Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
471
0
 
0
 
! Отговори
ИМа нашествие преди 6 години
Украинския език е много ценен комбиниран с Руския литературен ..Майките в Украйна включват на Украински с цел диагностициране на проникнали духове от съседни измерения вкл бесове/малки/ хохоли,деволи,дяволи,чортове мафлоци след диагностика минават веднага на руски литературен за да се помолят несъзнателно за божия помощ.Бесовете в парламента залавят нагли престъпници маскирани като депутати и ги карат да се бият ..сега са ги упоили с американски обсебващи спец наркотици и са неадекватни.
470
0
 
1
 
! Отговори
дрън-дрън преди 6 години
Какво глобално запопляне?? Няма такова. Има един бизнес за много пари,който позволява да сипят отпадъчни материали,тежки метали-бариеви и литиеви соли, във вид на прах от небето-уж за да отразяват слънчевите лъчи.През 11 век в Англия са отлеждали лозя, после насъпва застудяване-просто е един природен цикъл.Ами Гренландия-зелена земя??
469
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
В Бесарабия БЪлгарския охранява ДОлния ДУнав и границата Дунав Черно море.ТАМ БЪлгарите ползват Руски литературен за обемно укрепване на биосферната охрана както по цяла Русия до ЯПония вкл.Ползват овце,лозя,орехи,зеленчуци както био технологии за производство на вино и коняк за ликвидиране на рискове от древни много жестоки останки и ..
468
0
 
0
 
! Отговори
ИМа Бесове опасни преди 6 години
НАрода на Украйна защитава Европа от проникващи по древни разломи опасни същества..Огледайте битката при ДОбро поле.Българската армия печели .В чувала на Добро поле са вкарани неопитни вражески части, а при ДОйран ген Вазов е ликвидирал останалите .За ден може да освободи СОлунска Тракия ..БЯс обсебва войниците при ДОбро поле и ги насочва към София за да проиграем войната..И губим македония и Беломорска тракия.
467
0
 
0
 
! Отговори
ВНимание бесове има преди 6 години
В МОскве более от 90% еще не узнали что Киевска русия окупирована ..ТАм диверсанти тровили тоже милиони с опасное пиво и внушали ненавист к хохоли..ИНаче Киев ето Русия там за ден могли сохранит Вся Украйна в том числе от наркомани и зомби ,,Там 90% от люди имеют войские звания , милиони погибли от 632 до 1953 году .Вижте бесове в парламента на Киев опасни са ще тръгнат по европа след 1 юни.
466
0
 
0
 
! Отговори
PUTIN преди 6 години
MESTQ
465
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
То именно там ни е грешката, че отношението към Русия и руснаците на много българи, подобно на това на Иван Вазов, се мени от "осанна на разспни го", а всъщност нито едната, нито другата крайност е от полза за България! Прагматичност е необходима, прагматичност и дипломация!Франция и франчулята като цяло да не би да са били в миналото много добронамерени към България! Факт е, че те са основните изготвители на пагубния за България Ньойски договор! Само че нещо не виждам подобно отношение към тях
464
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамНе участва защото не е имала възможност. Иначе заради нейното отношение към България през войната "Александър Невски" е ореименуван на "Кирил и Методи". А Иван Вазов променя рязко отношението си към Русия и пише контра стихотворение на "Здравствуйте братушки".
463
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До сатанато,Не позна, Брест-Литовския мирен договор е подписан година по-късно, а не безусловна капитулация, след като вече е пламнала Октомврийската революция и гражданската война е започнала! Това е и основната причина Русия да прекрати участието си в ПСВ!Само дето не разбрах тези факти нещо променят ли факта, че Русия НЕ участва в изготвянето на катастрофалния за България Ньойскй мирен договор?
462
2
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към руснак:'Наказване'? Изобщо не знаеш колко си близо. Търпението е на границата: в Украйна идва някой не толкова дипломатичен и добре възпитан като Порошенко; на цивилизования свят му писва да бъде дипломаричен и добре възпитан и дава оръжие за украинската армия. Владимир ти владимирович в мавзолея ще го наврът! От руснак нищо не става , то само сголеми приказки имръсни игри държава не се прави.
461
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 553,Добре, кажи ми с какво точно Русия наказа Полша или пък Румъния например, че искаха и накрая излезоха от нейната "орбита"?Пък това дето го говореше бившия ни "президент", защо не го говореха същото и Милош Земан или Янош Адер например?
460
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакПредателството е по-характерна черта за руските ***. Не българи а 1 500 000 руснаци помагаха на Вермахта като помощници по време на войната. Нима си забравил това? И си толкова руснак, колкото Путин е хуманист. Обикновен предател русифил и българоф си
459
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тука доста първобитни има! В политиката не трябва да се залита, още повече когато става въпрос за национален интерес! Двама се карат - трети печели! Умните народи извличат дивиденти и поддържат добри отношения, както със САЩ така и с Русия! И тъй като от Русия ни дели един гьол, не можем да си позволим да им се зъбим! САЩ пък са най-силната държава в света и също трябва да се уважават.
458
2
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
Вярно е, че Русия наказва предателите. Българите ще бъдат наказани от Владимир Владимирович! Не че имам нещо срещу българите, но е факт, че сте предатели... и каквото повикало такова се обадило!
457
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамРусия винаги е "наказвала" другите народи за това, че исйат да излязат от нейната опека и ускат да бъдат свободни. И това, което е говорил бившия президент е влязло в официални документи на ЕС, ООН и НАТО. Така, че изобщи не става дума за плюене а за реална оценка.
456
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 549,За какви номера за повече от век ми говориш?Нали се твърди, че 45 години руснаците дефакто са ни управлявали! В такъв случай за какви номера може да става дума изобщо? Стига се рови в историята, ами кажи днес как е! Не става дума за номера, а за това че бившия ни "президент" на най-официално равнище редовно полюеше по Русия! Руснаците, на свой ред, почнаха да ни игнорират, пък нашите официални лица се правят на обидени! Затова- поговорката е ясна!
455
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 548А Сибир е част от Китай!
454
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамПърво Русия е повикала. Ние не сме започвали с калташките номера. Те са руски патент. И руснаците ги правят вече повече от век. И винаги с помощта на предателите русифили.
453
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна е част от Русия.
452
0
 
2
 
! Отговори
един там преди 6 години
България е в ЕС и НАТО, така е! Това трябва ли да е основателна причина да позволяваме на западнаците да си правят на наша родна територия каквото си поискат? Трябва ли и това да е основателна причина да ненавиждаме Русия и руснаците? Айде, да речем, че за последното може би съществуват определени основания! Само че,трябва да се има в предвид поговорката- "Каквото повикало-такова се обадило!". Така че, руснаците като ни отвръщат със същото- да не се правим на обидени госпожици!