Русия настоява: Възспирането води до конфликти!

Отношенията с НАТО определят сигурността, настоява руското МВнР
26 май 2017 21:43,
146
Русия настоява: Възспирането води до конфликти!
Снимка: архив Reuters

Политиката на НАТО за възпиране, прилагана по отношение на Русия, увеличава рисковете от "потенциални конфликти в евроатлантическата зона", се казва в изявление на руското министерство на външните работи, предаде Франс прес.

"Наистина трябва да констатираме, че отношенията между Русия и НАТО са достигнали до най-ниското си ниво от края на Студената война. Западните страни избраха една затворена и съсредоточена около НАТО архитектура на сигурността ", се казва в изявлението, съобщи БТА.

"Тази политика е следствие на дългосрочната стратегия за политическо и военно възпиране на Русия", заявява руското външно ведомство, имайки предвид "доктрината Труман" за възпиране на експанзията на съветското влияние.

"Директното последствие от това би било увеличаването на потенциалните конфликти в евроатлантическата зона", допълва министерството и критикува "мерките за засилване на способностите на НАТО на неговия източен фланг близо до руските райони".

"Отношенията между Русия и НАТО определят в голяма степен качеството на европейската и международната сигурност", добавя руското министерство на външните работи и изразява съжаление, че "митът за заплаха, идваща от Изтока, пречи на държавите да обединят усилията си в борбата срещу общите заплахи и предизвикателства".

Изявлението на руското ведомство е направено след срещата на върха на НАТО, която до голяма степен бе посветена на борбата срещу тероризма.

Вчера европейските страни членки на алианса приеха НАТО да стане пълноправен член на международната коалиция срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, нещо, което Вашингтон искаше от повече от година.

На вчерашната среща в Брюксел присъства и лидерът на Черна гора, която на 5 юни ще стане 29-ият член на атлантическия алианс. Москва възприема всякакво разширяване на организацията като знак за агресия към нея.

През април Русия каза, че присъединяването на Черна гора към НАТО "отразява логиката на конфронтация на европейския континент и очертаването на нови демаркационни линии", припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към #108( за възспирането):От Белия дом/Пентагона,ЦРУ .../ "случайно" изтича информация за нови оръжеини системи. Например. ' Другата страна', ако има мозък, разбира. Това е "възспиране", според мен. Евтино,елегантно,щадящо достойнството на "другия". Ако няма мозък? Възспирането вече няма да еелегантно!
106
5
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
НАТО,е Алианс за колективна сигурност и като такъв преговаря с подобни съюзи.РФ е много малка за да седи на една маса с НАТО. В междудържавни преговори - може.
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия не е важен фактор нека си настоява мнението и не тежи
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия настоява: Възспирането води до конфликти!"Сега стана ли ви ясно, защо русия заграби Крим? Защо нахлу в Украйна и Сирия? Защото възспирането води до конфликти. Затова нито самата русия се възспира, нито пък трябва някой от вън да я възспира за да няма конфликти. Руска антилогика за оправдаване на собствиният си бандитизъм.
103
1
 
2
 
! Отговори
Дхкшшйгжб преди 6 години
Кога някой ще възСпре неграмотните ***
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...............Павлов е имал впредвид украинците сигурно ;)...................Имал е пред вид евразийските абезяни!
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то в Украйна има чеченски специални части. Нали Яйценюк е бил от тях и се е борил със Руските спец части ;)И наистина е, както го каза, фарш. И това прави от украинците, ако не си забелязал. Само че украинците го забелязоха това и вече нещо не го уважават много тоя "чеченски" сепаратист фарш ;)))
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павлов е имал впредвид украинците сигурно ;)
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да споменават само източна Украйна? Руснаците говорят5 за ЦЯЛА Украйна. И не те организираха и проведоха държавния преврат там. Той си беше дело на някои други държави ;)
98
11
 
5
 
! Отговори
Заключение преди 6 години
Руснаците сега направиха заключение, че Нато е много лош. Изобщо не споменават Грузия-Абхазия, Крим , източна Украйна. Нато е лош за крадците на територии и агресорите. Отношенията между Нато и Русия се влошиха единствено след като Путин започна да окупира чужди територии. Преди това руснацие бяха и в Г-8.
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И.П.Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова тажрада казва буквално следното:"Длъжен съм да кажа своите печални впечатления от руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. за него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността а с думите."Та затова разни чекисти така успешно превръщат руския народ в послушно стадо!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, какво прави Иван Грозни, дето тре е учил да късаш носовете на хомосексуалистите? Откъсна ли и своя нос вече или още не си се евроориентирал съвсем?;))))Ахахахахахахаха
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, само си представям ка ти, късащия носове, се браниш от чеченските специални части с някои много специални части от твоето телосложение ;))) Сигурен съм, че ако някой различен от бабе в инвалидна колика нападне България, ти ще си първия избягал ;)
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - голямата част от почти всеки народ е не особено грамотна. Мога да ти постна изследвания за САЩ, Англия, Испания, Гърция, Италия, Канада и ощеняколко по -малки европейски държави. Синдрома съществува от години. А за това, че руски писател го е казал, спомни си с какво започва История Славянобългарска. И ботев има подобно изказване, и Вазов. И Алеко. И захари Стоянов. Това прави ли те необразован алкохолик? Щото лично мен не ме прави. Говоря 3 езика освен българския, а само разбирам още 2.
93
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се стреми към евроинтеграция от 1989 година. 2 години преди това висшите кръгове на БКП получиха примамливо предложение от службите на запада и след това свалиха бай ти Тодор. Тоест,ние сме евроориентирани от 1989 година. Мутрите, "бизнесмените", куфарчетата и всичко останало, с което ще запомним "прехода" са си последствие от евроинтеграцията и са механизми, наблюдавани във всички стани, в които САЩ е донасяла "демокрация". Наблюдава се и сега. Виж Украйна - на власт са криминали...
92
9
 
6
 
! Отговори
Четиво за Русофили преди 6 години
Пиянството, неграмотността, т.ъпотата и ограничеността на руснака, изостанал от Европа с 200 години, който и досега едва си вързва гащите, за пореден път доказва, че с него не трябва да се дружи, защото той разбира дружбата като слабост.РУСОФИЛЧЕТА, ТОВА НЕ ГО Е КАЗАЛ НЯКОЙ РУСОФОБ А РУСКИ ПЕСАТЕЛ, ДОПРИНЕСЪЛ ЗА ВЕЛИКАТА СПОРЕД ВАС РУСКА КУЛТУРА. КАЗВА СЕ А.П.ЧЕХОВ
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки в България е русоРоб. Бензина е руски, тока е руски, металите в колите и където и да е в по - голямата си част са руски, пластмсите също. Компа или лаптопа ти е най - вероятно 50% с руски суровини. За да живеят дори русофобите плащат на Русия данък ;)Колкото и да им е мъчно. Щото като не плащат се превръщат в гладни самоизбиващи се укропитеци. А като се пробват да избягат не могат да си постигнат 1/4 от БВП отпреди "демокрацията". ;)))Торовете за турките домати са руски ;)Смешници ;)
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стила ми на писане е предизвикан от истеричните писания на незадоволените еврогейчета. Избива ме на присмех и на подбив. И на грубости. Защото обида за всеки интелект е да им чете смешните измислени твърдения и квалификации. И се чувствам принуден да отговарям в същия стил. Само малко по - мъжки ;)
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва държавна политика да се спре производството на *** в бг. Тая *** държава всеки де има все по абсурдни изказвания
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви 30 години интиграция бе пенсия. До 2007 всичко беше групировки и свободия. След влизането в ЕС минаха още 5 в лутане и опити да се изчистят червените кърлежи от всякъде. Има няма 5 години, от както вървим в нека кви релси. И второ като си спал 70 години в военен режим ...Няма как да настигнеш нормалните държави за 5-10 години. ***.