От 2013 г. насам – 18 осуетени атентата. Това ли е новото нормално?

Нападенията с ножове или бусове са съвсем лесни и се насърчават от ИД
4 юни 2017 15:35,
42
От 2013 г. насам – 18 осуетени атентата. Това ли е новото нормално?
Снимка: Reuters

След три терористични атаки за три месеца, тези инциденти започват да се възприемат като новото нормално, пишеBBC.

Бруталната реалност е, че този вид заплахи са абсолютно типични за това, което джихадистите се опитват да постигнат при своите нападения в Европа.

Още по темата

От 2013 г. насам силите са сигурност в Обединеното кралство са осуетили 18 заговора. При голяма част от тях заподозрените са планирали да извършат действия на насилие, подобни на нападенията срещу "Уестминстър бридж" и "Лондон бридж".

Плановете за използване на бомби като случая с концерта в Манчестър са рядкост, тъй като извършителите трябва да имат технически умения, посочва "Фокус".

Но нападението на граждани с коли и ножове е доста по-лесно и от дълго време се насърчава от терористичната групировка "Ислямска държава" и от други джихадистки организации.

Целта на тримата нападатели миналата нощ е напълно ясна: те не само са искали да убиват, но са искали и да изгубят своя собствен живот.

Те са били напълно наясно, че след като започнат да нападат пешеходците, служители от въоръжената полиция ще пристигнат незабавно. А фалшивите бомбени колани, които са носели, според техните ненормални умове, са щели да ускорят смъртта им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
у нас от 2011 преди 6 години
НАгли обсебвания с подобно оръжие с а описани от нас още през 2011 година.ПОлзва с е холограмно оръжие з а обемно обсебване с включване на нано спи генератори.У Нас са използвани от полицията" слугуваща на имотната мафия. След включване срещу мен на обемно обсебващо поле/въпреки че бях предупреден от колеги предни яден/ успях да се справя само защото наглите полицаи бяха по близо до пси генератора..Внушението бе да взема сърпа и да ги заколя. Сърпа обаче го преместих предния ден
26
0
 
0
 
! Отговори
Чекат Милиарди преди 6 години
У Нас терористи менкащи на власт нагли престъпници продават милиони тежко терористични съоръжения за прецакване на биосферната охрана и трайно повреждане на НООСФЕрната/пази ни от жестоки тежко въоръжени врагове проникващи през космоса ни в момента..Ноосферната охрана била закупена след тн "Първо пришестие" нанесло изключително тежки увреждания на земята.
25
0
 
0
 
! Отговори
НЕ Е ТЕР АКТ преди 6 години
Акцията е на ВОенно терористичната мафия която чрез полицейската мафия иска да прецака завинаги биосферата на Земята ни с нови НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ Оръжия.Сега тренират разпознаване на лидери поени със спец наркотици за ликвидация на цели нации.Прегледайте кои пращат съболезнования или правят нагли изявления за "ОГраничаване" свободата" след този НАГЛО нагласен инцидент.
24
0
 
3
 
! Отговори
koren kwadraten преди 6 години
да това е новото нормално.Иначе немаше вазовските заводи да изнасят за сауди арабия де що има оружие произведено и немаше да има френски и английски спецназ на сирийска територия, дето да ги упражнява тия уахабистки касапи в убийства. А в Европа тука само гасят и и светкат айфеловата кула след всяко едно масово убийство...и тероризма нема да ни победи ама ако те ръгнат на улицата сори...
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе, грешиш, не можеше да мислиш правилно или са те информирали погрешно. Русия се намеси в Грузия не за да води война а да спаси руското население от геноцида който извършваше Грузия. Грузинците вече бяха избили достатъчно цивилни, и нямаха намерение да спират с бомбардировките и обстрела на цивилни. Това беше признато и от ООН, никой не е налагал санкции на Русия тогава. След като си изпълни блестящо мисията Русия моментално се оттегли без повече да се меси в Грузия.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлманите разпраха дирниците на евро-клоуните, нека да си ги интегрират. Лошото е че и нас забъркват по-надалеч от ЕС трябва да стоим.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eвропейските лидери (а те въобще не управляват ) са слаби щом се позяволява геноцид над населението . Няма да сгреща ако от 2013 до сега се сумират жертвите ще излезе по голямо число и от холокоста !
20
6
 
12
 
! Отговори
Професор преди 6 години
До КикоДа добавя : и турция. Русия и Турция ще бъдат силните държави. На Запад европейците ще живеят в "резервати". Още най много 30 години. Разбира се Турция ще загуби територии на изток. Русия ще си има проблеми с Китай. Но тези държави могат да ампутират болното място. Докато Европа е гангренясала отвътре.
19
2
 
25
 
! Отговори
Нина преди 6 години
По всичко личи ,че нашите внучки ще са с б,урки. Но Европа е толерантна
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ,това е новото нормално докато не си сложете чипове с индентификационен личен номер за следене и транзакции за да си плащате за битови нужди-ток,вода парно.телефон,телевизия ,интернет ,храна ,здравни осигоровки, данъци! Който коментира или пропагандира непопулярни мнения ще бъде лишен от някой от тези неща докато не се коригирате.
17
2
 
27
 
! Отговори
Кико преди 6 години
По начина, както и със скоростта, по която се развиват нещата, до 20 години Русия може би ще бъде единствената разпознаваема държава в Европа!
16
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ето ви цитат от уебстраницата на CNN по въпроса: "Do not fall into the "trap" of blaiming Mislims" Преведено, "Не се оставяйте да ви заблудят, че вината е на мюсюлманите"THIS is CNN! Фейк Нюз...
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак си е необявена война "намеси" цитирам те. И дава примиер на малките нации и терористите, че могат да се "намесват" в Париж, Лондон, Либия или Австралия. Където си искат и както си искат. Само пак да повторя - за мен Русия и САЩе правят едно и също в последно време - каквото си искат. И доста други списъка стана дълъг...
14
0
 
23
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Европа,европааа....толкова ли ви бе силата...за това ли се харчат стотици милиони за службите...стотици милиони за армий...до там ли я докарахте да не можете да си защитите народите..Това ли разработихте като спасение на населението,да бягат и да викат алах бил еди си какъв...даже ме е гнусно да го напиша...Срамота е 20 годишни *** със шепа пирони и съчми да ви накарат да клекнете..ЗАСРАМЕТЕ СЕЕ..
13
1
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Пак си е необявена война "намеси" цитирам те. И дава примирявам на мАлпите нацифри и терористите, че могат да се "намесват" в Париж, Лондон, Либия или Австралия. Където си искат и както си искат. Само пак да повторя - за мен Русия и САЩе правят едно и също в последно време - каквото си искат. И доста други списъка стана дълъг...
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Украйна не е имало никакви сражения. Русия си върна Крим и спаси руското население от геноцида който им бяха приготвили фашистките превратаджии от Киев с блестяща операция - без нито един изстрел, без нито една жертва. Сега Крим е руски, въпросът е затворен.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомнете си за тв звездата Джихади Джон който беше британски гражданин и му правете сметаката след като хиляди такива подчловеци се завърнат от Сирия
10
0
 
18
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
От когато свят светува няма племе,народ,империя,държава да е спечелила война с толерантнос..европа има силата да се справи,но не желае..Това е новият световен ред,омешване на народи и религий.модерното робство,свръх богати и много бедни.необразован свят,защото необразованият и беден човек не е заплаха за никой...На новите лидери им трябват само консуматори..Скоро ще ни маркират,да знаят всеки момент къде сме,какво и къде купуваме....да ни е честит новият свят..
9
0
 
4
 
! Отговори
Нещастни клуони преди 6 години
Театъра с пиратката не беше ли достатъчен? Ето ви и видеото от цирка наречен тероризъм: https://youtube/watch?v=FKX_ytjsOyw&feature=youtu.be
8
1
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Какво е да водиш война "по покана на един кой си"? Тя може ли да не се обявява официално? Нямаше такива войни в учебниците по история едно време. Всички се обявяваха пред народа който отива да воюва и пред другия с който се воюва. Сега се будиш и по телевизията ти казват CNN, че вече са те нападнали