Атентатът в Манчестър бил планиран цяла година

"Таймс" за подготовката на Салман Абеди за терористичния акт
26 май 2017 12:37, Елка Василева
6
Атентатът в Манчестър бил планиран цяла година
Салман Абеди. Снимка: БТА

Извършителят на терористичния атентат в Манчестър в понеделник е планирал нападението цяла година, пише на сайта си британският в. "Таймс", цитиран от ТАСС.

По данни на вестника Салман Абеди си е открил сметка в банката преди около година, но е използвал средства от нея, само за да купи пирони и винтове, с които да натъпче своята адска машина.

Още по темата

За да избегне подозрения, малко преди да замине за Либия в средата на април, той два пъти пътувал до намиращи се край Манчестър магазини за домашния майстор.

Щом се върнал от Либия, седмица преди атентата взел под наем апартамент в центъра на Манчестър, където според изданието сглобил взривното устройство, задействано впоследствие на стадиона.

Абеди загина при атентата през нощта срещу вторник, отнел живота на 22 души към края на концерта на американската певица Ариана Гранде на стадион "Манчестър Арена".

По последни данни ранените са 75, а 23 от тях са в критично състояние, посочва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Манчестъратентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
STEFAN преди 6 години
EHE IZBIHTE RIBATA.4E TOYA NIAMAL PARI ZA PIRONI HAHAHAAAA
3
2
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
И какво от това.....Тия там какво искат да не обяснят с тия дълбоки изследвания в стил "след дъжда качулка",че нещо правят ли?!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали е британски гражданин, по същия начин, по който уро.да дето ритна германката в метрото е български гражданин.Сиреч - вътрешна работа.Какво ни занимавате.Вижте Кравария - 200-300 години гмеж на едно място, а още дрънкат - от английски произход, от немски произход, италиански и т.н. И то родствени /цивилизационно/ европейски народи.Мароканските скакалци НИКОГА няма да са част от Европа.
1
13
 
11
 
! Отговори
ИСТИНА преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .