Въоръжени полицаи ще патрулират в английските влакове

Патрулите ще бъдат видими, за да се чувстват сигурни пътниците
Обновена: 25 май 2017 20:27 | 25 май 2017 18:25, Анисия Иванова
6
Въоръжени полицаи ще патрулират в английските влакове
Снимка: БТА

Въоръжени полицаи ще патрулират във влакове във Великобритания за пръв път в историята, съобщи Британската транспортна полиция, след като равнището на терористичната заплаха в страната беше повишено до "критично" след самоубийствения атентат в Манчестър, отнел живота на 22 души преди броени дни, предаде Ройтерс.

Членове на въоръжените сили бяха разположени на ключови места, за да подобрят сигурността, след като заплахата беше повишена до най-високото си равнище за пръв път от 10 години насам.

Въоръжени полицаи патрулират редовно в лондонското метро от декември миналата година, но това ще бъде първия случай, при който те ще патрулират по влакове в други части на страната.

"Като разполагаме въоръжени с огнестрелно оръжие полицаи на влаковете, гарантираме, че влакът ще бъде възможно най-сигурен за пасажерите. Нашите патрули ще бъдат видими и пасажерите би трябвало да се почувстват по-сигурни благодарение на тяхното присъствие", заяви Пол Краудър, началник на транспортната полиция.

Той уточни, че решението не се дължи на конкретни разузнавателни данни, отнасящи се до влаковете, а е част от национален план за справяне със заплахата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще направят като са въоръжени на камикадзето. Качва се във влака самовзривявасе избива 50 човека заедно с въоръжените ченгета и какво като са въоръжени? То бива да си тъпоъгълник но за квадратен тъпоъгърник това вече надминава тъпотията.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 21 век сме, хората правят екскурзия до Марс! Няма ли някъкъв технологичен начин - тип "рамки" които засичат експлозивни материали, които могат да се монтират на входове на метростанции, гари и т.н.?Иначе мислим коли, които да се управляват сами или летящи такива, а за сигурността- никакви иновации! Започвам да вярвам че не искат да ги спират много много, след като става и ясно че обикновено имат предв. Инфо за всички камикадзета?!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русият фазан да внимава, защото краят на Кали-Юга наближава.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Otgovorut e zabrana za vsichki myuslita v zapadnite durjavi.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си мислех, че ние сме народ който се лъже лесно. Батко Буби ни излъга за трети път. Но ингилизите ги лъжат чного пъти. И те правят бдения, пеят песнички, държат се за ръце, слагат меченца и цветенца.И толкова. А камиларите дето си ги приемат с милиони и се развъждат като ***, си ги трепат на почивки.И тези стоят като овци.Чакат следващия взрив. Никой не пита, защо ислямските центрове не се закриват, не се експулсират имами, оставени са недосегаеми.Защото Мей и управниците печелят милиони
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Патрулите ще бъдат видими, за да се чувстват сигурни пътниците"===Великата английска глупост. Терористите-камикадзета не вървят, размахвайки експлозиви в ръце. Или са на пояс или в раница. Пътниците ще се чувстват сигурни до момента, в който някой се самовзриви. Така ги излагате на по-голяма опасност. Същото беше и на летището в Брюксел - разхождат се въоръжени униформени и какво? Бомбен атентат. Начинът за справяне е предпазване от радикализация и образование.