Противници на Тръмп питат месила ли се е Русия в избора му

Десетки организации призоваха за голям Поход на истината
Обновена: 3 юни 2017 21:06 | 3 юни 2017 21:06, Веселина Йорданова
29
Противници на Тръмп питат месила ли се е Русия в избора му
Снимка: архив, Ройтерс

Хиляди противници на американския президент Доналд Тръмп се събират в няколко големи американски градове, за да поискат установяването на истината по случая с предполагаемата руска намеса в кандидат-президентската кампания в САЩ миналата година, предаде Франс прес.

Десетки организации на гражданското общество призоваха за голям Поход за истината, който да се проведе днес в 150 града в страната. Те настояват за създаването на независима и прозрачна комисия, която да разследва за евентуални връзки между руски представители и хора от антуража на Доналд Тръмп.

По обед най-много хора бяха дошли на протестната проява в Ню Йорк. В южната част на Манхатън се бяха събрали около 3000 души, които скандираха "Лъжец!", "Предател!" и "Затворете го!" по адрес на Тръмп.

Други демонстранти носеха плакати, на които пишеше "Да направим нашата планета отново велика", визирайки лозунга на френския президент Еманюел Макрон след като Тръмп обяви, че САЩ ще се изтеглят от парижкото споразумение за климата. Във Вашингтон към обед в протеста се включиха 300 души.

Очаква се демонстрации да има в по-късен час в Лос Анджелис, Сиатъл и в други американски градове.
Тези демонстрации са организирани малко преди очакваното изслушване в Сената на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Той бе уволнен от Тръмп в началото на май. Коми ще говори в Сената на 8 юни.

На изслушването се очаква да бъде повдигнат въпросът за евентуални връзки на членове от предизборната кампания на Тръмп с Русия.

Днес 200 души се събраха пред Белия дом, за да изразят подкрепата си за Тръмп. Те носеха плакати, на които пишеше "Америка на първо място" и "Питсбърг, не Париж. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Сега Тръмп вече май не е толкова доволен че демонстрираше връзки с Империята на злото.
20
1
 
2
 
! Отговори
рашките са гадни преди 6 години
До каквото и да се докоснат руснаците и го окепазяват.Аз дълбоко се съмнявам в способността на руските хакери да направят каквото и да било.Видимо е обаче че безпочвените претенции че са се намесили водят до отравяне на честноста на изборите.На нас тези номера са ни ги правили от империята на злото поне от 1300 години.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата са очевидни. Путин поддържа Тръмп защото той е ***.
18
4
 
4
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Русия е икономически като Нигерия, само че със сняг!
17
4
 
2
 
! Отговори
ФФФ преди 6 години
Нямам симпатии към Тръмп, но в случая за противниците му много приляга поговорката, че на кривия к.... в......та му пречи. Сякаш Килъри щеше да бъде по-свестна. Един дол дренки са, империалисти.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНЯМА ПАРИ ЗА ПОВЕЧЕ. РИТНАХА ОФШОРКИТЕ И ПЛЕМЕТО ОСТАНА ПОЧТИ БЕЗ НЕТРУДОВИ ДОХОДИ.
15
4
 
5
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До АнонименПРАВ СИ! МНОГО СИ ПРАВ, ТЕ РУСНАЦИТЕ СИ ПРИЗНАВАТ ВСИЧКО КОЕТО ПРАЗНАТА ТИ ГЛАВА ИЗМИСЛИ.КЪДЕ ВИДЯ ПРИЗНАНИЕ ЧЕ ИМАЛО НЯКАКВИ ЧАСТНИ ХАКЕРИ ЗА НАМЕСА И ТЕ СА РУСНАЦИ. СИГУРНО СИ ГО ЧЕЛ В НЯКОЙ УКРАИНСКИ САЙТ.А ЗА КРИМ: ПОМНИ КОСОВО И ДУМИЧКАТА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДОМ.
14
2
 
5
 
! Отговори
НЕ! преди 6 години
ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИ НА НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ ЗА ДА НАСТРОЙВАТ НАРОДА ПРОТИВ РУСИЯ - ИМАМ БЛИЗКИ КОИТО ЖИВЕЯТ ТАМ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ И КАЗВАТ ТОЧНО ТОВА - ВЪЗМОЖНО Е И НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА ПРАВЯТ ТОВА НЯКОЙ ИМ ПЛАЩА ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ МОЖЕ БИ
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То руската намеса е очевидна. Докато руснаците категорично отричаха каквато и да намеса, от няколко дена смениха тона и започнаха да обвиняват някакви хипотетични частни хакери с неизвестен произход и неизвестно местоположение че се намесвали в американските избори от името а Русия. Като им хакнат новите санкции и руснаците ще признаят участието си както се получи в Крим. Русия нямаше никаква намеса в Крим, но след като я санкционираха си призна за вежливите зелени човечета.
12
2
 
8
 
! Отговори
ъМ тъй де... преди 6 години
Стига с тази Русия, бе!Време да ФБР да насочи вниманието си към Марсианците!Те са "Баш хакерите", че и за демокрация не са чували....Лоши Марсианци, много лоши, време е НАСА да ги "демократизира"!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин няма слуги, приятелю. Слугите са склонни към извънбрачен и хомо секс. Путин има хора, които му козируват, а това далеч не са слуги ;))))Да ти кажа ли кой има слуги? Няма. Само щи пусна един жокер: що нито един български "демократ" не пита последните 5 български министър председатели има ли намеса на германия, франция, англия и САЩ във вътрешните работи на България? Дали защото вече знае отговора или защото знае, че ще го излъжат? Или пък го е страх от истината?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е било само празна комунистическа пропаганда описанията на политическите изстъпления на САЩ. Тези хора, нещо им има. Податливи на всякакви мистики, най-лесно манипулируеми, но и злостно, патологично манипулиращи. Та чак не си връзват лъжите и лъсва клеветническата им и глупава, ама много глупава, та чак смешна, тъna схема за злепоставяне на "най-големия враг", който изобщо не го е грижа за сбърканите им вътрешни амбиции и имперската им лудоча да завладеят света.
9
6
 
5
 
! Отговори
До анонимника 5 преди 6 години
Говориш за слуги на американците , а за теб от самолет се вижда , че си слуга на джуджето Путин. Даже не слуга , ами близач .
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите ли, че той ще си признае, ако е вярно?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪчно им е на зорошоидните по-ми-яри, ама нема ничан.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тука некъв недомисляк обвинява Путин за бурите в САЩ ;)))Имаше едно детско списание Дъга някога. Имаше една история за щъркела Чоко и жабока Боко. Имаше един лаф там: " Един жабок каквото си направи сам никой щъркел не може да му го направи". Та за САЩ така. За евроатлантическите демократи не е по - различно ;))
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото на управлението на ВСЕКИ американски президент РЕАЛНАТА власт на САЩ организира разни движения срещу действащия президент с цел да му се покаже накъде да върви и къде му е мястото в хранителната верига. За обама това беше Окупирай Уолстрийт. За Буш младши бяха атентатите, които бяха следствия от дейстията на Клинтън, за който пък Люински(спала и с Хилъри) беше препъни камък. И така може да се стигне до Джордж Вашингтон със сигурност. Нищо нестандартно.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиу, да не ти е Бг бе ***!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нема пипане Тръмп... времето ще го покаже, без коментар... статии, лакардия... дуки... няма мърдане този Президент
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата се лаят, керванът си върви.