Отказали убежище на един от атентаторите в Лондон

Той обаче успял да остане в Европейския съюз с карта за престой
6 юни 2017 22:57,
9
Отказали убежище на един от атентаторите в Лондон
Снимка: БТА

На Рашид Редуан - един от тримата нападатели, убили седем души в Лондон - било отказано убежище във Великобритания, но той успял да остане в Европейския съюз с карта за престой, издадена в Ирландия, предаде Ройтерс.

Британската полиция съобщи вчера, че един от тримата нападатели е 30-годишният Редуан - жител на лондонския квартал Баркинг, представял се за мароканец и либиец.

Ирландски медии съобщиха, че до тялото на Редуан е била намерена ирландска карта за самоличност, а ирландският премиер Енда Кени потвърди, че един от нападателите е живял известно време в Ирландия, но не е привлякъл вниманието на правоохранителните органи.

Ирландската компания за радио и телевизия (РТЕ) съобщи, без да цитира източници, че на Редуан е било отказано убежище във Великобритания, но той е получил т.нар. карта за пребиваване на член на семейството на гражданин на ЕС (4 EU FAM), след като през 2012 г. се оженил в Ирландия.

Това му дало право да кандидатства за разрешително да остане във Великобритания, след като напуснал Ирландия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Това е тъжното за всички нас доказателство, че отхвърлените кандидати за получаване на политическо убежище до един ще тръгнат да си отмъщават. След приключване на делото, пътят за тях трябва да бъде един: белезници, затвор (докато се подготвят формалностите по екстрадацията) и после на самолета обратно. Ние, данъкоплатците ще трябва отново да заплатим и тези разноски! По добре ужасен край, отколкото ужас без край. Милиарди, хвърлени на вятъра, милиарди!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Namerete video v koeto se vijda kak romunec gotvach izliza s edna metla i podgonva teroristite,tursi gi a ne byaga.Sega e hit tozi geroi.Pokajete go na horata
5
0
 
1
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Баааси тъпите европейци, тая карта да не е карта за почивка? Малко ви е. Пожелавам на неинтегрируемите следващия път 1000 души накуп, пък евро оли гофрените може и да се събудят
4
0
 
15
 
! Отговори
don преди 6 години
ако беше например руснак щеше да го изгонят на минутата,ама те руснаците не взривяват-не им трябват.няма по-заблудени овци еврогейците
3
0
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Що е то инеграция на мюсюлмани и има ли почва тя в Европа?
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А иначе все повтаряха, че българите и румънците са им голям проблем ...Ок, това че ги избиват предпочитаните от тях араби, щом е по-малък проблем , нека ние сме им проблема :))))))
1
0
 
41
 
! Отговори
Или преди 6 години
Със две думи за 5 години - интеграция нулева.От 2012 женен за ирландка, живее толкова време там и накрая - същността! Така е със 70-80 % от тези които искат да интегрират. Невъзможно е, хубавото за нас не е хубаво за тях! Различни култури, различни ценности