Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!"

Мъжът заявил при ареста, че е "войник на халифата"
Обновена: 7 юни 2017 06:43 | 6 юни 2017 22:15,
198
Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!"
Снимка: БТА

Мъжът, който нападна с чук полицай пред прочутата парижка катедрала Нотр Дам, е крещял при атаката: "Това е за Сирия", каза френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от ДПА.

Още по темата

Нападателят носил документ за самоличност, според който е студент от Алжир, но тепърва трябва да се провери дали не е фалшив, каза министърът пред журналисти край катедралата.

Той потвърди, че атаката е извършена с чук, но каза, че нападателят е имал и кухненски ножове.

След нападението мъжът заявил, че е "войник на халифата", провъзгласен от джихадистката групировка "Ислямска държава" през юни 2014 г., каза източник, близък до разследването.

"Наблюдава се преход от тероризъм със сложни и най-съвременни средства към тероризъм, при който всеки инструмент може да послужи за нападение", отбеляза Жерар Колон.

Вътрешният министър похвали полицейския служител, прострелял нападателя: "Силите за сигурност са били нападнати, но ако не е била бързата реакция, е можело да бъдат нападнати и туристи".

Борбата срещу тероризма е приоритет номер едно за френския президент Еманюел Макрон, каза още Жерар Колон.

Случаят се разследва от антитерористичната прокуратура.

Със своите 13 милиона посетители годишно катедралата Нотр Дам в сърцето на Париж е една от най-атрактивните забележителности в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Тези са от бригадите на американската МАФИЯ
34
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!" ...Аха, ама само Колон го е чул, защото други казват, че крещал: "Това е за Либия!"А може да е крещял: "Това е заради Хилъри...или за Меркел или за Макрон" ...ама такова крещене не го чуват, нали!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Георги Георгиев 47Саудитска арабия не е съзряла нищо. Те като повечето държави по света са изпълнители, а не подстрекатели и не действат без да има ясна позиция от стана на подстрекателите.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък мисля, че Англия и Франция са в основата на съвременният тероризъм и те сега плащат сметката за делата на техните предци. Исторически погледнато арабите са били излъгани доста подло, а те са хора които не търпят лъжата и според мен докато не бъдат поправени грешките от началото на ХХ век, тероризъм ще има.Друг е въпросът , че поправянето на тези грешки минава през преместването на една цяла държава и то не каква да е, така , че още дълги години ще се наслаждаваме на бобмби ту и там.
31
0
 
5
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 6 години
До коментар #46Продължение #2Реки от Саудитски пари потекоха към Ислямските републики на бившият СССР. Оръжия се купиха, Джамии построиха и Ислямски училища създадоха! На Русия просто и трябваше време за да усмири и вкара в правилният път тамошните откачалки, и сега просто ги довършва.
30
0
 
4
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 6 години
До коментар #46#1Тероризмът, такъв какъвто съществува в Русия, е следствие на все още недоубитите Ислямисти които си надигнаха главите след разпадането на СССР. Тогава бяха мътни времена и никой не знаеше какво е бъдещето или какво трябваше да се прави. Саудитска Арабия съзря пролука, и се опита да разпространи тяхната версия на Ислям в туко що добилите независимост Републики.
29
3
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
До Георги Георгиевв Русия като няма либерали защо има тероризъм?
28
1
 
11
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 6 години
Борбата срещу Ислямският тероризъм в Европа , без никакво съмнение и с пълна сила , трябва да започне с премахване на загнилите части в тялото на Европа. Именно това са , поддържниците на мултикултурите и либерализма . Те са тези които предизвикаха и създадоха предпоставките за самото съществуване на войнствени елементи в Ислямската общност ! Елеминирайки Либералите , като ние елементарно не ги избираме на власт , ние (избирателите) ще премахнем същевременно и самите терористи!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно лyдите с apaбcки произход, но натурализирани в Европа, са повече от останалите други. Да се отстрелват незабавно, като дивеч, вероятно ще се окаже едно добро, печелившо решение. Няма съмнение, че при такава практика доста скоро нападенията рязко ще намалеят. То девици, девици, ама в рая! Колкото и да е луд някой, все ще успее да проумее, че по-друго си е наяве!
26
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
хубаво, ама фраговете къде са?
25
2
 
13
 
! Отговори
а помните ли? преди 6 години
"Не се занимават с преговори западните полицаи. Стрелят на месо."------------------------Същият този запад, който преди години така силно критикуваше Путин за думите му "Мочить терористов! И в сортире найдьом, там и замочим."Оказва се, че Путин върви с поне 15 години преди запада.
24
1
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
постоянно гледаме едни и същи филми с различни актьори! никой друг няма да отвори очите ви!
23
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ще намерите във фризерите на Марс.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един по-малко. Не се занимават с преговори западните полицаи. Стрелят на месо.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ислямските фундаменталисти от къде са се сдобили с американските балистични ракети, бомбардировачи и френски изтребители за да избият милиони от собственото си население преди Западът да се намеси.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A защо преди Западът да се намеси и да избие милиони цивилни в Близкия изток, Ирак и Афганистан нямаше жертви на ислямския фундаментализъм? Ислямския фундаментализъм съществува от преди намесата на Запада. Либия и Ирак живеха мирно и спокойно при ислямския фундаментализъм на Саддам и Каддафи.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът се е намесил там, но ислямският фундаментализъм съществува векове преди тези "намеси". Пък "милионите" избити в Ирак, Либия итн в повечето случаи са били отново жертви на миролюбивия ислямски терор на местно ниво.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не съм чувал Западът да е избивал милиони мюсюлмани в Ирак, нито съм чувал Западът да е избивал хора в Либия. Няма такова нещо. Причините не са в Запада, Западът не е нападнал и не се е намесил в нито една страна от Близкия изток, аз не съм чул за такова нещо.
17
1
 
1
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До ***,така де, и аз това имах в предвид- придобива друго значение!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19, кой Запад и колко милиона е избил, защото аз лично не съм чувал. За другите не знам