Ердоган искал среща на НАТО в Турция, пактът – отказал

Не искали да повишават международния статус на Анкара
31 май 2017 08:05,
25
Ердоган искал среща на НАТО в Турция, пактът – отказал
Снимка: Reuters, архив

Държавите от НАТО са отхвърли предложение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган догодина да приеме следващата годишна среща на върха на пакта в Турция. Това съобщи германският вестник "Велт", като се позова на добре осведомени по въпроса дипломати от алианса, цитиран от ДПА.

Турция е една от няколко страни, предложили да организират ежегодната среща.

Според източниците на вестника причината за отказа било нежелание да се повишава международният статус на Анкара и желание да се избегне създаването на впечатление, че пактът подкрепя вътрешната политика на турското правителство.

В статията се посочва, че готовност да приеме в Брюксел следващата среща на върха на НАТО през 2018 г. е изразила Белгия.

Министрите на отбраната от алианса ще вземат решение за мястото на форума на редовното си заседание в края на юни, се казва още в материала на "Велт".  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: НАТОАнкараердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
До vah преди 6 години
Защото Дениз Юджел:-) оня заловения, като излизаше от немското посолство:-) работеше в този вестник, който имаше прегърнати снимки с пкк терористите...капиш:-)
16
0
 
1
 
! Отговори
До zeus преди 6 години
"В Турция има гражданска война, всеки ден гърми по някоя бомба, а ако кажеш нещо срещу султана директно отиваш в зандана. "Да не са луди натовци да си правят срещи там."А за това, че не е имало до сега в България и няма и да има...??? Защо експерте???
15
1
 
2
 
! Отговори
До zeus преди 6 години
"В Турция има гражданска война, всеки ден гърми по някоя бомба, а ако кажеш нещо срещу султана директно отиваш в зандана. Да не са луди натовци да си правят срещи там."Я кажи защо не е в България:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) След като вие нямате гражданска война, няма зиндани:-) :-) :-) :-) и сте демократи...Кажи?
14
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 6 години
До zeusТО И В БЪЛГАРИЯ ИМА БРЕ ЧАДО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА . ВСЯКА ВЕЧЕР ПО ДИСКОТЕКИТЕ РОМЧЕТА ОПЪВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГЬОЗЛЕТА И БИЯТ БЪЛГАРСКИТЕ МОМЪЦИ . КЕЧ МАНИЯ НАВСЯКЪДЕ . ПИРАТКИ , БОМБИЧКИ - РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ ! УЖАС ГОЛЯМ , АНАРХИЯ ГОЛЯМА ! РАЗЛИКАТА Е ЧЕ В ТУРЦИЯ ХВАНАТ ЛИ ТЕ И С ТЕБ Е СВЪРШЕНО , А ТУК ВЛИЗАШ ЗА ЕДНА ВЕЧЕР ,РЯДКО ЩАСТИЕ Е ДА ТЕ ОСЪДЯТ,НАПРАВЯТ ЛИ ГО ПЛЕДИРАШ НЕВНЕМЯЕМ И ИЗЛИЗАШ И ПОЧВАШ ПАК ДА ТРЕПИШ ,ТОЗИ ПЪТ СЪС ЗАКРИЛА ОТ ЗАКОНА ! ЧАДО , ЧАДО... ЩО ЗНАЕШ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ?
13
1
 
3
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Мноого умно няма що,само това ли успя да измислиш...мноого си *акъл.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това съобщи германският вестник "Велт",...От този същият вестник ли беше арестуваното журналистче?Да.Ясно.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е долнопробна лъжа .Ердоган искъл срещата на НАТО да е в Турция.А от Турция ли щяхаха да открият новата централа на НАТО в Брюксел.Мислете малко преди да пишете.Това и малко дете ще ви каже че е измислена статия.
10
2
 
4
 
! Отговори
помацу преди 6 години
до:10 Ще коментирам,където и когато си искам.Нямам нужда от твоето позволение;)
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mongol kvo sravniavash Turciya 80 mln s BG 6-7mln.Stoi si tam i pecheli milioni i komentirai v Hyuriet.
8
1
 
3
 
! Отговори
Jean-Baptiste Grenou преди 6 години
Баба Ангела води война срещу остатъка от света! Иска да възстанови хилядолетния райх, като тя стане хилядолетна канцлерка.
7
10
 
19
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Онзи ден се прибрах от Турция,има засилено полицейско присъствие,но туристи,туристите са наистина много,който не е ходил ,моля да не коментира.Турция цъфти в сравнение с нашата намираща държава,пропита от корупция на всички етажи от властта,като почнеш от чистачката та чаак до...вие си знаете!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kachur
5
1
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Диван чапраз иска агата...
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще завалят коментари от "експерти" които не са и стъпвали в Турция...
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция няма гражданска война благодарение на тоя че ако се хванат и шиити и сунити и там за гушите и кюрдите става страшно Един слаб режим и Турция пламва
2
8
 
0
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Тогава ще го направя в Москва.
1
8
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
В Турция има гражданска война, всеки ден гърми по някоя бомба, а ако кажеш нещо срещу султана директно отиваш в зандана. Да не са луди натовци да си правят срещи там.