Единство и решимост: Г-7 ще се бори с тероризма

Лидерите подписаха декларация зa защита на хората
Обновена: 26 май 2017 20:53 | 26 май 2017 20:46,
33
Единство и решимост: Г-7 ще се бори с тероризма
Снимка: Reuters

Лидерите на страните от Г-7 подписаха днес декларация за борба с тероризма, съобщиха осведомителните агенции и БТА.

Италия, която е председател на Г-7, публикува видеоматериал на лидерите, които подписват текста, който още не е публикуван, предаде ДПА.

Британската премиерка Тереза Мей благодари на колегите си за подкрепата им, изразена след извършеното в понеделник ислямистко нападение в Манчестър. Тя подчерта, че е важно Г-7 да използва всяко достъпно средство в борбата срещу тероризма и за защита на хората.

Мей призова лидерите на Г-7 да предприемат по-активни действия за подвеждане под отговорност на чуждестранните наемници, които се бият на страната на "Ислямска държава". Важно е да има законова възможност заподозрените в подобна дейност да бъдат преследвани, депортирани и екстрадирани. В противен случай те се връщат в родината си, където, без да са се отказали от радикалните си възгледи, се превръщат в реална заплаха за обществото, подчерта британската премиерка, цитирана от ТАСС.

Още по темата

С подписването на декларацията срещу тероризма и за премахване на екстремистката пропаганда от интернет "показахме нашето единство и решимостта си да продължим и да засилим борбата с тероризма", заяви италианският премиер Паоло Джентилони, цитиран от Ройтерс. Той добави, че в документа се изразява и подкрепа за Великобритания след самоубийствения атентат, извършен в понеделник в Манчестър, при който загинаха 22 души.

Седемте най-развити индустриални страни призоваха социалните медии и доставчиците на интернет да положат повече усилия за премахване на екстремистко съдържание и обещаха да се борят със злоупотребата с интернет от страна на терористите. "Макар че е едно от най-големите технологични постижения на последните десетилетия, интернет се оказа мощен инструмент за терористични цели", се казва в общата декларация, подписана от лидерите на Г-7.

Освен лидерите на 7-те най-големи развити икономики, декларацията беше подписана от председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, отбелязва ТАСС.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп все още отказва да подкрепи Парижкото споразумение за климата от 2015 г., подчерта Джентилони. Постигнато е обаче съгласие по други теми, включително Сирия, Либия и борбата с тероризма, добави той.

"Остава един отворен въпрос и това е позицията на САЩ по Парижкото споразумение за климата. Всички останали потвърдиха пълното си съгласие със споразумението", подчерта италианският премиер. "Сигурни сме, че след размисъл и САЩ ще искат да се ангажират с него", добави той.

Според Джентилони има напредък по въпросите на външната търговия, но все още не е постигнато съгласие по формулировките на финалното комюнике на срещата.

По-рано Тръмп защити протекционистки дневен ред, който притесни партньорите му от Г-7, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ще се борят с отрочето си,интересно....Гоооляма борба ще падне,ц,ц...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се бори уж, а Тръмпи продава оръжие на СА. Само за да прави сечено на Иран. Това му казвам борба. А СА го дават на терористите
31
0
 
2
 
! Отговори
истина преди 6 години
то не става само с подписване на декларация,няма никаква полза,както виждаме само Русия се бори с тероризма.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" терористите ще се борят с тероризма каква пародия на 21 век ""................ами те ислямистите разсъждават точно така, другарю селски комунист.Каква е разликата между ислямистите и българските селски комунисти ?? не виждам такава.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп защо не вземе да бута Меркел както черногореца ... голям клоун ще излезе и Тръмп.С нищо по-добър от Ердоган и Путин ... просто в Америка има механизми за контрол
28
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
терористите ще се борят с тероризма каква пародия на 21 век
27
0
 
15
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
каква арогантност и двуличие !!!!тези гадове на снимката внесоха милиони исламски добитъци, които сега грабят изнасилват и убиват из цяла Европа у сега видите ли милите ну лидери се загрижили за хората .... за стадото демек с промитите мозъци
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия и Англия трябва да си запазят добрите и коректни отношения,въпреки раздялата,ТРЯБВА!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г7 били най-развитите икономики?! Може,ама Китай явно е извън класацията...
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 май 2017. Най-малко 106 цивилни, сред които 42 деца, са убити при въздушни удари в сирийския град Маядин, нанесени от оглавяваната от САЩ многонационална коалиция.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те от години все така казват ...и гледам преборили са го
22
2
 
8
 
! Отговори
д преди 6 години
С тази декларация в тоалетна
21
2
 
6
 
! Отговори
7 преди 6 години
Ха ха и как с думи или с харчене та пари за събиране и ресторанти
20
1
 
14
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Браво, почнахте ли ги? Щото и миналия път това казахте, пък нищо не стана.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С мИченца ли?
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, като ги гледам, тия, освен съжаление НИЩО ДРУГО не предизвикват! И малко страх, че каквито са откачени и неадекватни, ще предизвикат някоя нова война. Ще се борят с тероризма.....Боже, Боже....тия за *** ли ни мислят!!! ТИЯ, КОИТО ГО СПОНСОРИРАТ И ПОДХРАНВАТ! Напълно откачени типове, КАК ВЪОБЩЕ ЗЕМЯТА ГИ ТЪРПИ!????
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г7 - смешници от кръжок по интереси.
16
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
По-старите от тези - се борят със запека, и старческите газове...от виенските шницели, и стек "алангле", обаче най-готиното е че, ще се борят с нещо, което сами поканиха, и предизвикаха!От "Же суи Чарли" насам се борят ..обещават...и съчувстват....а разбеснелите се тарамбуки - колят, мачкат, и взривяват!Мурксул ханъм - освен да се сбори с някой по-голям картоф от салатата - за друго не става!
15
7
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
На Русия не и трябва Г7.Русия със своите партниори от Евроазийския съюз,Беларус,Казакстан,Таджикистан,Торбалан и Узбекистан ще си направят Г6-тан и скоро ще са най развитите икономики в космоса.
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееех, а беше време когато и Русия беше в Г7, а сега скоро ще отпадне и от Г20