Жертвите на атентата растат – вече станаха 7

Към момента броят на ранените остава 48
Обновена: 4 юни 2017 12:34 | 4 юни 2017 12:32,
7
Жертвите на атентата растат – вече станаха 7
Снимка: Reuters

Броят на загиналите при терористичната атака в събота вечерта в Лондон е достигнал седем души, съобщи в неделя началникът на лондонската полиция, предава AFP.

"За съжаление сега беше потвърдено, че седем души са загинали", отбеляза Кресида аБроят на загиналите при терористичната атака в събота вечерта в Лондон е достигнал седем души, съобщи в неделя началникът на лондонската полиция, предава AFP.

"За съжаление сега беше потвърдено, че седем души са загинали", отбеляза Кресида Дик пред репортери.

За момента броят на ранените остава 48 души. Един от тях е полицай, който е бил наръган, след като се е притекъл на помощ на гражданите.

Кресида Дик похвали "необикновената смелост" на полицаите от лондонската полиция, на смяна и извън смяна, които са се притекли на помощ и са се изправили срещу нападателите.

Тримата заподозрени са били застреляни в рамките на 8 минути от първото обаждане в полицията.
Кресида Дик допълни, че полицейските патрули в Лондон ще бъдат увеличени и подсилени в това число и от въоръжени полицейски служители.

Полицейската началничка потвърди, че след като са блъснали с ван хора на моста Лондон бридж, нападателите са продължили към квартала Бъроу маркет. Там те са излезли от превозното средство и са намушкали хора, преди да бъдат застреляни от полицията, предаде БТА.

Кресида Дик каза, че зоната на нападенията сега се претърсва от полицията и призова хората, които се намират в пределите й да не напускат домовете си. Тя каза, че затворена ще остане и метростанцията и гарата на Лондон бридж.

Кресида Дик призова лондончаните да запазят спокойствие и да бъдат бдителни. Тя допълни, че полицията засега не вярва, че има други заподозрени за атаката, които може да са избягали.

В отговор на журналистически въпрос дали е трябвало степента на тревога за терористична заплаха да бъде оставена на ниво "критично", до каквото бе вдигната след атентата в Манчестър, вместо да бъде понижена до ниво "сериозно", шефката на лондонската полиция каза, че полицията е била подготвена за подобни инциденти и в конкретния случай е реагирала много бързо, за осем минути.

Запитана дали знае кои са тримата нападатели, Кресида Дик отвърна: "Не знам". Тя каза, че полицията в Лондон работи сега с колегите си от националната антитерористична полицейска мрежа и с други разузнавателни агенции и служби за сигурност, за да научи подробности за нападателите.

Тя призова сънародниците си да не реагират прекомерно след нападението и да не изливат гнева си върху хора от други общности.

Полицейската началничка каза, че вярва, че информация относно разследването на атаката ще бъде споделена с американските правоприлагащи органи както е обичайната практика при нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и да искат не могат да излеят гнева си, защото ще им строшат канчетата. Отдавна нормалното не е нормално. Пазарна икономика - примитивизма продава по-добре. Сега някои ще "продават" страх, други памперси и т.н. Важно е търговия да има.
5
0
 
11
 
! Отговори
Ехххх преди 6 години
А се хвалите че английската полиция не носи оръжие....а ако носеше редовния полицай оръжие жертвите щяха да бъдат по малко защото всеки полицай може да гръмне всяка ***.
4
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Дали е случайно че атаките идват преди изборите когато Т Мей губи подкрепа.Случайно ли е че атентатите въвФранция бяха пак срещу избори.Там се появи Льо Пен и заговори за заплаха и терора започна за да потвърди думите и.Май ще излезе че исляма е винове само за това че физ извършители са мюсюлманиПоръчителите са от ляво и от дясно на атласаЕС не трябва да съществува
3
3
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
А към кого да си изливат гнева хората сега(ако не към тарамбуките)Към хората от тяхната вяра ли? Или към управляващите, че ги оставят уязвими със своята псевдо либерална политика?Или по добре като нас да приемат всички неправди - *** и с наведена глава? Само питам
2
27
 
8
 
! Отговори
Професор преди 6 години
И после комунистите говорят за отмяна на санкциите срещу русия. Санкциите трябва да се увеличат. Виждате путин постоянно организира атентати.
1
2
 
2
 
! Отговори
avropa преди 6 години
абе авропа де не би дае насочил обучените от него текористи да ги плашат че да не напускат хранилката авропа