англичани, французи, белгийци, и немци да са пращали!Когато тарамбуките взривят Мурксул...или парламента в Брюксел - ще имат моите симпатии...дотогава ще ги мразя!
3
1
 
33
 
! Отговори
Дачоо преди 6 години
Еми да взривява в САЩ...кво ми идва тук