Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет

Вече има 175 поръчки за чисто новия MC-21
28 май 2017 21:28,
228
Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет
Снимка: Reuters, архив

Русия извърши днес първия полет на новия си пътнически самолет за средни разстояния МС-21, предаде Ройтерс.
Притисната от санкциите на Запада заради ролята си в украинската криза, Русия се опитва да съживи местното промишлено производство, за да бъде по-малко зависима от чуждестранни компании.

По-рано Москва бе обявила, че МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения и ще бъде разграбен от руските и чуждестранните авиопревозвачи.

В изненадващо съобщение производителят - корпорацията Иркут и нейната компания майка - държавната Обединена авиостроителна корпорация, обявиха, че модел МС-21-300 успешно е извършил 30-минутен полет на височина 1000 метра със скорост 300 километра в час.

Заданието на полета бе изпълнено. Полетът мина без проблеми. Няма забележки, които да възпрепятстват понататъшни изпитания, посочи пилотът изпитател Олег Кононенко.

Президентът Владимир Путин се е обадил на генералния директор на Иркут Олег Демченко, за да поздрави него и работниците му със "значимото събитие", както го определя Кремъл.

Двумоторният самолет ще бъде произвеждан в два варианта: МС-21-300, който ще има от 160 до 211 места, и МС-21-200 - от 130 до 165 места. Очаква се производството да започне през следващите две години, а местни медии съобщават, че вече има много договори с руски и чуждестранни авиопревозвачи.

Иркут уточни, че досега има твърди поръчки за 175 самолета, като всички са предплатени.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нет аналогов в мире ! - лети с 300км в час на 1000м височина.Ще вземе да се блъсне в някой небостъргач така че не става за Щатите."Е, нищо не лети по-високо от твоята простотия. Става за Щатите.
164
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нет аналогов в мире ! - лети с 300км в час на 1000м височина.Ще вземе да се блъсне в някой небостъргач така че не става за Щатите.
163
6
 
5
 
! Отговори
Механика са Луч? преди 6 години
До Анонимен В България не са толкова много въздухарите, използващи през 21 век абсолютно архаична вещ като ръчен часовник с механика от Сибир? Да сте чували в Чукотка и Мурманск за Айфон или флагмански телефони?
162
7
 
4
 
! Отговори
Путя преди 6 години
До До: БОБИБоби не е т,ъ,п, просто е зле платен рашки *** - ще видите негови 50-100 коментара на всичко де що намесва РАСИЯ и другаря историк ***/ин/.
161
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До До Така е 158 Нямам никакво намерение да се занимавам повече с теб. Живей си със заблудата. Не ми пречиш.
160
5
 
3
 
! Отговори
До: БОБИ преди 6 години
Да си т.ъ.п не е срамно, но да го афишираш перманентно-да!
159
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия може да създаде само алкохолици и ***!Историята го е доказала многократно!
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 188И какви Сухой си обслужвал на летище София, специалисте? Разкажи! От тези, дето карат екипажа на "Доналд Кук" да се изпускат спонтанно?
157
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива статии се появяват през една година. Не знам кой още им вярва. Предишната беше за супер лимузина, щяла да съсипе Ролс и Бентли, Путин поздрави шефа на не знам си кой завод и тн. Статията беше преди 2-3 години, оказа се че завода е продаден и на негово място се строи жилищен комплекс. После имаше една за КАМАЗ. Тая беше по модерна - имаше и клип с въпросния Камаз, който беше невероятен, само дето сви*ки не правеше. Е както е ясно остана си само на клип. А наивниците се кефят
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 186А българите са заклети трезвеници. Вчера пред входа ми се търкаляше пластмасова бутилчица от чист спирт и чаша. Сутринта. Ти в коя трезвенишка дружинка членуваш?Жалко племе сме, съжалявам! За българи признавам само добрите, честните, работливите! Другото сте плява! Препълнени с омраза хейтъри, продажници и лентяи - виж часовника!
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 187Писах "нека не залее", ти го обръщаш на "ще залее". Хайде по-коректно! Но коректност от перколясали фоби? Това е пробив и то добър! След Горби и Елцин това е ново начало, възкресение! Желая им пълен успех! Важното и, че го качват на конвейра.Много грозно е да се глумите със Супелджет! Една катастрофа и то поради самонадеяното пилотиране на истински добри пилоти - 6 пъти изключват сигнала за опасност!Никой в ЕС не е в състояние да направи самостоятелно от А до Я машина като МС-21
154
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10г работих на летище София в наземното обслужване.Обслужвал съм няколко пъти Сухой...Ужас!Сервизни панели не се отварят като хората, редовно изключваше GPU-то по време на работа и се налагаше препрограмиране на компютъра, който между другото не е руски, постоянно проблеми със запуска дори със air starter и още много други......Хората които са наясно, ще разберат какво имам предвидПроизведени 5 бройки от които 2 паднахаИ дотам !
153
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коригираноЩе залее????Самолетостроенето да не е като руската пропаганда, с която ни заливаш. През тази година нищо няма да слезе от конвейра. За разлика от конвейра на Еърбъс, от който слизат по 60 на месец.
152
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя самолет е пълен провал. Вижда се че е монтаж с фотошоп и избщо не е летял. руснаците са пияници.
151
7
 
8
 
! Отговори
коригирано преди 6 години
До ShoppЗнаячо на всичко, има статии, сравнителни таблици, литература - бол! Важното е, че през 2017 самолетът стъпва на конвейра и нека не залее пазара на твоите любимци, е едно възраждане и успех. Затова квичите като коледни бозайници със съмнителна хигиена. Още нещо - НИТО ЕДНА от страните-производителки на Еърбус не може да произведе самолета от началото до края. Къде е Франция в пътническото самолетостроенe - eдин жалък AR-72, който е с конструктивни грешки и изтрепа сумата хора.
150
5
 
9
 
! Отговори
до 187 kokospa преди 6 години
Имаш прекалено малък умствен багаж. Типична характерна черта на софийските евроатлантици. Ако бяхте умни можеше да правите и самолети но тъй като не сте, правите само нарко гей купони и гей паради.
149
2
 
6
 
! Отговори
kokospa преди 6 години
Браво на съвеЦките тавариши!!Първият А-320 е влязъл в екплоатация през 1988?!Почти 30 години им трябваха на ушанките да построят модерен самолет!!!И се хвалят че след 2 години ще започнат да го доставят....Абе хора Боинг доставя 175 самолета за 3 месеца!?За пореден път откриват топлата вода,мужиците.......
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 181По кротко, бе руски клоун! Много сте силни русофилите пред компютъра.
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиСавецки ***, нормалните държави правят хибридни автомобили а руската *** прави хибридни войни. Това е огромната разлика.
146
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ShoppЖоппин, "е" е до "и", стават грешки. Моите са до тук, започват твоите, до края! За милото ти обръщение ти обещавам, че като те намеря, а това ще стане, всичко ще ти излезе през дирника! Понял, *** падла?